Første erfaring med foil – Dubai

Efter en strategisk beslutning om at ´14 sæsonen skal bruges 40 cm over vandet på et foil, har jeg spekuleret en del over hvorledes starten kunne gribes an. Som begynder (på foil) er vandtemperaturen ikke gunstig, da jeg erfarer kite foil vil indeholde en del “vandføling”.
Jeg var så heldig, forrige weekend på forretningsrejse til Dubai, at have lør-søn ledig til “recreational usage”.
I Dubai afholder den lokale Ozone distributør kitekurser og deriblandt kursus på et MHL foil (læs begynder foil)http://www.kitesurfdubai.ae/
Efter hjemkomst er min konklusion klart at Dubai indeholder de 3 vigtigst ingredienser for at lære at foile, varmt og dybt vand, plads og let luft.
Kite sæsonen topper i foråret hvor vinden ligger mellem 10-20 knob. Dvs dine kites består af 13 og op.
Selve boardet tilhører 1ste generation af foilboards med en forholdsvis stor flade som gør at den tidligere foiler og er noget mere tilgivende. Dette betød at jeg på 2 x 2 timer var igang og kune sejle (max 10 m.) på dag 2.
1ste dag blev jeg udstyret med en 17 Ozone Edge i helt let luft. 2. dag på en fint poweret 13ér.
Det vildeste var dog at du er fuldstændig tilbage til begynderstadiet! Jeg husker tydelig den sommer i 2004 hvor jeg stod med rystende knæ og forsøgte at fordele mine øjne på kite og board. Det er samme fornemmelse. Du skal igang med en muskulær hukommelse og kun timer på boardet vil give dig det.
Jeg havde dog super meget ud af instruktørens tips. Som wavesejler bliver min kite jernet rundt og din kontrol sker gennem fart over vandet. Som begynderfoiler med en race kite på str med et kollegieværelse skal kraft fordeles så jævnt som muligt. Også placering på boardet og din stance var uvurderlige tips til at forlænge tiden mellem styrt.
Foil miljøet i Dubai er kraftigt voksende. Forhandleren solgte alt hvad han kunne bestille og jeg så flere mere eller mindre kvalificerede prototyper på stranden. Blandt andet bor Zeeko udvikleren i Dubai. Han havde nogle meget interessante vinger på sine boards og excellerede med at ræse op og ned langs kysten med en 13ér mens kun raceboards lige akkurat planede med 17 og 19 kites….
Som almen kite destination ved jeg ikke om Dubai kan bruges. Generelt er jeg ikke vild med byen. Den ligner mellemøsten på steorider og mangler i den grad charme og kultur. Da vinden er totalt utilregnelig. Ja windfinder laver prognoser menalle sagde at vinden ikke havde adgang til de sites og generelt valgte at trodse prognoserne, vil jeg ikke lægge en kiteferie der men vil dog klart udråbe den som foil clinic destination som erstatning til råkolde forårs Danmark.
Nu venter en periode til vandet når min badegrænse og så vil jeg igang med at gennemtrævle indre Sjællandske farvande med min nye “vandflyver” og når sommerens CKR løb starter, stiller endnu en foil kiter op.
Mvh
Niels

Related Articles

Responses