Østkystens Vestkyst

Når Fornæs spiller, er der ingen grund til at skrive om det – for ALLE deerfarne bølgesejlere ER der bare, uden at man har aftalt nogetsomhelst, de få gange det virker.
Som vi plejer at sige, er det kun et bryllup der kan gøre man ikke dukker op de sjældne dage, og det er KUN hvis det er ens eget vel at mærke, man kan undskylde sig…Og så alligevel – ikke helt sikker på man kan holde sig fra Fornæs uanset hvad !Om det er bagbord, eller styrbord som det var denne mandag eftermiddag og aften den 6/10-2014, så er det bare stedet der kan være endnu bedre end selv visse vestkyst dage (selvomsidstnævnte selvfølgelig også kan være endnu bedre, jo jo).
Det blæste fint, perfekt til 5m2 til at starte med da jeg gik ud kl 17 (var kørt direkte fra arbejde) og bølgerne snoede sig flot rundt om pointbreak revet og nogle gange helt ned forbi fiskerhusene, vidunderligt !
Jeg forsøgte at tage nogle billeder inden jeg gik ud, men ikke muligt for enten var der ikke sets når jeg stod klar, eller osse var de ved at krydse op efter en DTL tur derude, og desuden KAN man slet ikke tage billeder ind over store bølger, fra land- der skal man op i højden for det giver mening, og downwind var de noget mindre så “gad” man ikke fotografere…
Så satte et kitecam på i stedet (da jeg heller ikke kunne vente længere med at komme på vandet når så sent afsted) og fik lidt shots der viser at det ikk’ var så ring’ endda, og lige lidt video tilsidst !
Godt nok kom bølgerne først seriøst en time senere, og tror det har været de bedste bølger i flere år netop der fra 18:15 til 19 hvor vi måtte gå ind pga mørkets frembrud(og desuden var vinden taget til så nu var en 4m2 passende for kite, og en 3,2m2 for windsurferne hvor 3,7 var store nu).
Men de her billeder viser at omkring Århus (som det er for os) i sol og vind, er det ren vestkyst i de forhold.
Enjoy !

Klik på billeder for at se i stor

Lange bølger, blå himmel, masser af vind, rimeligt varmt vand, og nogle gange piller de osse som man kan se her, og stor afstand.

Her ligger jeg på den helt forkerte bølge, mens Martin er på vej ud over et flot set bagved.

Men man kunne nu ride de mindre også, nogle gange helt ned forbi fiskerhusene – og da de krummer rundt om pointbreaket blev de næsten sideshore der, og konge at lave aerials på 🙂

YIHAAAA

Ude på hjørnet kom derSERIØST store sets – faktisk mente Thomas at han havde set og været påden største bølge nogensinde, der ude bagved (der godt nok ikke brød, men han er lokal fra Grenå så har set store bølger mange gange der).

Og lige på hjørnet ved revetvar det smoooooth og clean på forsiderne, når store sets ryddede op i det hele!!!

Den her størrelse er klassisk Fornæs når det spiller – ekstremt og pragtfuldt, og det blev endnu større tættere på solnedgang, senere.

Der var godt med vand i dem.

Endnu længere oppe foran revet, var selv de mindre bølger nogle gange så clean lines at man måtte knibe sig selv i armen, når man ramte rigtigt – kunne det virkelig passe ?

Solen står lavt, men stadig lidt lys et par timer mere.

I de sidste mange mange år, har jeg oplevet EEN gang, at bølgerne pillede ned TIL fiskerhusene – men i dag var derflere gange de fortsatte FORBI fiskerhusene – det er over en halv kilometer nede, og her hvor jeg nydereen til det sidste:-)

Een af eftermiddagens største (på foto altså) – skønt at kigge op af en stor væg man er på vej op af!

Pete Speed og jeg rigger af her ved 19 tiden

Månen er stået op, og der er 16-17m/s nu, og alle er kommet ind og helt oppe at køre over hvor godt det var c”,)

Så er derwindsurf lineup her efter session,af Anders Rasmus Mickey og Casper, og det fedeste – at snakke om forholdene når nu man er færdig.

Perfekt sted i ØSØ og SØ hvor den er ren sideshore der, og ingen grund til at skynde sig når først man er kommet ind jo, og alle kender den totalt eksalterede stemning der er i luften og kroppen lige efter sådan en wavesession.
DET skal deles med andre:-)

På vej hjem spiste jeg med Martin på McD i Grenå, og lidt røverhistorier – og senere måtte jeg stoppe på landevejen og tage et billede af de tynde skyer der drev forbi månen, VIRKELIG flot synes jeg.

Taget med max lysfølsomhed ISO3200

Lidt video fra både små og store buler ved Fornæs, godt nok fra starten inden det blev HELT stort og stejlt efter 18, men håber det viser forholdene bare lidt ?Selvom vi ved jo alle hvor dårligt alt ser ud på video, sammenlignet med at være der :-(Når først de bryder bliver demindre, men byggede ofte op igen, så man kunne selv vælge om en lang DTL eller et one eller duo shot bare.

https://youtube.com/watch?v=sIOTbK_piII%3Frel%3D%26vq%3Dhd1080%22%2C%22width%22%3A%22925%22%2C%22height%22%3A%22700%22%7D

Dagen efter, tirsdag,blev næsten lige så god så det ud til (kunne ikke selv), men lidt mere kedeligt regnvejr meget af tiden, men skidt med det nårså gode bølger ved Fornæs i styrboard, dvs”Herre”siden.
Fantastisk mandag, lige før det var “Big Monday”, i hvert fald når man snakker Østkyst forhold

c”,) Peter Frank

Related Articles

Responses