Caribbean Pearl Tobago – video part I

Video med lidt sand Karibisk stemning fra drømmeøen Tobago, hvor jeg var så heldig at lande for en måned siden med min Kammerat Anders Mark for at surfe, sejle, dykke og slappe af 🙂
Efter en masse teknisk bøvl med et premiere projekt der klappede sammen inden jeg fik redigeret færdigt, graded farver osv, har jeg valgt alligevel at smide min første Tobago video op på bloggen da jeg ikke magter at starter forfra.
Videoen er primært med POV Wave-action + lidt stemning fra et par fantastiske dage på det ydre rev v. Pigeon Point hvor øen blev bombarderet med stort 17 sekunders swell fra nord samtidig med at der var 15-18 knobs vind eller 11er vejr. Huse røg i vandet og både sank under dette ekstraordinære swell, dagene efter gav det nogle helt vanvittigt fede wave forhold med ultra clean og uendelig lange kæmpe store bølger og side-sideoff vind. Man måtte knibe sig i armen for at tro på det ikke var en drøm med de bølger!
Det er iøvrigt virkelig tricky at sejle med en underpoweret 11er i den slags forhold med så store bølger og manglende mulighed for at styre kiten rundt som man er vant til herhjemme (så ryger den nemlig i suppen), Teknikken man bruger er en helt anden end den man bruger herhjemme, kiten skal kunne hænge med meget lidt træk uden at backstalle, heldigvis havde jeg en C-kite (HifiX) med som bare spiller til præcis den slags forhold – specielt når man går unhooked, ud over at den selvfølgelig er en sand freestyle kanon.
Selvom den slags waveforhold er tricky, er det den lækreste form for waveriding med kite jeg kender da kiten egentlig kun bruges til at trække en hen hvor man dropper ind på bølgen, resten af tiden står kiten i tomgang. Dog begrænser kite ifht alm. surfing da man helst skal holde lidt spænding på linerne ind imellem. Det var nogle helt fantastiske dage og jeg vil aldrig glemme de timer jeg havde med min gode ven Anders derude på revet eller vores tur helt generelt for den sags skyld 🙂
Tobago er et eventyrligt og uspoleret sted, vi boede iøvrigt perfekt oceanfront med solnedgang fra balkon´en blot en lille gåtur fra spottet langs stranden, på hotellet conradotobago.com, som iøvrigt varmt kan anbefales.
Næste video er mest med TT tricks osv, spottet er nemlig perfekt til både fladt vand og TT og at ride styrbordsbølger på revet, kite str. er typisk 11-12´er med dage til helt store kites og af og til til 8-9 m2. Meget mere spotinfo senere.
drømmer mig allerede tilbage…
Thomas Alsbirk
{"video":"https://vimeo.com/58814344","width":"900","height":"504"}

Related Articles

Responses