Historien om en kitesurfer

Historien om en kitesurfer

Den første lille gnist af kitesurfing

For et par år tilbage startede den første lille gnist af kitesurfing for mig. Jeg gik i gymnasiet og en af mine kammerater kitesurfede på det tidspunkt, og jeg fik inviteret mig selv med ud en dag for at hjælpe ham med at sætte kiten i luften og observere og suge indtryk til mig mens han sejlede forbi mig ude på vandet, frem og tilbage. Efter en lille time, var jeg ved at blive godt kold af at stå på stranden og kigge, så jeg gav ham tegn til at komme ind og vi pakkede sammen og tog hjem.

Jeg syntes at det var spændende, men så heller ikke mere end det.

Sommer 2013

Så i sommeren 2013 skete der noget igen. Af en eller anden mærkelig grund, måske nogle billeder på facebook eller måske en statusopdatering, jeg kan ikke placere det, men jeg fik pludseligt lyst til at undersøge lidt mere om kitesurf. Det naturligste for mig var at kigge på Youtube, så det gjorde jeg. Skuffet blev jeg ikke. Hold op, et væld af videoer, jeg fandt og mange timer gik med at kigge dem alle igennem. Som følge af dette fik jeg tilegnet mig de meget anerkendte progression (beginner, intermidiate osv.) DVD’er og gik i gang med også at se disse. Beginner DVD’en gennemgik alt det, som et fremtidigt kursus ville handle om og lidt mere. Bl.a. små hop, grabs, og vendinger.

Årlige impulskøb: Fra knallerter til hardball

Efter jeg havde set disse videoer, gik jeg på jagt efter udstyr. Jeg har det med at være lidt af en impulskøber. Men ikke bare sådan i det hele taget, mere direkte fokuseret på et område. Forstået på denne måde: Omkring 1 gang om året får jeg pludseligt en ny interesse som jeg bare må forfølge, og dertil indkøbe alt, hvad man kan skaffe indenfor det felt. Det gælder også ting som man med stor sandsynlighed aldrig ville bruge. Et par eksempler inden for de sidste par år er f.eks. Knallerter og hardball. Knallert dillen startede med at jeg som 15-16 årig aldrig fik en knallert og I kan tro, at jeg ønskede mig en noget som grusomt, så som voksen tænkte jeg, det er da ligeså sjovt som da jeg var 15.

Kampen med luksus: Fra knallertens hastighedsgrænser til hardballs ensomhed

Men efter at have købt den dyreste knallert på markedet, førte det et par komplikationer med sig. Knallerten kørte som en drøm, men kun 30 km/t, og med 4 gear er det en smule deprimerende. Især når man normalt kører omkring de 110 med 5 gear i bilen. Så var dilemmaet: skal man tune den, så den kører hurtigt og sandsynligvis blive knaldet af politiet, eller køre langsomt og lige så stille, gå til? Det var et for stort dilemma uden løsning så jeg endte med at sælge det hele. Så kom hardball dillen. Jeg købte alt det dyreste og bedste grej, man kunne få fingre i, men siden jeg kun havde tid i 1 time om ugen til det, og at jeg ikke kendte et øje af dem som spillede hardball, blev det hurtigt kedeligt, så det droppede jeg og solgte det hele igen.

Jagten efter udstyr

Tilbage til kitesurf. Jeg gik så på jagt efter udstyr, uden at have taget noget reelt kursus og uden at vide om kitesurf i det hele taget var noget for mig eller om det bare var noget som så sejt ud på video. Men inde på DBA endte jeg. Der var et væld af udstyr, og på dette tidspunkt havde jeg ikke læst særligt meget om årgange, og hvad man skal undgå. Jeg fandt mig et gammelt sæt fra Wipika fra 2005, med board og 1 drage og en siddetrapez. Alt hvad jeg skulle bruge for at komme i gang. Lige efter at jeg havde været ude og hente det, var jeg lige en tur på DBA igen, og her fandt jeg et endnu bedre sæt! Til en bedre pris. Jeg fandt et komplet begyndersæt med 2 North Toros fra 2006, en 10’er og en 14’er samt et flot blåt North Defender board, og en siddetrapez. Alt hvad jeg skulle bruge for at komme i gang og endda til samme pris. Jeg skyndte mig at ringe til manden som jeg lige havde købt udstyret af for at spørge, om det var muligt at handlen kunne gå tilbage. Han var en flink sælger, så han lod handlen gå tilbage, mod en betaling på 200 kr. for besværet.. Efter at have afleveret sættet tilbage ringede jeg til fyren med North sættet og aftalte at hente det dagen efter. Da jeg så det, var jeg stooked. God stand, og fedt design. Boardet var som nyt. Udstyret var i orden og nu skulle jeg til at tage et kursus, og til den anledning skulle jeg have mig en våddragt.

Mine første skridt i kitesurfingens verden: Oplevelser, udfordringer og venskab

Det blev en O’neill Phycho i rød (Fantastisk våddragt). Jeg havde spurgt 2 af mine venner som kitesurfede (ham fra gymnasiet, og en mere) om de kunne give mig et kursus, og det ville de gerne. Jeg fik fat i Christopher fra gymnasiet først. Hans drager havde hans lillebror ødelagt i nogle bølger så bare det at komme ud og hjælpe mig, virkede på ham som ren nydelse. Vi fik efter lidt besvær med linerne sat dragen i vejret. Der var tryk på. Hver gang jeg bare bevægede kiten en lille smule, lettede jeg fra jorden, selvom han holdte mig i trapez’en. Jeg var vildt overpowered! Vi stoppede efter et par øvelser og kaldte det en dag. Jeg var blevet skræmt lidt af den enorme kraft og samtidigt spændt på mere. Christopher havde travlt med studiet og havde ikke tid til at hjælpe mig mere, så jeg vendte mig mod Nicolas (min anden kammerat), men hans knæ var desværre ikke i orden på det tidspunkt, da han var plaget af en skade, så jeg blev nødt til at bide i det sure æble og tage pungen op af lommen og betale for et rigtigt kursus.

Min jagt på den perfekte kitesurfing-skole: Fra dyre tilbud til personlig undervisning i Dragør

Jeg skulle en tur mere på nettet. Der var Kitedanmark, der var Surfcenter (Lynæs), der var One Open Sky mv. Alle disse steder synes at straffe min meget tomme SU-pung med nogle priser, jeg syntes var lige dyre nok. Især hvis man skulle have et kursus som var individuelt, hvilket var det som jeg var på jagt efter, da jeg var overbevist om at jeg ville lære det meget hurtigt på den måde. Så opdagede jeg Kitesurfskolen (bemærk at der ikke er tale om Kiteskolen). Her synes jeg at priserne var mere fornuftige, især fordi man kunne betale på timebasis. Prisen var 300 kr. i timen, så hvis jeg var ekstra god og skarp kunne jeg klare den med 600 kr. for 2 timer. Jeg tog kontakt og aftalte at mødes med Michael Jensen (ejeren) ude på Sydvestpynten i Dragør og kl. 10 om morgenen. Jeg mødte op og Michael var der allerede til at tage imod mig. Han virkede meget venlig og imødekommende, hvilket var rart for mig som var helt ny i gamet. Vi startede med at flyve lidt med trainerkite, og da han syntes jeg havde godt nok fat på det, riggede vi kiten op sammen, og jeg fik æren af at pumpe. Hans drage havde One-pump hvilket var helt fantastisk i mine øjne, jeg var stuck med mine 2006 kites uden.

Mine første skridt med kiteboarding: Fra oppumpning til powerstrokes

Jeg pumpede hans fine Airush kite up og da han havde vist mig hvordan jeg skulle sætte linerne til, satte vi den i vejret med ham som pilot. Vi vandrede langt ud i vandet hvor vi ikke var i vejen for nogle, og så land ikke var i vejen for mig. Michael sænkede dragen i vandet og tog den af hans trapez og satte den fast på min, nu skulle jeg vandstarte den, hvilket gik nemt som ingenting, et enkelt træk i den ene styreline og dragen var i vejret. Først skulle jeg flyve lidt rundt med dragen og lige vende mig til dens styring og feeling. Kort tid efter gik vi i gang med noget bodydrag, hvilket også gik superfint, men jeg nåede ikke rigtigt at få ordenligt styr på at bodydragge upwind. Så skulle jeg til at lave nogle powerstrokes så jeg havde styr på dem til at jeg skulle prøve med boardet på fødderne. Et powerstroke er hvor man bevæger dragen ned i vind-vinduet, så den genererer pull så man bliver trukket op af vandet. Da der også var styr på dette, fik jeg boardet på fødderne og prøvede et powerstroke. Jeg kom op af vandet og planede derudad. Det blev hurtigt klart, at jeg havde en favorit retning at sejle. Med højre fod forrest. Når jeg skulle tilbage den anden vej var det meget sværere at holde mig selv i gang. Tror muligvis at det havde noget med mine hænder og brugen af baren at gøre mere end fodtøjet. Da jeg havde sejlet lidt frem og tilbage var tiden gået og vi skulle til at pakke sammen.

Fra stolthed til frustration: Mine første oplevelser med kitesurfing-udstyr

Efter undervisningen viste jeg ham de drager og det board jeg så stolt havde købt. Han fortalte mig at man skulle holde sig fra udstyr og især drager fra før 2007, og at mit board var lidt for smalt at starte ud med. Han fortalte også at mine North Toros var C-drager som kan være lidt svære for nybegyndere da de har meget kraft og reagere hurtigt. Vi snakkede lidt og kort sagt var konklusionen, at jeg skulle sælge det udstyr jeg lige havde købt og opgradere til år 2007 eller frem. Efter undervisningen var han meget hjælpsom til at vurdere forskellige drager og begyndersæt som jeg fandt frem fra DBA. Mit pung var dog stadigt tom og jeg havde spurgt lidt til råd i diverse grupper på Facebook og der var mange blandede indstillinger men det der sad mest fast var, at alle dem som startede med at surfe før 2007 jo faktisk lærte det med det udstyr der var tilgængeligt, så det var altså ikke umuligt at lære at surfe med mine 2 North Toros.

Jeg besluttede mig for til trods fra Michaels råd om at købe nyt udstyr i det mindste at prøve mit sæt af inden jeg solgte det igen, så jeg tog endnu engang ud på SVP og det var en dag med meget vind, så der var godt fyldt op. Jeg fik pustet 10’eren op og rigget den til. Puha hvor var jeg nervøs. Første gang jeg skulle sætte en drage op selv, uden hjælp, uden underviser, bare mig. Men jeg var spændt for det gik jo sindssygt godt til undervisningen og jeg var selvsikker. Jeg hev fat i en fyr som var i gang med at rigge sin egen kite til (Jeg havde opdaget han havde problemer med at få linerne til at sidde som de skulle, men på dette tidspunkt bed jeg ikke videre mærke i det) og spurgte ham om han gad sætte mig op, og det ville han selvfølgeligt gerne. Han tog fat i kiten og jeg begyndte at gå lidt ud af vinduet, da jeg havde lige lovligt meget træk i kiten.

Til min undren blev han ved med at bevæge sig i samme retning som mig når jeg bevægede mig, i stedet for at stå stille som han burde, så jeg kunne ikke komme ud af vinduet så jeg prøvede at råbe at han skulle stå stille, men der var for meget vind til at han kunne høre mig, så jeg gav ham tegnet til at ligge dragen ned og idet jeg gjorde det slap han dragen fri og den accellerede direkte ind i powerzonen og trak mig efter. Jeg blev trukket på maven igennem de højeste siv og ind imod indersøen, indtil jeg til sidst fik sluppet det hele og dragen styrtede i vandet i indersøen. Herren som havde ”hjulpet” mig med at sætte dragen op kom løbende og tjekkede om jeg var okay, hvilket jeg heldigvis var.

Kiteboarding Udfordringer: Fra Fejltagelser til Frustrationer

Han forklarede at han havde set det som ”thumbs up” i stedet for ”thumbs down”. Jeg ved til denne dag stadigt ikke hvordan han har kunnet forstå den forkert, men der lå jeg så. Jeg vandrede ud i indersøen i det beskidte ildelugtende vand og fik fat i min kite. Alle linerne var snoet om alting og jeg bar den på stranden igen, tog alle linerne fra og startede forfra. Jeg ville ikke give op bare fordi at det var gået galt én gang. Jeg fik sat linerne på igen på korrekt vis og var klar til at give det et forsøg mere. Denne gang fik jeg fat i en anden fyr til at hjælpe mig op, da jeg ikke ligefrem stolede på ham fra første forsøg. Jeg gik ind i vinden til at dugen var spilet ud og gav fyren ”thumbs up” og han slap dragen. Jeg havde bare glemt noget essentielt. Nemlig at sætte chickenloopen fast til trapezen, så jeg launchede den altså unhooked, og med max power, hvilket betød at jeg styrede den direkte op i luften og blev trukket af sted på maven endnu engang, her fik jeg dog sluppet baren med det samme og kiten røg endnu en tur i indersøen. Der var mange der tjekkede op på mig og hjalp mig med at få dragen op af søen. Jeg var ved at miste gejsten og så begyndte det oven i købet at regne. Jeg var færdig, pakkede sammen og kørte hjem. Da jeg kom hjem opdagede jeg at der var gået hul i både min 3000 kr. dyre våddragt og mine vådsko, efter at blive trukket af sted. Jeg var på dette tidspunkt en smule frustreret…..

Et par dage efter havde jeg set på nettet at der ville komme lidt vind ude ved SVP så jeg gav det et forsøg og kørte derud, men da jeg kom derud var der ingen mennesker og ingen vind. Jeg havde kørt fra Værløse til Dragør – ca. 50 min i bil, som jeg også skulle den anden vej uden at have fået det mindste ud af det. Jeg var virkeligt ved at miste modet. Jeg skyldte skylden på mine drager fra 06 og besluttede at jeg måtte købe noget nyere.

Fra Begynderudstyr til Succesfuld Kitesurfing: Min Rejse med Claus’ Naish Drager og Michaels Ekspertise

Jeg fik spurgt min gamle ven som jeg mødte i USA, hvad han ville foreslå mig (Han/Claus har selv kitesurfet i mange år) og til min overraskelse havde han faktisk et komplet begyndersæt med 2 drager, en 9’er og en 12’er samt et freestyle board, som han ikke havde fået sat til salg, da han det sidste års tid havde været i Australien og surfe. Jeg aftalte at jeg kunne hente det hos ham i Kalundborg og prøve det af og så købe eller levere det tilbage alt efter hvad jeg følte for det. Han tog på Roskilde festival så jeg havde en hel uge plus lidt til at prøve udstyret af. Oven i købet ”free of charge”. Jeg lavede en annonce med mit North udstyr og fik endnu engang fat i Michael og aftalte at han skulle give mig et kort kursus med det udstyr jeg havde lånt, så jeg kunne sikre mig at jeg fik en god oplevelse med dem, ulig den oplevelse jeg havde fået med North dragerne. Det udstyr jeg havde ”lånt” af Claus var to Naish Cult drager for 09, samt et Naish Thorn board. Jeg havde fået fat i nogle super drager, i super stand, og med one-pump! Til en fornuftig pris.

Mine første skridt i dragesurfing: Oplevelser, udfordringer og triumfer

Inden kurset ville jeg lige have en god oplevelse med dragerne alene, så en aften hvor det blæste lidt, fik jeg overtalt kæresten til at gå med mig ud på golfbanen (Værløse golfbane ligger klods op af vores hus) og launche kiten så jeg lige kunne flyve lidt rundt med den, og lære den lidt at kende. Hun satte det op helt efter mine instrukser og den steg langsomt til vejrs. Jeg var stooked! Endeligt havde jeg launched kiten succesfuldt og uden hjælp. Jeg fløj rundt med den i en halv times tid og da vinden forsvandt, faldt dragen til jorden. Et par dage efter aftalte jeg at mødes med Michael ude ved Søvej i Dragør. Der var et par andre fyre derude da vi ankom. Jeg riggede kiten til og launchede den i fællesskab med Michael som stod bag mig og fortalte hvordan jeg skulle styre dragen op i luften. Det gik godt.

Vi gik lidt ud i vandet og siden jeg havde fået basis kurset var det bare med at komme op på boardet og surfe frem og tilbage, og frem og tilbage for at få lidt rutine. For hver gang jeg havde sejlet et par runder, kom han med et på kommentarer omkring min kropsholdning, min styring af dragen etc. På den måde fik jeg rimeligt hurtigt godt styr på hvad jeg gjorde galt, og det spillede bare. Efter den aftalte tid var gået, tog Michael videre og jeg blev på vandet og surfede videre. Jeg havde det pisse godt og det spillede bare. Selv om jeg faldt engang i mellem var det okay, for jeg slog mig ikke, og jeg havde det sjovt. Denne dag fik jeg lavet min første vending uden at få røven i vandet.

De følgende dage surfede jeg videre og fandt et af mine favorit spots, nemlig Landerslev. Det gik stadigt super med Naish dragerne så jeg besluttede at købe dem og sælge North udstyret, hvilket gik rimeligt nemt og endda med fortjeneste. Efter at have købt dragerne surfede jeg nærmest hver eneste gang der var vind og oftest ved Landerslev. Jeg havde været på vandet 4 gange da jeg landede mit første hop, og efter 6 gange på vandet landede jeg min første 360’er. Altså hvor man hopper og rotere en hel omgang om sin egen akse hvorefter man lander igen samme vej og sejler videre. De fleste kalder vist dette trick for et backroll.

Eventyret med Vind og Bølger: Mine Udfordringer og Oplevelser med Kitesurfing

På nuværende tidspunkt har jeg måske surfet 8-9 gange, jeg er ikke helt sikker, men der sker i hvert fald en masse fremskridt. Jeg er allerede overbevist om at jeg er mest til flatvand, og ikke super forelsket i bølger. Jeg har prøvet begge dele og freestyle afdelingen er mere mig. Jeg har også dyrket freestyle skiløb i mange år, så måske kommer interessen derfra.

En af gangene hvor jeg var ude ved Landerslev og var jo kommet lidt langt ud, hvor der var dybt og derude væltede jeg jo så og mistede boardet. Det var ikke langt fra mig men jeg kunne ikke nå det. Vinden tog mig ind mod land med bølgerne gled let under boardet så det blev liggende. Jeg kæmpede for at komme til boardet men jeg kunne ikke. Jeg var ikke god nok til at bodydragge, så da en anden surfer kom forbi mig råbte jeg om han kunne tage det til mig, da jeg var ved at være ret langt væk fra det. Han gav det sit bedste forsøg men måtte opgive, da han ikke både kunne styre sit eget board, sin drage og samtidigt have mit board i hånden. Jeg var desperat, så jeg sænkede kiten i vandet slap baren, så den bare flød rundt og stadigt hang fast i mig, og så crawlede jeg på bedste vis i retning af boardet.

Dragen trak mig stadigt til siden, men det lykkedes mig at nå til boardet og få fat i det. Jeg var lidt berørt af situationen. Frygten for at have mistet boardet sad lidt fast i mig, det samme gjorde frygten for at mit udstyr ville gå i stykker. Der var nemlig en som havde flækket hele dugen på sin drage denne dag, og der var også en hvor luften var gået ud af den mens han havde den i luften (den var punkteret). Gangen efter hvor jeg var i Landerslev, gik det super godt og jeg var i gang med at fortsætte med at lave tricks, hvilket betød at dragen røg i vandet rimeligt tit. Pludseligt efter dragen var styrtet i vandet, var den ikke til at få op igen, den krøllede sammen i vandet, og jeg vidste at den var punkteret. Fuck noget lort, tænkte jeg, da jeg rullede linerne på baren imens jeg gik imod dragen, jeg fik fat i den og fik foldet den sammen og så gik jeg ind mod land. Da jeg kom ind på land pumpede jeg den op igen, for jeg ville vide hvor i alverden den var sprunget. Da der var kommet lidt luft i dragen kunne jeg høre en tydelig susen fra dragen, jeg fulgte lyden og til min store overraskelse var ventilen på en af mine struts sprunget op og da det er en one-pump så havde den tømt hele dragen for luft. Jeg lukkede ventilen og pumpede dragen helt op, og den holdte luft. Jeg var sindssygt lettet over at jeg ikke skulle ud og bruge penge på at få den repareret.

En uventet hjælper på vandet: Da jeg mistede mit kiteboard ved Nykøbing Sjælland

På nuværende tidspunkt er jeg i sommerhus tæt ved Nykøbing Sjælland og sommerhusets have går lige ned i vandet, så det er perfekt at surfe hvis vinden ellers er i øst. Jeg var heldig at vinden for et par dage siden netop var i øst og at der var god fart på den. Jeg riggede til på den lille strand og efter kæresten havde sat dragen i vejret, gik jeg ud i vandet. Der var måske ikke helt vind nok, men der var nok til at jeg kunne surfe bare med ret lav fart. Vinden tog til og jeg kunne gå i højde. Det gik rigtigt godt på trods af at der var lidt bølger. Efter lidt tids surfen og et par billeder væltede jeg i en bølge og endnu engang mistede jeg boardet.

Jeg prøvede at bodydragge upwind, men det var en teknik jeg aldrig helt havde fået styr på. Så jeg blev bare trukket med vinden mens boardet blev liggende. Jeg kunne intet gøre. Pludseligt fik jeg øje på en kajakroer som var Downvind fra mig, jeg lavede powerstrokes med kiten så jeg på kort tid kun var et par meter fra ham. Jeg spurgte om ikke han nok ville være super flink og sejle ud og hente mit board som jeg havde mistet. Han fortalte at hans far selv havde mistet et kiteboard i samme situation, så han ville gerne hjælpe til. Han sejlede ud og hentede det og imens fik jeg sat kiten ned, så jeg kunne tage imod ham da han kom tilbage med det. Min adrenalin pumpede helt vildt, og jeg var lykkelig over at jeg ikke mistede mit board. Jeg overvejede om jeg skulle have mig en leash til boardet når nu jeg ikke var særlig god til at bodydragge. Jeg spurgte lidt til råds og fik af vide at leash var noget skidt især hvis ikke man havde hjelm på da boardet havde det med at banke ind i en, når man brugte leash. Jeg følte ikke rigtigt for hjelm så droppede tanken om leash, og har nu besluttet at jeg bare må øve mig i at bodydragge upwind.

Drama i Gudmindrup: Nærkollision mellem kitesurfere undgås med hurtig tænkning

I dag besøgte jeg Gudmindrup tæt ved Sjællands Odde. Da jeg mødte op på stranden var der allerede en del mennesker på vandet, og det blæste godt. Jeg sejlede først med 9’eren, men vinden lagde sig, så jeg pumpede 12’eren op. Der var mere end rigeligt til 12’eren så jeg sejlede lidt depoweret. Det gik fint, der var mange store bølger som tog benene væk under mig den første halve time på vandet. Efter lidt tid begyndte jeg at få lidt bedre fat på bølgerne og kunne begynde at gå højde. Jeg hoppede lidt dog ikke det store, da jeg havde lidt problemer med at skære ordenligt op i de store bølger. Da jeg var ved at have fået nok besluttede jeg at tage 2 ture op ad ned af stranden og så pakke sammen.

Pludseligt mens jeg sejlede fløj der en anden drage ind igennem mine liner og snoede sig rundt. Shit! tænkte jeg. Jeg smed baren og aktiverede Quickrealeasen så min drage mistede alt kraft, som er hvad jeg har lært, man altid skal gøre i en sådan situation, for at undgå farlige situationer. Fyren, som havde styret sin drage lige ind i min, var åbenbart væltet i en bølge og kunne ikke styre sin drage og da han opdagede at han styrede sin kite ind i min, slap han baren men lod quickrealeasen sidde, jeg råbte til ham at han skulle udløse den da hans kite blev ved med at launche sig selv i vandet. Det var tydeligt at det var hans første gang han skulle udløse for han fumlede med hans velcro quickrealease. Efter et par af mine aggressive råb fik han udløst og det lykkedes mig at få fat i hans drage så den ikke launchede igen. Min egen lå stille og fint i vandet uden problemer.

Jeg kiggede på linerne og det var ikke muligt at ordne i vandet da kiten var røget imellem mine og viklet sig rundt. Så jeg råbte at han skulle gå med på land mens jeg holdte styr på hans kite. En af livredderne var så venlig at gå ud og samle min kite op som lå i vandet og hyggede sig. Efter at have fået lagt dragerne stille på land, gik jeg i vandet for at hente vores boards. Linerne var helt viklet sammen så vi pillede dem af dragerne, og fik hurtigt hans fri, men mine egne (især baglinerne) var virkeligt snoet, så det tog mig og min kæreste lidt tid at få dem ordentlige igen, men det lykkedes og ingen kom til skade. Det var første gang at sådan noget var sket for mig, og jeg var glad for at min quickrealease virkede som en drøm og imponeret over at jeg reagerede så hurtigt og instinktivt som jeg gjorde.

Nybegynderens guide: Værdifulde råd for surfere baseret på personlige erfaringer

Jeg har et par erfaringer i posen selvom jeg ikke har surfet særligt længe. Ud fra disse erfaringer kan jeg allerede nu komme med et par gode råd:

  • Når du skal købe udstyr, så sørg for at du ved hvad for en type surf du interesserer dig for (freestyle, wakestyle, bølger etc.) og så vælg udstyr som passer til den genre. På den måde slipper du for at skulle skifte udstyret ud flere gange indenfor ret kort tid.
  • Når du skal have hjælp af nogen på stranden til at sætte din kite i luften, eller have hjælp med at ordne liner etc. Så find nogen på stranden som ved hvad de laver. Lad vær at få hjælp af andre nybegyndere som sandsynligvis ikke har styr på hvad man skal gøre i forskellige situationer.
  • Hold afstand til nybegyndere på vandet, det er ikke til at sige om de lige pludseligt styrer kiten på en utilregnelig måde.
  • Hvis du ikke er verdensmester til at bodydragge upwind, så overvej om du skal have en boardleash, eller om du på anden vis vil øve dig i en metode til at få fat i det board når du mister det. En god måde er evt. at øve det et sted hvor vandet ikke er særligt dybt, så du kan bunde, hvis nu du ikke kan få fat i boardet. Når du vælter og mister boardet på lavt vand, så øv dig i at få fat i det uden at sætte fødderne på bunden. Det er god træning.

Jeg håber at nogle af jer har syntes, det har været sjovt eller inspirerende at læse det her, eller som kan sætte sig ind i nogle af de ting, jeg har oplevet på og udenfor vandet.

God vind
Jonathan Møller Nielsen – @jnielsen

Related Articles

Responses