Out with Da Boyz

Lørdag den 1 November tog vi til Åkrogen 4 mand.
Jeg havde været til fødselsdag tidligt morgen (og fået den VILDESTE jordbærtærte vi nogensinde har smagt!)oghele formiddagen, og det passede med vi alle4 kunne ved Åkrogen lige over middag.
De første 10 min var det perfekt vind og ude med 9 og 11 og 12m2, men så droppede den og jeg kunne ikke dykketræk nok til at komme op 🙁
Torben røg i med sin 12er…
Jeg loopede mig i land, og Torben drev ind – mens James stadig kunne sejle med sin 11er (NOGET mere power i den jo).
Brian var kommet og så lidt skuffet ud selvfølgelig.
Okay, ny plan – jeg tog28m liner på i stedet for de vanlige 21m bølgeliner, og gik ud for at se om jeg kunne krydsehjem BackYards.
Nemt nemt, lidt mere vind nu. Løb tilbage og hentede bilen – Torben var kørt derom, og Brian og James ville sejle derom fra Åkrogen.Egentlig var planen jo at tage en større kite på deromme, men vinden passede fint til en 8-9m2 så ingen grund til at skifte.
Vindretningen varsideshore ved Krogen, og hvis der kom et dyk mere, ville det være guf at være BackYards medpålandsvind og hvor man bare kunne drive behageligt ind uden bøvl alle steder.
Hvilken fantastisk dag, luften var oppe at peake omkring 17 grader, og blå himmel, og 4 Århus Kite Hydrofoilere ude i 4 timer !

Har taget lidt billeder, satte kitecam op i kiten (Sony TX20), et headcam på(Sony HDR-AS100V), og skød lidt fra land da jeg var inde (Panasonic FZ150).
Men mest af alt var det fantastisk at sejle i så perfekte HF forhold, og i dag var jeg “In the Zone” og kunne lave carves begge veje både med og uden downloops endda – selv med en knap 9m2.
Det vildeste er, at Brian havde 12 på, Torben 15, og James 18m2.Den sidste har jo et max træk der måske svarer til en 21-22m2 LEI kite.
Men vi sejlede fint allesammen, uden at være under eller overpoweret !!!
Hydrofoils har et vindområde der sparker røv, og INGEN andre boards kan være med der.Nogen synes måske de er dyre ? Tjaaaaa, man behøver kun een måske to kites hvis man osse vil sejle når det blæser.
Og, lige som i går, så kan hele familien være med på stranden, fordi det er oftest FEDT sommervejr og alle kan li’ at være ved stranden på de gode dage, en helt ny oplevelse i stedet for storm og regn og rusk som de plejer at få 🙂
Ville dele billederne fra i går :

Klik på billeder for at se i stor

På vej hjem fra fødselsdag lørdag middag, NØJ hvor et fantastisk vejr i November !

Efter at ha’ sejlet ved Åkrogen, hjemme BackYards og hopper ud – SIKKE en flot havbund og lidt bølger lige her, guf guf.

Vinklen til solen, og dybden giver farverne eller mangel på samme – det her billede er “den anden vej” og hvor dybt,såder forsvandt det eksotiske.
MEN, det sjove var først lige begyndt, James og jeg er flyvende 🙂

Torben.

Torben igen – taget med ca 1100mm tele, han VAR ikke ovre på Mols selvom det ser sådan ud 😉

Hvor meget vind var der ? Hmm, mon ikke mellem 4 og 5-6m/s ? Lige tilpas til ALT !!!
Torben er flyvende, og var det hele dagen som han havde proklameret inden vi mødtes denne lørdag, sejt Torben og det kører godt.

Sørme om ikke jeg fik et billede med os alle 4.

Hydrofoil er det nye sort, slet ingen tvivl – og vildt at det kan være sjovere end at ride bølger 🙂
At man så ovenikøbet kan sejle næsten hvornår man vil og ikke skal vente på vind, er et fantastisk plus.

Her har vi så et par jægersoldater på hemmelig mission ?
Taget sent, med 900mm og Marselis i baggrunden hvor skygge og lidt dis, så giver et specielt lys.

James foran Århus havn.

Jeg hilser på Brian derude.

Brian på vej afsted…

Og så er han osse flyvende med en 12er, yihaaaa

Torben med en 15er.

James med en 18er.

The Skys On Fire !!!
Der er ikke snydt eller pillet ved dette billede, men en sky gav dette dejlige motiv, mens James og Torben flyver afsted.

James på vej ned efter et højt spring – der er INGEN boards der kan komme bare tæt på den højde man kan springe med på hydrofoils her.

Så vil jeg ind, og tage lidt billeder af de andre fra land (ja i har set nogle af dem, så rækkefølgen sat lidt op).
Flyver kiten ned lige over vandet, for at tage dette billede mens den er på vej derned c”,)
Damn, i så let vind kan en kite ikke hænge selv dernede, så den ryger i ha haa – SÅ kan jeg lære det, våd kite (lige om lidt)…

Efter at ha’ taget nogle billeder, skal jeg ud igen.
Våg og tung kite, tung af sand osse på forblæren….
Baglæns start eneste mulighed i så let vind, men fint nok

Ind og hente board – som ny er det første man skal lære at håndtere/vende en hydrofoil.
Det lyder nemt, MEN, tro mig, man skal lige gennem et par læredage inden man ved hvordan man “jonglerer” med boardet, hele tiden.

Og så ud på vandet i den varme sol igen.

James “Topdollar dag” 😉

Og lidt vildt, her noget der svarer til en 8m2 kite versus en knap 22m2 i max power, og det fungerer begge dele uden problemer for nogen af os – og vi ville kunne bytte og stadig sejle fint.
Som sagt, hydrofoils har et ekstreeeeeeemt vindområde, så man er ikke nær så afhængig af den rigtige kitestørrelse, når ikke man sejler ræs

Hej Torben – fed stil der, flyvende som du havde sagt du ville:-)

Den brændende sol fra før, er nu blevet til lidt mere en “rygende” sol – mens James’s kite hænger deroppe.

Det virkede som om vinden skulle fade lidt efter 16 derude, og Brian og James sejlede tilbage til Åkrogen for en sikkerheds skyld – men den holdt sig nu og tog endda lidt til, så jeg tog 3 kvarter mere og stoppede først lige før solnedgang – en klassedag.

Tak for i dag, og håber at se mange flere derude snart

c”,) Peter Frank

Related Articles

Responses