2013 Slingshot Rally Review

Jeg har sejlet Slingshot Rally siden efteråret 2011. Dengang var mine overvejelser at finde den bedste kite til bølgerne. Valget faldt på Rally. Et valg jeg overhovedet ikke fortrød. Kiten var enorm præcis i styringen og med et kæmpe deepower og vindområde. Samtidig god til både drift og unhooked men især evnen til at dump-deepowere blev jeg glad for ved strapless areals.

I 2013 skulle jeg så have nye kites igen. Og jeg må indrømme, at jeg er så glad for min 2012 Slingshot Rally 6 kvm. at den beholder jeg en sæson mere. Men 8 og 10 kvm. er blevet opgraderet til 2013. Og WOW sikke en kite!
Jeg har brugt den herhjemme i vinterens kulde, og til African Championships i Race. Så jeg vil mene at jeg virkelig kender kiten nu. Bare det at en kite kan bruges til både bølger og race fortæller jo virkelig hvor alsidig en kite der her er tale om. Derudover vandt Slingshot Rally også EM i Slalom i 2012!

Men hvis jeg skal kategorisere kiten, må jeg alligevel putte den under kategorien freeride kite – netop fordi den er så alsidig. Men vil alligevel mene at det især er i bølgerne den virkelig skiller sig ud fra resten. Så er du på jagt efter den ultimative bølge kite, der også kan bruges til freeride, wakestyle, race m.m. så er Slingshot Rally virkelig en overvejelse værd!
2012 vs. 2013
Ved første øjekast ligner kitens sig selv fra sidste år. Men der er alligevel sket en hel del med kiten i forhold til sidste års model. Det første man ligger mærke til er, at den nu har 5 struts. Slingshot var ellers de første til at lave 3-struts kites med RPM og Rally havde både i 2011 og 2012 også 3 struts. Men i 2013 er AR lidt højere, og det har derfor været nødvendigt med 5. Det at AR er blevet lidt højere, gør samtidig at kiten har fået bedre hangtime samt upwind egenskaber. De ekstra struts har også gjort kiten væsentlig mere stabil. Så i stødende vind står den som en klippe i forhold til sidste år. Desværre er barpresset blevet en anelse tungere. Dette er dog det eneste minus ved kiten. Så med alle de andre fordele ved 2012 vs 2013 synes jeg stadig at det er et kompromis man gerne lever med. Barpresset ligger stadig i den lette til medium ende på en skala. Men altså ikke så let som sidste år. Derudover har jeg hørt der er nogle der synes den drejer lidt langsommere, men det er ikke noget jeg selv har lagt mærke til. Så det er altså ikke meget hvis overhovedet noget. Rally har selvfølgelig Slingshot´s patenteret one-pump system, som næsten samtlige brands nu også køber sig til. Det er enkelt og det virker. En design filosofi som går igennem hele Slingshot programmet. Således er vingtip attachment også blevet forenklet, og man kan nu kun sætte baglinen i én position. Det hvor den skal sidde. Nemt ik´;)

Baren ligner ligesom kiten også 2012 modellen ved første øjekast, men også her er der kælet for detaljerne. Således er selve deepower hullet blevet forfinet og giver baren et mere eksklusivt indtryk. Selve chikken loopet er blevet større hvilket gør det nemmere at hooke ud. Dejligt. Selve quick releasen er nem at release men også at samle igen. Faktisk så nemt at jeg uden problemer tør samle det igen på vandet. Noget ikke alle har forstået at holde så simpelt. Derudover er det øverste af quickreleasen så smalt, at man selv med en lille hånd kan holde hænderne helt samlet midt på baren. Og også nemt hvis man skal sejle med deepower linen mellem pege og langefinger. Der er below the bar deepower som fungere nemt. Igen det hele er bare simpelt og det virker.

Sidst men ikke mindst – pumpen. Slingshot Jenna-Pump er så porno at pumpe med at du nærmest har lyst til også at pumpe dine venners kite op 😉 Som alt andet ved Slingshot, så er den holdbar som bare pokker og alu-forstærket omkring stemplet. Fræk detalje.
Slingshot Rally 2013 er alt i alt en fantastisk kite. Fra at jeg troede at nu kunne en kite ikke blive bedre, har Slingshot faktisk formået at redesigne Rally til en endnu bedre kite, men med respekt for de værdier som netop gør Rally til en af de aller bedste kites på markedet. Og det er ikke kun mig der synes det. Prøv at google “Slingshot Rally review” og du vil finde så mange positive udtalelser at du bliver overbevist om, at dette bare er kiten til dig der vil have en alsidig kite der excellere i alle decipliner fra wakestyle til slalom men især hvis du vil prøve kræfter med bølgerne.
Hiv endelig fat i mig hvis du har spørgsmål omkring Slingshot Rally.
Mvh.
Lander

Related Articles

Responses