NORTH VEGAS 2015 REVIEW

NORTH VEGAS 2015 REVIEW

Wakestyle med 9’erEfter et par måneder med kiten i hånden deler jeg her mine erfaringer med kiten.

DEN KORTE VERSION:

VEGAS & VEGAS HADLOW EDITION
– Hardcore C-kite, solidt slack.- Stabil.- Stort vindområde.- Let vandstart.- Big air, kiteloops og wakestyle.- 5 eller 6 linet.- Onepump & stor inflateventil
OBS! VEGAS og VEGAS HADLOW EDITION er samme kite med samme setupmuligheder dog forskellig grafik.

Vandstart af 12’er vha. bagline

WAKESTYLEBAR
– Kort bar, minimal overstyring.- Tidligt V-split på forlinerne, langt slack.- Stort chickenloop.- Smal diameter, fast greb.- 22m liner.- Beskyttet depowerline.- Simpel!

12’er Vegas
DEN FULDE VERSION:

Indledning:Da jeg sidste vinter så billeder af prototypen på VEGAS 2015, så den radikalt mere C-kite shapet ud end de forrige sæsoners VEGAS. Samtidig kom 5x Verdensmester & “Redbull King of the Air” Aaron Hadlow med på NORTH-holdet og var med til at teste og udvikle kiten i Cape Town. Da jeg i juli fik en demo 11’er med på vandet i Bork Havn, blev jeg meget overrasket. Selv med det markante c-shape, har kiten stadig et stort vindområde. Den står stabilt og “bouncer” ikke frem eller tilbage i vinduet ved stødende vind. Vandstart foregår let med baglinerne, ligesom ved SLE og delta kites.
Jeg har siden juli, i løbet af vinteren i varmen og foråret herhjemme haft god tid til at teste kiten i stort set alle slags forhold: perfekte forhold, stødende vind, fladt vand, chop, bølger, let og hård vind…

Kiteloops med 7’er

Big air med 12’er

VegasKiten er blevet bredere/dybere på midten og står længere tilbage i vinduet, hvor der er max power. Når der sættes af til wakestyletricks(unhooked) skydes kiten godt frem i vinduet og slipper trækket, så man kan lave sit trick. Tipperne er blev brede og skåret helt kantede, det giver meget direkte styring og føling med kiten.Jeg ved hvor jeg har den!
Muligheden for hurtig og powerfuld styring gør kiting super fed til bigair og megaloops. Samtidig med at dens stabilitet holder den stille i luften imens man hænger på hovedet med en hånd på baren midt i et handlepass.

Tailgrab indend handlepassStabil kite og “løs bar” igennem en Slimchance

Man kan vælge imellem 3 settings på forlinerne: Max, medium og minimum depower. Ved maximum depower for man det største vindområde og et mere stabilt træk igennem sit trick. Ved minimum depower for man hardcore c-kite feeling og skyder trækket helt ud af kiten i sit pop. Jeg foretrækker selv maximum eller medium depower.
Baglinerne har også 3 forskellige settings. Hurtig styring, medium eller langsom. Jeg sejler min 12’er på medium og ellers både 7’er og 9’er på langsom. Når jeg sejler skal kiten kun dreje, når jeg virkelig mener det.
Som noget nyt kan man i år sejle med HADLOW’s eget line setup på VEGAS’en. Her splitter linerne op i 6 mounts. Setupet giver et endnu mere konstant træk. Kiten får et større sving og dermed mere power i styringen. Setuppet kan laves på både HADLOW EDITION og den normale VEGAS, det kræver kun Wakestylebaren.

VEGAS 2015 er lavet med onepump og stor inflateventil. Let og hurtig op- og nedrigning så man kan bruge sin tid på vandet.
Onepump systemet Inflate ventilen

Wakestylebar
I år har North udgivet en Wakestylebar med 22m liner. Baren er meget kort hvilken giver en minimal overstyring under handlepass og grabs. Kiten er stadig let at styre, også i de store størrelser. V-splittet sidder tættere på baren, hvilket er med til at skyde kiten længere frem i poppet og dermed længere tid med slack til pass og grabs. Jeg er blevet super glad for at sejle med Wakestylebaren, det er klart mere optimalt til wakestyle og unhooked tricks. Baren er samtidig blevet smallere i diameter, så man kan få et bedre greb om den. Chickenloopet er større så man lettere kan hooke ind og ud, samtidig sejler man med halvstrækte albuer, hvilket kan afhjælpe ”tennis/kitealbue”. Depowerlinen er beskyttet af sort plastik for længere holdbarhed. Baren leveres med ekstra depowerline og esktra 5. line som reservedele.

Wakestylebar 5 line setup (standard)Wakestylebar 6 line setup (HADLOW)

Wakestyle med 9’er

Trustbar
Trustbaren er videreudviklet fra forrige sæson. Den fås i 2 størrelser alt efter linelængden. Fra 22m liner og ned får man en medium bar. Fra 24m liner og op får man en large bar. Når jeg kiter bølger, foretrækker jeg klart at sejle med medium eller large baren. De gør det lettere at dreje kiten mere aggresivt og ”vende den på en tallerken”.
På alle North barer kan man vende floaterne i siden, så man har 2 indstillinger for barens længde.
Bølgekiting med 12’er og North Wam 5’8″

Har du spørgsmål til kiten, setupp’et eller trim, så tag fat i mig eller din North forhandler.Sponseret og støttet af:WestWind Bork Havn – North Kiteboarding – ION – LAKOR

Fotos af Simon Wittrup og Offtosomewhere.

Related Articles

Responses