Australien, East Coast, West Coast 2012

Hey kiters!
I denne rejsebeskrivelse deler jeg mine oplevelser af spots og alle de vind og vandforhold som jeg stødte på under min rejse til Australien i 2012 🙂 Jeg sejler mest freestyle så er også mest den slags spots som vil blive nævnt!
Størstedelen af de fem måneder i Australien blev brugt på østkysten nord for Brisbane og aflsluttet med en måneds road trip yderligere nordpå.
LÆS DIG IGENNEM BESKRIVELSEN OG HUSK AT TJEKKE VIDEOEN TIL SIDST 🙂

SUNSHINE COAST
Marroochydore Rivermouth
Jeg var i Mooloolaba/Marrochydoreområdet på The Sunshine Coast fra midt juli til slut november – maps http://goo.gl/maps/N0bLn.
Før september svinger det hver uge om man får måske 3 eller slet ingen dage med kiten, men fra september starter sæsonen med god søbrise som giver 4 dage eller mere og det er der man begynder at kunne smide sin shorty og ellers bare nyde sol og varmt vand :).
Det Blæser for det meste imellem 15-25 knob (fra kl 10-12 tiden), så sejlede mest min RRD Obsession Pro 10.5.Vinden er ift dansk standard ret stabil, men det kan guste lidt i mere gråt vejr – not a problem!Retningen er SØ-NØ så der kan altid sejles i flodmundingen.Med vekslende tidevand kan strømmen blive ret så stærk, så man skal tjekke tidevandet hjemmefra for at få den bedste session!
Ved vestlig vind er der ikke mange spots, men man kan køre 70km sydpå til Bribie Island for at finde lidt flad vand – mapshttp://goo.gl/maps/fQi0e.
Søger man bølger fungerer det først godt ved de 25-30 knob og jeg havde mest held med vind og swell fra SØ som gav 2,5 til 3 meter lines med plads til 3-4 cuts. Vindstyrke over 25 knob forekommer ikke så ofte, så man skal være klar til at droppe freestylen når den er der :). Der blev ofte sejlet downwindere langs strandene under Kawana – mapshttp://goo.gl/maps/sOoOZ. Downwinders blev gerne arrangeret af de gode folk frasunshinecoastkitesurfing.com.

Caloundra
Jeg sejlede i Caloundra Rivermouth et par gange – maps http://goo.gl/maps/QJ8Ek. Flodens retning i Caloundra er lige ud, 90 grader,imod havet, så man “krydser” hele tiden strømmen/floden, hvor man i Maroochydore sejler mere langs med strømmen/floden bag sandtangen. Spottet fungerer, men Marrochydore var at foretrække, med mere plads, lettere strømforhold og mere fladt vand til freestyle.
Dog kan man sejle længere ind i Caloundra floden, ved det spot som hedder Golden Beach og det var ret godt og mere roligt vand. Men man er inde bare den rigtige strand, så at sige, så det kan blive gusty inde ved Golden Beach – mapshttp://goo.gl/maps/JN7vo.

Seventeen Seventy
Der er mange spots når man begynder at bevæge sig nordpå fra Mooloolabaområdet. Google eller youtube f.eks. Double Point Island eller Inskip Point, som begge har godt fladt vand, men måske kræver en 4X4 for at komme frem til! Jeg vil blot nævne byen og området Seventen Seventy. Det er et forbandet smukt, bakket område med et stort sandtange delta område ved flodens udløb. Jeg var der blot 4 dage men fik kitet i perfekt fladvand bag sandtangen, desværre ikke zoom nok på kameraet til at nå der ud :). Vandet er super klart og stort set samme forhold for søbrise, som ved Marroochydore, gør sig gældende her.

Man kan leje SUP’s overalt, men da fedt når det er fra Keahi de Aboitiz´s far, Chris, som fik kæresten fra zero til hero på 5 min!http://www.1770sup.com.au.

Google Seventeen Seventy og se hvor fedt det sted er!

ROAD TRIPPIN´!!
Her lidt blandede billeder af hvad der kan ske og opleves når man tourer rundt i Australien 🙂

Køb dig en Ford Econovan fra ´89 som både sluger benzin og LPG gas (koster det halve!!) og du vil være happy as can be – hund ikke inkluderet desværre.

KL 8 hver morgen svømmer vilde delfiner ind til Tin Can Bay hvor de lader sig fodre af utallige turister 🙂 helt unikt!

Inskip Point er der hvor man tager færgen over til Fraser Island. Der kan kites ved sandbanken, men der var ingen vind dammit!!

Man kan fodre vilde, men ret menneske og madglade, fugle hver dag kl 16 på camping pladsen i Airlie Beach – Havnebyen for
Whitsunday Islands og Great Barrier Reef længere ude.

Tysk Barbecue med ekstra fut i 🙂

Et af utallige breaks på vores vej til Sydney. Lennox Heads tæt ved Byron Bay.

Man kan også leje sig en wicked van til de små road trips!

Illegal camping er næsten det bedste ved road trips i Australien. Spaghetti kødsovs med ypperlig udsigt over havet hver aften!

WEST COAST
Jeg tog 2,5 uge til Perth på Vestkysten og brugte en uge på kite og var super heldig med vinden. Som det kan ses i videoen var der perfekt fladt vand ved Safety Bay og de andre spots vi ramte- maps http://goo.gl/maps/B6Sor. Jeg mødte op med Claus Lindholm som havde besøgt mig på Østkysten og vi stødte ind i Jakob Rein som netop var kommet til OZ og han skød den af på vandet for første gang i 3 måneder! Så der blev filmet og Claus snittede et super minde sammen her i videoen – enjoy 🙂
Tusind Tak til Steffen, Surf & Kite Holbæk, www.surfsurf.dk og Max frawww.rrddenmark.dk, for at levere mine RRD Obsession Pro´s. Yderligere tak til alle som gjorde Australien til en fantastisk rejse!
{"video":"http://vimeo.com/57792181","width":"690","height":"520"}

Related Articles

Responses