Årsberetninger fra en “gammel dreng”

Normal
0

21

false
false
false

DA
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;
mso-fareast-language:EN-US;}

Gamle dreng..
..ja ok, selvom jeg nok er en skinddød olding i nogle 20 årige kitekollegaers øjne, synes jeg at mange kite kollegaer som er noget ældre end jeg selv stadig giver den max gas på den ene eller anden måde. Og andre giver den ikke så meget gas – og har det alligevel en utrolig stor glæde ved kitesurfing.Alder synes egentlig ikke at været det vigtigste i forhold til denne fordeling. Men alderen mærkest i forhold til det at lære nye tricks.
Poul 88 som vi mistede for nylig vil for fremtiden stå som manifestationen af at kitesurfing er en sport for ALLE, blot man har den rette ånd – og om man er så heldig at helbredet tillader det. Poul vil blive savnet, men hans eftermæle ved stå længe takket være al det håb han har givet os andre om en fantastisk aktiv og sjov alderdom med masser af kitesurfing 🙂
Det aller mest fantastiske ved vores sport er netop at så mange forskellige mennesker kan finde så utrolig stor glæde ved de oplevelser kitesurfing giver.
Der skal stadig stadig fornyelse til
Personligt er ønsket om progression og ambitionerne om at lære nye tricks dog ikke blevet mindre med årene, tvært imod. Det er stadig det der genererer drivet for at komme ud hver uge, gerne flere gange, året rundt.
Dette til trods, må jeg erkende at det som 33 årig gør markant mere ondt at lære nye tricks i den tunge ende af skalaen, samt at den psykiske blokade der ligger i baghovedet som frygten for at skade sig selv eller det der er værre bliver markant mere udpræget når man får en masse yngel og når man har været igennem længerevarende genoptræningsforløb efter komplicerede skader osv
Det er til enhver tid vigtigere at mine kære har en sund og rask farmand end at jeg presser mig selv så meget at det er forbundet med en øget risiko for at jeg kommer så galt afsted og at jeg dermed ikke kan være den far de har fortjent.
Progressionen er til tider ikke eksisterende, både pga. den øgede eftertænksomhed sårbarhed jf. ovenstående, samt den nedadgående fysiske formåen og det faktum at man med fuldtidsjob og en flok unger bare ikke får så meget tid til at prioritere at komme på vandet som tidligere. Progressionen bliver ikke blot langsommere, den kræver også en hel anden dedikation end tidligere. Belønningen bliver tilsvarende endnu større når man kan mærke at man stadig rykker engang imellem.
Gode kitebuddies er uvurderlige
En af de vigtigste faktorer for progression er en eller flere gode kitebuddies og det må gerne være kitebuddies som er på omtrent samme niveau som en selv, eller som kan anerkende det man forsøger sig på og give et godt hyl når det endelig lykkes.
I år har jeg været heldig at kunne pushe mit freestyle niveau med min kitebuddy og kammerat Riisi som er en super dygtig, stilet og powerfuld sejler uanset om man fanger ham på sin DLX, sin Tona wakeskate eller sit surfboard– og bedst af alt har han denne sæson knækket koden til kickertricks, som jeg også selv elsker. Christian laver nu fede fs 360´ere og bs 180´ere osv og han kan som jeg selv ikke få nok af den her nye verden af tricks der har åbnet sig.
Glæden ved at se ham lande sin første 3´er på vores lokale spot var for mig reelt lige så stor som da jeg satte min første selv, jeg fik en ny partner in crime – en som forstod det smukke i at læse havets bevægelser, ramme bølgen lige inden den bryder, time afsættet med at falde af så der kommer slack – i skøn kombination med en horisontal rotation. Med denne kode knækket er det kun fantasien der sætter grænser for progressionen, selv for en flok gamle bøhmænd og fallerede familefædre som som os.
At sejle med Riis denne sæson, efter at være rykket med hele familien fra Amager til Skæring, har holdt mig skarp og motiveret mig og jeg har fået sat en god portion af de tricks jeg gerne ville igennem sæsonen, men der er også flere ting tilbage på ønskelisten og som burde have været i bogen.
Den sidste faktor er forholdene. De forskellige tricks fordres af forskellige forhold og jeg har ikke tid til at opsøge gode forhold så jeg tager mig ofte til takke med det der er til rådighed i baghaven aka Skæring Strand og Hullet som er mine nye homespots.
Status
Hvis jeg skal gøre status over året helt generelt, har jeg ikke fået surfet så meget som jeg gerne ville, men igen kan jeg ikke klage for det er alligevel blevet til en del ture på vandet i løbet af året. Vestkysten har jeg besøgt fire gange og det blev til en enkelt kitedag i Guincho i Portugal. Heldigvis skal jeg på fredag også til Tenerife som er et af mine favoritspots til både freestyle og wave i kombination med familiehygge.
Blind/wrapped tricks:
Mange mener nok at blind tricks må være piece of cake, men det er nok mest de folk som ikke har knoklet med det selv J Det var først midt på sæsonen 2012 at jeg kunne notere mig at have lavet:
back to blind (et trick der kræver løbende “vedligeholdelse”)
front to blind (et trick jeg har haft “tabt” i flere år men nu har fanget igen dog i en lidt fesen udgave)
raley to blind (det første trick man sætter efter nytår når trickbogen påny er tom)
hvilket må siges at være ABC iblandt blind tricks. Derudover er fra starten af sæsonen kommet lidt kicker tricks ind over. ts fs 360r, som jo kan landes blind – og små ollies til blind aka bs 180 – og jeg leger pt. med en ny måde at sætte af på med fuld spænding på linerne som i en raley, men i stedet med kroppen helt lodret i afsættet, for herefter at gå til blind..ved sgu ikke hvad det hedder men fucx det er skægt Js
Wrapped er lidt som blind, men følelsen er heeelt anderledes da man kan få kiten til at slacke helt ud ved at lande ekstra meget downwind, her er ABC tricks´ne raley til wrapped, back to wrapped og front to wrapped. Og skal jeg være ærlig halter jeg åndsvagt bagefter hér, jeg har kun sat raley til wrapped og et par enkelte back to wrapped som kom gratis ifbm. mobe forsøg. Front to wrapped har jeg aldrig sat – og skriblerierne hér minder mig om at det er noget der skal rådes bod på asap. Ollie fs 360 til wrapped er et ultra nemt og ultra skægt lille trick, det burde folk lave noget mere da det giver en god fornemmelse for den ”flade” rotation i en 3er samt et stort smil på læben uden større anstrengelse.
De tricks der i denne kategori kalder, er tricks fra toeside. Det er fucked op svært at sætte af fra toeside unhooked, men lykkes det er der en HELT ny verden der igen åbner sig for muligheder af tricks. I mit hoved tænker jeg at ts raley bs 180 må kunne være inden for mine evners rækkevidde, i den ende af skalaen der hedder ren ønsketænkning har vi tricks som eks. Pete Rose – jeg giver en omgang til hele Hawaii Party hvis jeg nogensinde bliver sikker i dét trick – eller måske bare får det sat J

Airtricks med pass i luften:
Ud over tricks der tages til blind og wrapped er der kun stilede unhooked grabs og tricks med pass i luften og lav kite der lever op til mine personlige ambitioner om tricks der er værd at notere i bogen.
Airtricks jeg denne sæson har lavet kan derfor nævnes ret kort:
Blind Judges, få men rå – det bliver sjældent til mere end raley til blind…but who cares!
Mobes, det har været mit bedste mobe år…tæt ved 25 % træfsikkerhed på de gode dage sidst på sæsonen…næstenJ
…en liste der lader meget tilbage at ønske for at sige det kort!

Kickertricks:
Kærligheden til kicker tricks skal ses i lyset af at det er hér mit potentiale for progression er størst.
Jeg har nailet FS 360 m/u indy/method/nose grabs, BS 180 m/s indy, TS FS 360, TS FS 540 samt FS 540 og det er ligeledes lykkedes mig flere gange at sætte af på forsiden af en kicker i ret onshore vindretninger for så at lande på facen igen efter et trick, hvilket er langt mere krævende end at plaffe ud over en perfekt sideshore kicker og sætte en stor 3´er– men også noget der er langt nemmere at finde forhold til.
Kicker listen er jeg godt tilfreds med, der er utallige muligheder for progression ifht grabs og der er potentielle åbninger for en dag at få sat det der er den store drøm, en 7´er om det enten er TS FS 720 eller HS 720. Begge tricks har jeg været tæt på at sætte i kabelpark og begge tricks har jeg enkelte gange haft reelle gode forsøg på med kite, dog altid under sydlige himmelstrøg hvor forholdene er bedre til den slags.
Progressionen i kicker tricks

Related Articles

Responses