Oure højskole i Brasilien dec 2013

I december afsluttede en flok kitesurfere deres halvårige højskoleophold på Oure ved at tage på studietur til Brasilien sammen med de andre sportselever.
Loadet med Cabrinha gear gik rejsen først til mange kitesurferes drømmedestination: Den lille landsby Cumbuco, der er verdenskendt for den høje vindsikkerhed, fantastiske klima og fede laguner med helt fladt vand.
Der var ikke sparet på indkvarteringen, som var i lejlighedskomplekset “Ocean View” med en beliggenhed i første række ned til havet.

Spottet ud for hotellet vekslede mellem chop, små bølger og relativt fladt vand afhængigt af tidevandet og blev brugt af nogle af eleverne i deres fritid.

Undervisningen for kiteeleverne foregik dog i den ene af områdets laguner. På elevernes ønske startede undervisningen mange dage allerede kl 7.15 så vi kunne få nogle timer alene i lagunen før resten af Cumbucos turister vågnede. Vi fra Fyn har det nu bedst med masser af plads, for det er vi vant til.

Her ses flokken af kitesurfere som blev tvunget ind foran kameraet før de blev sluppet fri i den fristende lagune. Aldersspredningen var på dette hold fra 18 til sidste i tyverne.
På Oure kan eleverne selv sammensætte deres undervisning og nogle havde fra starten valgt et skema fyldt med kitesurfing, mens andre først havde fået øjnene op for sporten og var hoppet på i de efterfølgende valgblokke. Derfor var eleverne også på forskellige niveauer, men alle var dog certificerede med Dansk Sejlunions ”Kitesurfer 1 diplom”. Derfor var det mange forskellige individuelle mål der blev arbejdet frem imod, men fælles var at tiden i lagunen flyttede alle markant.
Her gør Amalie klar til start og får de sidste instrukser til at komme højere i sine hop

Peter øver strandstart i forskellige varianter før han kaster sig over sine double backroll, backroll til toeside og unhooked backrolls

Emil øver self rescue mens Sofus nok er ved at lægge an til et hop, et backroll eller et toeside downloop turn.

Midt på dagen, når der var flest i lagunen holdt vi siesta. Her kunne man tage bussen hjem og spise frokost eller tage med på downwind-tur hjemover, før man hoppede i poolen.

Man kunne også købe sin sandwich i lagunen, hvor man måtte forvente at kaste sig ud i tegnsprog eller portugisisk.

Mange af eleverne måtte dog indse at den vinterblege hud ikke helt kunne håndtere solen en hel dag så tæt på ækvator. Konsekvensen tog de de næste par dage, hvor de troppede op fuldt påklædt.

Hellere se lidt fjollet ud, mens man kitesurfer end sidde i skyggen og glo.
Nogle dage kiggede Estefania Rose som er Cabrinha teamrider med en samlet 2. plads i det Brasilianske mesterskab og hendes kæreste Steve forbi.

De to lokale gav eleverne trick tips og fortalte om deres liv i Cumbuco, som er centreret om kitesurfing.

Selvom Amalie og Niels straks stiller op til trofæbillede er det ikke en delfin de selv har skudt.
En rigtig fisker gør klar til at fiske solen ned, mens Oure-eleverne pakker sammen.

Ved solnedgang dropper vinden for det meste også og det giver god mening at tage tilbage til poolen til en late night workout med de andre sportselever.

Her introduceres aftenens cirkeltræning, som inkluderer løb i vandet, ”øplanken”, dips fra kanten, situps, burpees og meget andet.

Det er helt okay at være træt og sulten om aftenen. Her forvaltes madbudgettet til en gang pasta, så der er råd til at gå på restaurant en anden dag.
Hvis nogen spekulerer på, hvad de ”ikke-kitende-elever” brugte tiden på. Så var der til dem et program hvor det sportslige primært var beachvolley og trailruns.

Der blev også arrangeret alternativer til sporten, som tog udgangspunkt i hvad området ellers kan byde på.
Her er nogle af tingene:
Fisketur med lokale fiskerbåde

Tur til den nærliggende millionby Fortaleza

Beach-buggy-tur

Dette var kun fortællingen om første del af rejsen. Mens orkanen rasede i Danmark drog vi mod nye oplevelser omkring Rio, til stranden ipanema, øen ilha grande, intim baggårds sambakoncert med de lokale, klatring på Pedra da Gávea, favellabesøg og meget andet…..

Related Articles

Responses