Cykelferie i Danmark

Aktiv ferie fylder efterhånden godt op i alle rejsetillæggene i mine aviser. Det har jeg bestemt ikke noget i mod for jeg vil selv gerne være mere aktiv og dyrke endnu mere sport. Af en eller anden grund har jeg aldrig prøvet en rigtig aktiv ferie, som for eksempel en cykelferie. Jeg er ellers sikker på at det kunne være både sjovt og afstressende at tage en uge på cykel i det dejlige danske landskab.

Cykelferie

I Jyllandsposten er der en artikelserie om cykelferie i Danmark. Her tager journalisterne rundt og tester forskellige cykelruter, der allerede er tilrettelagt så du ikke selv skal til at gætte en vej. Konceptet i denne omgang er at mange af de gamle jernbaner i Danmark er blevet nedlagt og hvad skulle man så stille op med dem? Jo, nogen har fået den gode idé at fjerne skinner, sveller osv. og anlægge gode cykelstier som for det meste er asfalterede. De gamle jernbaneområder har den store fordel at banen er skåret igennem bakker og ført over dale, det vil sige at ruten er med færre bakker end på de store veje og traditionelle stier. Du bliver også ført væk fra biltrafikken og direkte igennem den flotte natur. Langs cykelstierne er der ligeledes masser af frugttræer og buske, ikke noget der er blevet plantet med vilje, de kommer derimod fra alle de togpassagerer som har smidt æbleskrog og lignende ud af vinduet. Det har ført til mange selvsåede buske og træer.

Cykelferie i Danmark

Færge til samsø

Vores store plan er at køre mod Kalundborg og tage færgen til samsø, bruge en dags tid eller to på øen og så sejle videre med Samsøfærgen til Jylland. Her fra vil vi køre sydpå, måske forbi Jelling og Kolding for derefter at finde over på Fyn. Da vi ikke har erfaring med cykelferier, så er vi lidt usikre på hvor mange kilometer vi kan regne med at køre pr. dag. Det skulle jo gerne blive til en ferie med god tid og uden stress og jag for at nå frem til næste overnatningssted. Heldigvis kan færgerne da hjælpe os et stykke af vejen og så må benene gøre resten af arbejdet.

Skriv et svar