Hilsen fra St Croix

Nytårshilsen fra St Croix
Rigtig godt nytår til jer alle hjemme i DK! Jeg er for tiden så heldig at være på St. Croix med familien og her er ganske lækkert og mellem 27 og 30 grader. Vandet er enormt varmt og lækkert og det har den uge vi har været her blæst hver dag til 6.5 eller 9.

nb. beklager de slørede billeder, her er varmt så Go Pro´en dugger ret så meget og nettet er ultra langsomt så opløsningen er sløj

Vi bor lige vest for Christiansted ved “Long Reef” som er et langt barriere-koralrev med masser af flotte fisk og levende koraller. På indersiden af revet er en stor lagune med det mest lyseblå vand man nærmest kan forestille sig. Ca. 100m fra det lejlighedskompleks hvor vi bor og har vores pool med havudsigt osv kan jeg launche og lande kiten uden besvær. I starten forsøgte jeg mig med at starte fra vores egen mini-strand, men det var simpelt hen for sketchy og dovent :-p

I lagunen er der de fleste steder 1-2m vand og dermed perfekt til foil og TT, længere mod vest er der lavere og godt til TT men for lavt til foil. Bølgeboardet duer kun i kanalen længst mod vest pga. manglende vanddybde.
{"video":"http://www.youtube.com/watch?v=bD42PbhVfQs&feature=youtu.be","width":"900","height":"500"}
Mit stakkels waveboard har fået to bokse smadret og jeg har mistet 5 finner allerede, long reef tillader nemlig ikke at man passerer det med 15-20cm bølgefinne. Min krop er ligeledes gul og blå og jeg har væskende sår på hoften efter jeg sejlede med 40km/t op på tørt rev foran en stor bølge som sugede alt vandet op..men har lært lektien og min krop er endnu rimelig intakt, så nu sejler jeg “darkside” over revet når jeg skal ind og ud – hvilket er nødvendigt hvis jeg vil hen og ride bølger på det lækre break jeg har fundet ca 1 km downwind.

der sejles “darkside” over revet, dvs. finnerne opad for ikke at smadre for meget grej

Lidt svært at se på det mudrede billede, men der er ret lækre bølger på omkring 2-3 meter når de gode set kommer og side-sideon forhold nede ved rev-kanalen 🙂

Jeg ligger pt. og tester løs på min og Jonas foil, den virker godt og jeg har nu fået vænnet mig til den, men den er ikke “færdig” og der skal tweakes noget på den før den er perfekt.

Vandets farve er helt eventyrlig, håber på et tidspunk jeg kan få taget noget ordenligt film/video herfra

Når man tænker på hvor lækkert her er at surfe er her overraskende uncrowded. To windsurfere og 3-4 andre kitere i hele bugten hvis det går vildt for sig, ofte sejler man helt alene og jeg har ikke set andre på bølgeboards hernede..
Hyg jer derhjemme, vi napper lige en uge mere inden vi kommer hjem til vintervejret i DK

mvh Thomas Alsbirk

Related Articles

Responses