Naish Pivot Vs. Naish Slash

Surfer Arkiv

Så kom der endnu en wave orienteret kite fra Naish. Så hvis du ville sejle Naish i bølgerne står du nu med endnu et 1ste verdens problem: Hvad skal jeg vælge Pivot eller Slash? Jeg har nu selv haft mulighed for at sammenligne dem i 7m2. Min test er foregået på den måde at jeg har sejlet dem back to back. På trods af at jeg har tusindvis af timer på vandet så formår jeg ikke altid at filtrere forholdene fra. Det er tit man bliver snydt af vinden til at tro det ene eller andet om en kite… Jeg har jeg brugt GPS for at måle hvor godt kitesne går højde til vinden, hvorfor ikke få et kvantitativt resultat når det nu er muligt. Højde til vinden er den mest oversete egenskab ved en bølgekite, for X meter højde vundet=X meter der kan brændes af DTLJ Desværre har jeg ingen Woo ellers ville jeg også her havde givet et kvantitativt bud på hvordan de hopper i himlen, det der jo mange strapless sejlere der jo dagligt kaster sig ud i.

Undertegnet ved at gøre klar til test en vinter dag på Ørhage.

Naish kalder selv Pivot for en Free ride/Wave kite og Slash for Pure Wave/Strapless kite. Så der nok nogen der allerede tænker at Slash er bedre i bølger;-) Det kommer helt an på hvem du er og hvad dine præferencer er. Jeg er selv nok mest til Pivot, fordi jeg foretrækker den nemmeste kite der kan levere performance nok. Det er den bedste måde for en motorisk bovlam klovn som mig, hvis jeg nogensinde vil komme videre med min sejlads;-) Men det er tæt løb, Slash’ens appel til at ”sejle den som den var stjålet”* er svær at komme uden om (*citat Lars47).

Lars47 i en baglænden, Lars har valgt Slash.
Og hvorfor er Pivot så i mine øjne lettere? Den har umiddelbart et lidt større vindområde, kombineret med meget stabilt træk og det gør at sandsynligheden for at du føler du er i komfortzonen er størst med Pivot. Den anden ting der gør Pivot lettere at sejle med er at den har lidt mere bundtræk. Så er vinden skiftende til den fesende side så levere den det mere træk uden du ska gøre noget for det. Med Slash vil du her skulle flyve kiten en del mere. Kort sagt Pivot varierer ikke så stort i trækket som Slash gør. Nogen vil sikkert finde Pivot kedelig også er Slash med dens “skiftende” temperament måske mere sagen.

1ste generations Pivot som er basis for begge kites.
Drift, jeg har desværre ikke haft tid til at teste forskellen på hvordan de drifter. Nåede det simpelthen ikke de 4 gange jeg nåede ud med dem, da jeg mere dyrker tow in stilen.
Vandstart, no comment, nåede jeg ikke og blive klog på.
Barpres, er meget tæt på at være det samme. Jeg kunne godt mistænke de større Slash for at have mere barpres efter jeg har fået den i 9m2.
Dreje egenskaber, Slash er helt klart den mereavancerede kite her. Den kan dreje med mindre træk i kiten end Pivot, men også med mere. Den genererer mere træk ved øget flyvefart end Pivot gør.
Upwind performance, i let luft var Pivot markant bedre, når der er fuld træk i kiten oplevede jeg at Slash var lidt bedre. De er helt sikre begge 2 gode til at gå upwind, Slash kræver dog lidt mere pilot input/teknik i let luft, jeg tror ikke du finder meget bedre bølge kites på markedet.
Vindområde, Pivot har lidt større vindområde, specielt i let luft hjælper det større bundtræk, og Pivot er også mere stabil i trækket i stødende vind.
Unhooked, Pivot vinder, Slash er en del sværere og holde i luften da den er følsommere på trim og har mindre bundtræk. Ingen af kitesne får mig op og ringe, de er pivringe unhooked i forhold til en god freestyle kite. Jeg har dog kun testet dette i let til moderat vind.
Husk, det her er mine indtryk og en sammenligning der prøver at finde forskelle på de 2 7m2. Kites i samme serie kan være ret forskellige fra størrelse til størrelse.
Her et pr andre indtryk:

Lars47
Har sejlet Naish Slash 5-7-9 siden efteråret. De sidste 2 år før det har jeg sejlet Pivot 5-7-9.
Der hvor den største forskel for mig er i at sejle Slash fremfor Pivot, er i mine tricks på strapless. Det er nemmere for mig overpowret at loop kiten uden træk, det er nemmere at styre boost og depower på bommen i det øvre vindområde.
Underpowret bruger jeg mindre energi på at flyve kiten, da meget af dens power kommer fra bomvandringen, fremfor flyvefart som i Pivot.
Især 5-7 m2 er klart bedre for mig end pivot når jeg rider bølger, da jeg kan være mere vild i styringen, og jeg sjældent kommer til at flyve kiten over mig i topturn, da den styr lidt dybere i vindvinduet end pivot. Underpowret i ren waveriding, vil Pivot passe bedre til min stil i 9, men til mine tricks slår intet Slash i 9.
Jeg kan være med lige så tidligt med Slash 9 som med Pivot, men jeg kan ikke holde Slash 5 lige så lang tid som 5 Pivot. Dette er for mig en forbedring, da det brubare vindområde med god power i 5, er bedst for mig i Slash.
Dem som sejler stropper vil få mest ud af Pivot i 9-7, dem som sejler strapless vil få mest ud af Slash. I 5m2 fås det ikke bedre end Slash IMHO.

Brian Koning AKA Brisse
5’er slash, som er den eneste jeg har prøvet har givet mig mere kontrol i mine “bottom turns” og den har et rigtig behageligt træk i mine vendinger… og selv 5’eren giver hangtime i mine hop…super meget kontrol og let styring selv i 5m2! It fucking rocks!!! og den giver mig lyst til at sejle mere og mere i bølger!:-)

Her er Naish’s vurdering af de forskellige egenskaber

Jeg er ikke helt enig i at Slash skal have fuld karakter i “Sheet and Go”, den er helt klart mere avanceret på godt for den dygtige pilot og ondt for begynderen.

Hvis man har mulighed for det så prøv begge. Det er svært at lave en generel anbefaling, men umiddelbart er Pivot nemmest og gå til og Slash mere udfordrende i nogle forhold. Riv fat i en Naish team rider, vi er altid klar på at sende smilet videre hvis du lover og passe på vores gear;-)

Hang loose
@jana

Related Articles

Responses