Bølger bølger bølger

Eller rettere: AGGER.
Hmmm, nej, FØRSTE dag ved Agger i år…
Hmmm, nej, den BEDSTE dag ved Agger i år…
Hmmm, nej, de bedste venner var alle ved Agger !
Hmmm, nej, faktisk alt på een gang 🙂

Det var fredag den 10/5-2013 og fridag for mange, efter Kristi Himmelfarts torsdagen.
Ulf og jeg kørte mod Agger fredag formiddag, og landede ved 14 tiden.
Ingen havde rigtigt skrevet noget på nettet om at tage ud, da vi gerne villle undgå at der blev crowded.Det lykkedes dog ikke heeeeelt, ja faktisk slet ikke- for vi havde aldrig set så mange mennesker ved Agger før…
Det var dog ikke noget problem, for de fleste lå i de mindre brutale bølger oppe ved molen, og faktisk ikke ret mange ude på vandet selvom der VAR mange.
Rimeligt perfekt tidspunkt vi kom på, for kort efter måske ved 15 tidenmaxede bølgerne, og det havde været tyndt tidligere ifølge Boris.De var 2 meter i snit, ogknap 4 meter de storeifølge observationerne tæt på, og ved Agger er de ofte lige et hak større end dem, så ikke helt ved siden af.
Det var vind til 5-6m2, og overskyet som oftest i Agger forhold,og vandet endeligvarmt.
Ved 17 tiden tog vinden lidt af, og skulle op i 7m2, og bølgerne faldt.Næsten alle var taget hjem, eller tog hjem ved 17-18 tiden,trætte men glade.
Dog lidt synd skulle det vise sig..
For de blev meget meget renere og længere nu, og senere, fra hen mod 19 tiden og resten af aftenen blev de næsten så perfekte som man kun kunne drømme om.
De voksede nemlig igen, og vinden tog til og 5-6m2 passede igen, samtidig med vinden lige drejede et hak mere sideshore også (havde været i 210 grader som er heltok men 190-200 grader bedst)- klasse !
Desværre ingen ude der, men der kom en flok på 5 om aftenen så man havde lidt selskab, skønt.
Stoppedehalvni kvart i ni- SÅ gode forhold skulle bruges, men ville ikke sejle til solnedgangfor gernetage lidt billeder også.
Ville tage dem oppe fra klitten, da det er en konge vinkel og eneste sted man kan tage billeder ordentligt i Agger – ellers bliver det sådan nogle “små” skod billeder fordi man kun kan se de små bølger inderst,eller hen over toppen på nogle andre – så jeg fotograferer helst ikke mere der nede fra hvor vi går ud.
Desværre stoppede de andre også der, og billeder af bølger uden surfere af nogen art, er IKKE interessante, så lykkedes desværre ikke…
Fik dog taget lidt kitecam billeder, både om eftermiddagen og aftenen- dejlige bølger på Danmarks klart bedste bølgespot synes jeg.
Især nede mod Pisa, den inderste bølge var dejligt “ond” og helt stejl – skønt at gå i lag med dem der nede, hvor de var både større og meget mere smæk.
Måske lidt mange billeder, det må i leve med – jeg KUNNE ikke nænne at skrotte nogle af degodt 30, og alle der var der VED hvor godt det var (i hvert fald hvor rimeligt godt det var indtil 17 hvor folk stoppede), og kan nok nemt forestille sig selv på bølgerne, og så lige et nøk tili kvalitet senere:-)
Prøvede at zoome lidt mere ud, så man kunne se bølgerne lidt denne gang.

Enjoy c”,)

Klik på billeder for at se i stor

Tidligt, ude med 5m2, og de dejligste bølger. Fin størrelse bølger, selv set vandret og nedefra med kitennedeover vandoverfladen som her.

Inde i hjørnet var de ikke så store igen, men kunne være helt rene lige lidt nede, under land.

Og de blev bare længere og længere og renere og renere.

Som sagt – oppe i “hygge” hjørnet var det sjovt, for selvom de var nemme og ikke så stejle (lidt som Klitmøller bølger, begynder bølger), var de både flotte og gode der- herligt !

Her en skulder fanget tæt ved molen, hvor den bare bygger og står clean downwind, især nu sent.

Man kunne blæse forbi sections i dag, da clean forsider senere, uden chop af nogen art.

Lige i smørhullet – heldigt !

Jeg gik KUN efter de største bølger efterhånden, og lykkedes at fange en del af dem på kitecam tror jeg 🙂

Lykke er…

De kom dejligt efterhånden, og man KUNNE ikke stoppe da det blev bedre og bedre i løbet af aftenen.

Når bølgerne lukker ved Agger, så LUKKER de altså – måske ikke til at se på sådan et billede ovenfra, men de der har prøvet det kender det, FANTASTISK- GULD !

Og Agger bølger lukker tungt ogkontant mange gange, ikke noget pis der.

Så een af dagens største eller næststørste i opløbet- AAAAAH !

Selvom nemme forhold i dag, så kunne de levere VILDT meget vand nogle gange – dejligt og spændende 🙂

Når en tysker røg i inde i shorebreaken, kunne man godt tænke: “Sikke en nød”, og måtte slingre udenom…

Og fortsatte gladeligt videre udepå de vidunderlige bølger, man ikke kunne lade være med at ride backside også, for at kigge ind på væggen.

Blot for et øjeblik efter selv at blive spulet og pulet inde i dumperne downwind inderst – jeg ligger under boardet her og man forsøger i blinde at holde kiten flyvende – lykkedes heldigvis denne dag hver gang.
Så man skal ikke blive for kæphøj, så går man NED !!!

Nu er jeg næsten alene, kun et par stykker er vi ude, om aftenen, og bølgerne er blevet meget renere og større igen – vildt fedt.

De forsider var eminente – holy crap hvor var de flotte og store nu – sjældent det sker, måske een af de vildeste forsider her.

Og at ride de store og stejle faces kunne gøre enhver lykkelig !

Det havde været overskyet og tungt vejr det meste af dagen, men blev lysere om aftenen, og ind imellem kom der nogle virkelig flotte farver frem, i de utroligt dejlige bølger, hvor man selv langt foran bølgen red stejlt nedad.

Yihaaa !

Nogle gange, når man ikke red på den sidste bølge i et set, men een af de første måske – og på vej udad helt indefra igen, måtte manchicken jibe et par gangenår de lukkede – som her.

Der ER faktisk lidt vand i dem – igen svært at se heroppe fra, men man ved det når man har prøvet det.
Nogle gange lykkes det at komme over, andre gange må man vende foran dem som her.

De voksede også oppe ved molen, og blev meget længere sent – tidligere var de store nok men ikke ret lange og knækkede besynderligt – det ændrede sig om aftenen hvor nogle var “never ending” lange.

Og det gjorde IKKE SPOR ha haa !

Nu er det efter 20:30 og tager nogle af de sidste.

Godt med lidt “blammer” i bulerne i dag, så man ikke falder i søvn.

Et billede fra tidligere – hilste på Mads Tømming der var ude, og en perfekt skulder.

Sidste billede – muligvis dagens største bølge for mit vedkommende- herligt!

Langt de fleste afbølge vennerne rundt om i DK (OleKjær, Annette, Helledie, Jan A, JP, Christian,Boris, 47, Ole, Søren, Thomas, Mads Tømming, Ib Frederiksenosv osv)var der i dag, uden at noget var aftalt – man VIDSTE bare at man skulle afsted, uanset hvad – dejligt selskab og tak for en rigtig god dag – selvom jeg undrede mig over så mangestoppede så tidligt.
Udsigten var endda ikke “stor” på nogen måde, men det hele faldt i hak så det blev bedre end forventet denne fredag – tak for i dag gutter og gut’inder.

Håber i kan li’ billederne – for alle der var der vil kunne fornemme hvordan det var er jeg sikker på, og så bare lægge lidt til i bølgelængde og renhed som de blev på billederne her om aftenen.
DET er lige til at få det godt over, i meget meget lang tid bagefter
Og en dag med smæk nede mod Pisa i de tungeste bølger, kan man mærke lidtdagen efter osse – det gør det endnu bedre jo, at tage noget med hjem!
c”,) Peter Frank

Related Articles

Responses