Liquid Force NRG Review

Fra tid til anden får jeg lyst til at lave lidt review på mit udstyr.
Jeg er jo en heldig mand som får meget forskælligt igennem hænderne i løbet af sæsongen. Denne gang har jeg lavet en lille review på Liquid Force NRG 14m fra 2013. Dette er nok den kite som har overrasket mig mest, eller rettere sagt fået mit indtryk til at skifte mest.

I vinters fik jeg mig en 14m Liquid Force NRG 2013 model. Jeg var meget spændt på netop den kite, fordi jeg havde prøvet at sejle med den tidligere version og den var jeg ikke helt tilfreds med.

Jeg fik som nævnt min nye NRG i vinters, – midt i min vintersæsong – så min første tur med kiten var på ski oppe på Hardangervidda. Mit første indtryk af kiten var meget godt, men nu skal det siges at snowkiting er en langt mere taknemmelig diciplin end kiting på vand.

Mit første indtryk af kiten var at den den havde et godt “pull” i bunden, god turningspeed ifht. størrelsen, moderat barpres (dette kommer jeg tilbage til), stabil i luften og sist men ikke minst et lækkert design.

Da jeg så skulle igang med vandsæsongen, fik jeg helt nye indtryk af kiten.
Fra tidligere modeller syntes jeg at NRG bl.a var vanskelig at vandstarte i let vind. Grunden til at jeg igen i år valgte at satse på NRG som “mellem størrelse LW kite”, var at NRG havde fået en lidt ændret shape som skulle gøre det lettere at vandstarte. Og Helt rigtig 2013 versionen af NRG starter næsten af sig selv – så topkarakter på den.

Som de fleste andre, så starter jeg også med at sejle med “standard settings” på kiten. Her skulle jeg lære min første vigtige lektion når det kommer til feeling og performance. Jeg må indrømme at jeg mildest talt ikke var helt tilfreds med den feeling som kiten gav mig da jeg kom på vandet – specielt i let vind.
I den høje ende af kitens windrange performede kiten helt vildt godt, mens i den lave ende virkede det bare ikke for mig.
Det var nærmest som at der ikke var noget barpres i let vind, og feelingen var helt borte.
Jeg ville imidlertid ikke acceptere at det skulle være sådan, så jeg begyndte at trimme kiten for at se om jeg kunne få den til at give mig en bedre feeling (mit problem var ikke at kiten ikke leverede, men måden den leverede på..)
Og efter at have leget lidt med forskællige settings – så sad den pludselig midt i bullseye.
Damn – nu leverede kiten helt ned til mindre end 5 ms. Jeg vejer ca 93 kg, og med NRG kan jeg faktisk komme på vandet fra omkring 4 ms og føle at jeg har rimelig tryk i kiten.

NRG er en sjov kite som kan give dig nogle mega flyveturer. Samtidig er den rimelig hurdig så den også er sjov at lege med.

Jeg må sige at dette er den kite som har givet mig mest blandede oplevelse – fra glad – til skuffet – til mega glad.
Alt der skulle til, var lidt justering til mine personlige preferancer – så blev NRG virkelig en god oplevelse for mig.
Her har LF virkelig lavet en kite som leverer det den lover.
Husk blot at stille settings efter forholdene – så har du en virkelig performance kite

Kiten er en allround kite, men som efter min mening først og fremest egner sig som freeride og letvindskite med performance.
Stort thumbs op for LF NRG som virkelig har gennemgået en fantastisk forandring

Related Articles

Responses