Toeside Roll Tack – training (video)

Surfer Arkiv

Introduktion til Toe-side Roll Tack på Foil
Jeg har længe haft lyst til at lære toe-side roll tack på foil, men det har været svært at visualisere. Mine tidligere forsøg har været ret håbløse. Under en sjov foilsession i Strandparken med min 9’er WOW wave kite, god vind og min freerace vinge, begyndte jeg pludselig at få en fornemmelse af, hvordan man skulle skære gennem manøvren. Efter flere forsøg lykkedes det at komme rundt og tacke til heelside – dog ikke helt foilende. Efter 50 forsøg og mange styrt, lykkedes det endelig at lave min første toe-side roll tack.

Næste skridt blev at prøve med en større vinge, der fjerner behovet for høj fart, da den er meget stabil. Jeg brugte en 1100 cm² vinge, som oprindeligt er lavet til SUP, men som også fungerer fremragende til foil. Det gør det muligt at sejle ved lave hastigheder på ca. 15 km/t uden kite-løft og helt op til 40 km/t.

Forberedelser og Udstyr
Efter min første succesfulde toe-side roll tack, begyndte jeg at eksperimentere med større vinge og længere mast. En større vinge gør det nemmere at holde balance, og en lang mast hjælper med at forhindre, at foilen bryder vandoverfladen under manøvren, hvilket kan forårsage et stall.

Skridt til at Lære Toe-side Roll Tack
For at kunne udføre manøvren stabilt, skal du kunne foile toeside, lave en almindelig roll tack, og kunne tacke til toeside, mens du foiler. De vigtigste skridt for at mestre denne manøvre overlapper ofte hinanden, men her er de segmenteret for at skabe overblik:

  1. Sejl toeside på halv vind med kiten omkring 45 grader, og sørg for, at du har god fart.
  2. Drej kiten kraftigt til den modsatte side, lige før du skærer op mod vinden.
  3. Hold et præcist skær med foilen, mens du drejer op i vinden. Undgå at løfte foilen for højt, da det kan føre til stall.
  4. Når du er igennem vindøjet, styr kiten kraftigt i den retning, du vil sejle, eller loop den, hvis nødvendigt.
  5. Sejl ud af manøvren på din bedste halse, klar til næste forsøg – forhåbentlig med et stort smil på læben!

@alsbirk @liquidforce

Related Articles

Responses