Hydrofoil

Linecam Video for første gang, shaky….
Lørdag den 22/11, perfekte Hydrofoil forhold og ude med en 9m2 i en 5 til 6 og senere 7m/s.
Har modificeret og lavet et linecam så V’et og stopperkuglen ikke er i vejen mere.
Det er ikke helt stabilt endnu – kan se det hakker lidt, men det var kun første hug så prøver at stabilisere det lidt bedre i bunden næste gang.

Anyways – ude alene nogle timer her lørdag, desværre ingen der ville med ud, i ellers lige i øjet forhold til 7 eller 9 eller 11m2, alt ville virke :-)Første gang i år med støvler, nu nærmer vinteren sig så.Tog ud ved Åkrogen i håb om der kom andre, nu der var julefrokost i klubben der senere på dagen.
Faktisk har jeg nogle gange rigtigt godt styr på det, og i dag kunne jeg carve godt og kiksede kun een eller to gange de timer (osse med på video).
Det er den fede fornemmelse at carve, som at ride bølger, selv på fladt vand eller i chop.
Når der så ovenikøbet er en go’ meters bølger, nogle gange halvanden – som der var da jeg sejlede om backyards, så kan man virkelig lege i bølgerne.Nej, det kan man ikke se på denne vinkel – kan bølger der ikke bryder og ikke ser ud af noget overhovedet mærkes ?
JA, det kan de i hvert fald, og når man har fået fat i det, giver det pludselig en helt ny dimension – uagtet man slet ikke kan se det.

Næste gang vil jeg skrive lidt om hvilke hydrofoils der er, og hvilke jeg synes man bør købe (eller bygge)

Klik på billeder for at se i stor

Går ud ved Åkrogen, på badebroen, bliver nødt til at bakke ned pga krogene på standeren til venstre til tøj.

Klar, så skal jeg blot ud på dybere vand for at starte 🙂

At flyve, at svæve – hydrofoil er bare vidunderligt, specielt i lige præcis den vind der var nu, hvor man ikke kan sejle sweetspot på andet (jo kedelige raceboards eller fedtplane med 19m2 på en TT) – og så er man perfekt poweret med en 8-9m2 her.

Som sagt, hakker/hopper kamera, ikke godt – men tror jeg kan forbedres.
Brugte først video til selv at se hvordan linecam’et kom til at virke – men da jeg nu havde det kunne andre måske osse få glæde af den ?
Skruet op i 4x hastighed lige i starten og slut – og ellers kun carving, men mange har spurgt til det, i hvert fald de der er begyndt at hydrofoile:
{"video":"https://www.youtube.com/watch?v=s6Jyfow87P0&&feature=youtu.be","width":"900","height":"600"}
Bliver spændende til foråret, hvor man må forvente det vælter rundt med hydrofoils derude

c”,) Peter Frank

Related Articles

Responses