Flyvestaion Værløse

Hej Alle.
Jeg vil lige give min beretning fra mit første besøg på vores nye legepladsFlyvestaion Værløse.
Jeg var helt ny til landkiting så det har været noget af ene lærerig dag 🙂
Vinden lovede 4-6 m/s fra nord og jeg håbede meget at landkiting kunne være et sjovt alternativt på vindfattige dage især da flyvestationen ligger 2 min. fra hvor jeg bor.

Lokaliteten:
Da jeg først kom til området var det første jeg tænkte WOW. Hold kæft det er stort. Man kan ingengang se fra den ene enden til den anden at dette kæmpe flade område. Som vi blev enige om er det kun fantasien der sætter grænser for hvad det område kan bruges til…
Vi gik hen til landingsbanen som er ca. så bred som en 3-spors motervej og 3 km lang. Der er lange veje på tværs på så jeg vil mene at stedet kan bruges i stort set alle vindretninger.
Man kan komme ind på området gennem indgange som kan ses her:
http://www.furesoe.dk/~/media/WWW/Kommunen/By%20kultur%20og%20fritid/Byudvikling/FlyvestationVaerloese/folder5udgave.ashx

Beskyttelsudstyr:
Jeg have købt et sæt rulleskøjtehockey beskyttelses udstyr i den blå avis som indehold: knæ og albue beskyttere, hjem, hansker og lænd/røv/lår beskytter. Det vil jeg mene er minimum til landkiting på asfalt som ny.

Så var det jo bare igang, hvor svært kunne det være…:). Det viste sig at hvis man har meget vægt på hælene, som jeg har ved kitesurf styrer landboarded kraftigt mod vinden. Jeg havde desuden svært ved at holde vægten på midten af boarded unden af få overbalance fremad som kan ses af billede 🙂 Jeg kørte på kanten at landingsbanen så hvis dragen kom i jorden ville den ramme græsset.

Jeg brugte skovskiderstillingen som jeg ellers ikke har brugt i lang tid men begyndte at få fart og retning på boarded:

Jubii…. Begyndte at få så meget fart på at en 11,5 m2 drage, som knap kunne holde i luften når man stod stille, trak så meget at jeg følte der ikke var nogen grænse for hvor hurtigt jeg kunne køre – lidt skræmmende da jeg ikke kunne finde ud af at bremse med boarded (læg mærke til det løftede baghjul).

Konklusion.
Man kan helt sikkert have det sjov landkiting i let vind og jeg glæder mig til jeg skal afsted igen. Håber at min blog kan inspirer andre til at komme til flyvestationværløse og kiteboarde. Vi så to cykelryttere og en hundelufter så der er plads nok 🙂

Mvh. Jeppe

Related Articles

Responses