En kalkuleret risiko

En kalkuleret risiko

Min far plejede at sige, at der er en risiko ved alt. Nogle risici er bare større end andre. Nogle ting er noget, som ikke kræver de store overvejelser, hvor andre ting er noget, som der i den grad skal vurderes nøje på. Et hvert valg betyder også et fravalg. Især det sidste er noget, som min datter har det lidt svært ved, for hun vil gerne alt det sjove og så skubbe de kedelige og dumme ting over til andre eller begrave dem dybt.

For nylig var hun med sin veninde i sommerhus, hvor de hyggede sig med sol, sommer, badning, masser af is og god mad. Det havde hun det rigtig godt med. Hvad hun havde det mindre godt med var, at resten af familien ikke bare satte sig ind i et skab for at vente på, at kom hjem, så vores liv kunne begynde igen. Vi tog også til stranden, vi spiste også is og hyggede os.  Når man forlader et sted til fordel for noget andet, er der en risiko for, at man går glip af noget. Det er lidt lige som at skifte kø henne i supermarkedet: 5 sekunder efter at jeg har skiftet kø, bryder kassen ned i den nye kø, så jeg må tilbage i den kø, hvor jeg lige har tilbragt et kvarter.

Sommersjov ude på landet

En risiko, som jeg ikke vil løbe er, at min datter kommer galt afsted med det luftgevær med kikkertsigte og tilbehør, som jeg for nyligt købte hos Multikøb. Jeg har længe ønsket at købe et luftgevær online. Jeg havde et luftgevær, da jeg var dreng og da havde jeg stor fornøjelse af det. Dengang havde jeg fået nogle strenge retningslinjer for, hvor og hvordan jeg måtte bruge det. Disse retningslinjer følger jeg også i dag, for i forbindelse med skydevåben kan man ikke være forsigtig. Da jeg var inde og aftjene min værnepligt som soldat i hæren, synes jeg da også, at det var sjovt at komme på skydebanen. Både den på kasernen og da vi var på skydelejr i Oksbøl. I Oksbøl var der nogle helt andre muligheder for at lave skydeøvelser.

At jeg overhovedet har mulighed for at bruge mit luftgevær hænger sammen med, at jeg bor ret langt ude på landet, hvor der er langt til alting. Der er altså ingen risiko for, at jeg kommer til at skyde nogen, når jeg skyder til måls efter skydeskiver og tomme dåser. Jeg skyder inde i laden, så de små hagl ikke kommer ud i naturen. Når jeg ikke lige bruger mit luftgevær, så er det pakket væk i et aflåst skab. Bare for at være sikker. Jeg tror ikke, at min datter har kræfter til at lade luftgeværet eller overhovedet ved, hvordan det skal gøres, men for mig er det vigtigt, at sikkerheden er i top, når det kommer til skydevåben. Jeg ved godt, at kaliberen er mindre end på et “rigtigt” gevær, men jeg ønsker bare ikke at løbe nogle chancer med det.

En kalkuleret risiko