Liquid Force HiFiX – Min Vurdering!

I 2008 var jeg super glad for at skifte til Liquid Force, og HiFi serien har siden da været min foretrukne kite. 2009 var året, hvor alt gik op i en højere enhed hvad gælder kiteperformance. I 2010 var der ikke de helt store ændringer bortset fra, at jeg synes kiten var blevet en anelse mere aggressiv. 2011 HiFi var egentlig også en super fed kite og særligt 11’eren var jeg meget begresteret for. Jeg brød mig sgu bare ikke om, at derkun var fire struts. Dette års Nirvana har efter min mening nogle svagheder, men igen, når det komme til styreegenskaber, vandstart, upvind-egenskaber, osv. må jeg sige, at Nirvana’en efter min vurdering er på højde med 2010 HiFi’en.Nu til det, det her skal handle om.2013 HiFiX kom med GLS fire dage før afgang til Brasilien, og jeg var hurtigt på Poppelvej for at prøve de nye kites. ALT er bare lidt mere liret i år. Selv Max Flow ventilen, som er standard på LF’s kites, er fed!Nu har jeg efterhånden surfet nok med kiten til, at jeg kan komme med en beskrivelse og vurdering af den, og jeg lægger ikke skjul på, at jeg er meget begejstret.Jeg vil starte med at sige, at alt hvad jeg udtaler mig om i denne lille skrivelse er 100% subjektivt og udelukkende min egen vurdering. Hver surfer sin smag, og det her er så min.HIFiXopfylder alle de krav, der er tik en high performance freestyle kite. Den kan desværre ikke lave tricks’ne for mig, men den hjælper mig sgu meget godt på vej. HiFiX er den kite i HiFi serien, der giver det bedste slack i linerne efter et afsæt, og selv de store kites kan forholdsvis nemt passes i luften. Du har med HiFiX’en, som med dens forgængere, en meget god feeling med, hvor kiten befinder sig, og den reagerer øjeblikkeligt på din kommando. Med god feeling mener jeg, at under almindelig sejlads er der et moderat barpres, hvilket fortsætter gennem vendinger. Barpresset stiger selvfølgelig når man manøvrerer kiten. Dette er bestemt en fordel, for det giver surferen kontrol over kiten og en god fornemmelse af, hvor kiten præcist befinder sig i manøveren.Hangtime til høje og lange hop leverer kiten til fulde og den giver et stabilt glid gennem hele hoppet. Er du til board off og den slags er der med den gode hangtime også tid til dette.Kiteloop er bestemt ikke min spidskompetence, men kiten kan i hvert fald godt trække igennem og den kan sgu også gribe en igen, selv efter de mest slatne loops.

Kiten:HiFiX er udstyret med fem struts, hvilket giver den en meget robust kitekonstruktion.Efter den er blevet banket hårdt ned i vandoverfladen lægger den sig klar til vandstart, og man kan hurtigt sejle videre. Er du lige begyndt med unhooked tricks, er det noget du vil sætte stor pris på i det lange løb.Der er én pig tale i hver af tipperne og én til hver forline. Det er nyt fra de tre foregående HiFi kites. Det vil sige, at det er samme setup du bruger hvad enten du sejler i let vind, hård vind eller om du er til wakestyle, freestyle, oldschool eller freeride. Plug and play og så derud af.
Bommen er blevet lidt tyndere og ligger dermed bedre i hånden. Derudover har den fået en mere skridsikkert grib, der gør den nemmere at holde fast på efter et pass. En ny feature for 2013 bommen er en swirwl, der er placeret lige over vandringen/depowerlinen. Swirwlens funktion er at vikle linerne ud efter en rotation, og det virker. De to floatere i hver sin side af bommen har fået hhv. sort og rød farve, hvilket især hjælper begyndere med at holde styr på om man nu holder rigtigt på bommen.

Liquid Force HiFi X

Briss

Related Articles

Responses