Bensen: 20%

20% succes i dag.

(Egentlig blot for at afprøve den nye blog)

Vi snakker hverken aktier, hos konen eller lønfremgang.
Nej vi snakker kite.

Som jeg skrev i går, så havde jeg lidt overvejelser omkring det at vende, dreje, sejle modsatte halse osv.
Jeg ringede derfor til Ballongeneralen der var skadet, men ikke mere, end at han kunne give lidt gode råd og fifs, og ret hurtigt analyserede hvad den fede redaktør nu gjorde forkert.
Tak til Tomas for din tålmodighed, jeg elsker dig.
Jeg skrev også lidt om at jeg glædede mig til den proces der hedder træning, indlæring (jeg nægter at bruge ordet læring, næsten lige så frygteligt som bæredygtig eller ordet fremadrettet).
I går aftes sad jeg og lurede lidt på vejret, og kom til det resultat, at Øer kunne være en mulighed om formiddagen.
Sendte en sms til tv-stjernen, der i øvrigt også hedder Thomas (med h) Han var også klar, under forudsætning af, at der var vind nok.
Her til morgen, var vinden noget fesen, vi sms lidt frem og tilbage,- men det var godt vejr, så jeg og Eddiehunden kørte til Ebeltoft. Vel nede ved Blå Flag, skulle Eddiehunden og jeg nifle. Hov hvad var det,- det blæste jo godt, og langt mere end jeg havde forventet.
Gik en lang tur langs stranden, men jeg snakkede i telefon med en god ven. Eddiehunden høvlede rundt og gravede samtlige døde måger og krabber op, hygge for os begge.
Ind med vovsen og op i sommerhuset.
Kiggede på vindmåleren. Kiggede på solen der skinnede ud,- hov en sms fra tv-stjernen, han syntes ikke at der var vind nok, og kl var nu ved at være 10, så i lyset af øvrige projekter han havde lovet sig til, så måtte han bakke ud.
Æv, men det var der ikke noget at gøre ved. Jeg havde en plan om at han skulle hjælpe mig med de der vendinger med kiten. Det må så blive en anden gang.
Sad lidt i en stol, og overvejede om jeg virkelig gad. Gad hive en kold dragt på, pakke bilen og køre ud til Øer?
Lidt for og imod, men kom så til det resultat, at jeg var en tøsedreng hvis jeg ikke, i det mindste kørte ud og kiggede.

Kyssede Eddiehunden farvel, smed en tyggepind, og pakkede bilen, smed både en 9 og 12 kite ind i køretøjet, så afsted.
Vel ude ved færgehavnen, puha, det blæste da helt godt.
Ud på tangen, målte 6½-7½ ms og ikke nok med det. Der var højvande, så kun en bette tarm var tør, der var god vind, fladt vand, sol, og jeg var alene. Det var sgu svært af finde på ordentlige undskyldninger for ikke at gå på vandet.
Kunne jeg heller ikke, så hev mit grej ud af bilen.

En 12´er, elpumpe, det store AB bord og det lidt mindre Databoard.
På med dragten, og ned til stranden.
Hurtig oppumpning af kiten. Pumpede op til det der knips,- I ved hvad jeg mener, knipset når kiten er helt rigtigt pumpet.
Liner ud, hundespyd bundet til en pæl, stramme trapez og hjelm, jeg var klar.
Jeg har erfaret at det er en stor fordel at gå lidt for langt til luv, når man vil sætte dragen op alene, og herefter langsomt gå downvind indtil den står rigtigt. Således også i dag, og uden problemer fik jeg den sat op.
Havde en fornemmelse af, at vinden var lidt aftaget, hvorfor jeg benyttede det store board,- mit begynderboard, eller om man vil, mit letvindsboard.
Nu var jeg klar til at bestige mudderpytten. Forsøgte at memorere hvad Ballongeneralen havde indprentet.
Når du skal vende, så hold bredt greb, for sådan en stor drage er langsom. Forsøg at hold vægten inde over boardet når du vender,- smid dragen hurtigt den anden vej når du vil vende.
Gik ud i vandet,- hov, det er sgu da ved at være koldt nu. På med boardet, placere gumpen i vandet, køre dragen og jo………messe…….”Stille og roligt” op på boardet, køre dragen lidt i sinus, men fik da gang i kareten og sejlede ned mod Øer.
Næsten nede, kom ind i et sted med fin vind, skar op, strakte det bagerste ben, kiten modsat,- plask,- øv.
Nu har jeg altid haft en god og en dårlig side.
Stb halse kører fint, bb er lidt af en overvindelse dog. Nu skulle jeg så starte på bb halse, men det gik fint,- lang tur op mod færgehavnen, god stance og gik fint højde, indledte en vending,- nææææææææææææææææsten, men nej, der manglede lige et kuss….r, i at det lykkedes.
Op igen, ned mod Øer,- finde et sted hvor der var vind, kiten op mod 12, holde balancen, kiten ned modsat,- jaaaaaaaaaaaaaaa,- næ nej. SÅ tæt,- f.u.ck.
Op igen, modsat, finde vind, kiten i kl 11, nu kl 12, boardet klar modsat, vægt rigtig, kiten ned,- dybt downvind,- jubiiiii, det lykkede sgu da,- ned og forsøge en ny vending,-næ, plask,- og igen….næsten, jo alligevel,- og nej…..plask og sådan gik det så.
Fik sat en vending hver vej, en del 80% og kun ganske få helt håbløse.
Den sidste med kiten i vandet, ok op med dig…..øh op med dig…det ville den sgu ikke.
Gav fuld power, men nej, den dovne kælling ville ikke andet end ligge på ryggen….efter mange forsøg lykkede det endelig at få den til vejrs, men nu var vinden altså også helt forsvundet. måske 3 ms på det tidspunkt.
Jeg havde nok at gøre med at køre dragen så den ikke skvattede ned.
Efter lang kamp hvor jeg kørte med den, kom jeg ind på land og kunne lande den.
S.l.u.t, ikke mere dragekamp i dag. Nedpakning.
I øvrigt konstaterede jeg, at dragen ikke som forventet havde tabt en masse luft og derfor var svær at holde i luften, det var simpelthen fordi vinden forsvandt.
Min evaluering af dagen er noget i retning af. Jeg forsøgte at omsætte de råd jeg fik at Ballongeneralen, og de virkede.
Jeg skal have noget tow=Time on water. Ikke noget nyt i det jo.
I dag var det ikke min skyld at det stoppede efter en time i vandet. Vinden slap op.
Til gengæld har jeg efterhånden erfaring i, at sejle i minimal vind, og min teknik må jo blive bedre efterhånden.
Syntes også at det bliver mere og mere afslappet når jeg sejler, stenalderstillingen og tunnelsynet forsvinder efterhånden.
Jeg har jo et backy-mount og et gopro kamera, og mon ikke snart jeg også tør bruge det til kite?
Mht vendinger. Jo jeg lærte noget i dag, faktisk en del, og er helt overbevidst om, at det skal jeg nok få lært.
Så en god dag hvor jeg nød at øve nye ting. Ikke sidste gang jeg går i krig med det.
Og de 20 procent? Jo vel 20% succes i vendinger i dag, men 100% i at sejle, det gik fint, og jeg havde en konge dag,- virkelig god. Glad nu.

bensen
www.bensens.dk
PS: Jeg kunne ikke oploade denne blog som skrevet, for jeg havde skrevet et slemt ord. (f.u.c.k)Det bør ændres, kan man ikke anvende almindelige udtryk i blogs (som gnaven gammel mand) går meget tabt.

Related Articles

Responses