Rekord bølger igen !

Det siger du alt for tit ? Tænker man formentlig uvilkårligt, og det er jo lidt rigtigt ja.Når man sejler så meget som jeg gør, søger man de bedste forhold, uanset om alene eller ej, og får det også af og til, det giver sig selv. Så at finde ENDNU bedre forhold vil jo ske ofte (ellers er man på vej ned ad bakke vil jeg sige…)
Det var fredag den 19/4 og INGEN ville med på vandet i dag…
Selvom det var forudsagt, og blev, en weekend uden vind.
Jeg havde sagt “drop det” på forum’et tidligt eftermiddag,når nu ingen ville med ud, men ændrede det kl 17:15 til “JA, jeg tager afsted” !!!
Godt nok har jeg noget længere at køre fra tæt på Skanderborg, men ingen kunne være i tvivl om vind og forhold da både sol og vind, så det var en hurtig og ret nembeslutning på følelser og fornemmelse alene.
Jeg ved godt at mine blogs (måske) hænger nogen ud af halsen, og sjældent kommentarer,men fårmeget positiv respons når jeg snakker med folk, så da jeg elsker at “genopleve” hvad jeg ser når jeg laver billeder og skriver, og nogen åbenbart kan lide det, fortsætter jeg.
Vinden var drejet fra VSV først på dagen, til VNV måske, senere (ifølge udsigten) – men reelt endte den heldigvis i rimeligt Vest som er perfekt ved Emmedsbo.
Var der lidt efter 18 allerede – ikke et øje ude, men vind til 6m2 og herlig herlig “fredagsbar” fornemmelser som man jo får når man ser gode forhold !
Det havde blæst lige en tand mere tidligere, og det giver normalt dårlige bølger, så var vist virkelig heldig at jeg kom når det blev lige i øjet, senere om aftenen.
Klik på billeder for at se i stor

Ude på “revlen” hvor jeg valgte at rigge i dag.

Sejlede op til molen først, bare for at checke at jeg ikke gik glip af noget – men fortsatte derefter ned til Emmedsbo hvor der var de mest vidunderlige bølger.
Har aldrig oplevet det så godt siden den allerførste dag ved det spot, hvor det blev “opdaget” af Frank og jeg, den 26/6-2012 (har desværre ikke link da serverproblemer på KS).
Bølgerne kommer tæt, men ekstremt flot og stort – over hovedhøjde i dag.
Jeg har optisk zoom på, hvilket gør det ser endnu tættere ud end i virkeligheden – men jo de kommer tættere end på vestkysten, men størrelse og kvalitet i dag var helt på højde – EMINENT !!!

Og der var tyngde i dem – ikke kun baby bølger.

Længere ude, hvor et set bygger op og vind/bølgeretning ikke er i orden endnu selvfølgelig – men de blevnæsten perfekte længere inde ogvidunderlig aften.

En solfyldt aften, fredag hvor man har fri – og de beste bølger set ved det spot nogensinde – det eneste man mangler er nogle der vil med ud.
Jo flere jo bedre – jeg synes aldrig det er “for” crowdet selvom det gør de fleste – elsker når der er liv.
Omvendt går jeg aldrig på kompromis – kun de bedste forhold på en given dag er godt nok, så ikke noget med at være social og tage ud ved et “crap” sted som mange gør… Kan ikke gøre for det, men jeg nægter at tage det dårligste, bare fordi der er andre ude – hvorfor kan man ikke sigte efter det bedste fælles i stedet ? Har jeg aldrig forstået, og kommer nok heller ikke til, siden det næsten altid ender med at være alene ude på det bedste spot 🙁

Det var SÅ vidunderlige forsider, at man måtte bare ride frontside også, for at kigge ind på væggen.

Og “væggen” var ikke småting i dag – man kunne ride højtpå den og virkelig få det ultimative smæk og “feel good” kitesurfing i bølger drejer sig om – længe siden jeg har haft SÅ gode bølger her i Østjylland !
Faktisk aldrig set dem så store og rene som i dag, og endda med sideshore vind – dog har jeg INGEN billeder af de store der kom 20:05 og frem – de var simpelthen bare “MAGIC” og aldrig set noget lignende – de var mellem halvanden og 2 gange større end de næste billeder i ser her.

Fuldstændig baby smooth clean faces – vidunderligt.

Det eneste der manglede for en perfekt aften, var at andre var med ude…

Den måde curlen stod på var bare for vild som det ses her, og man håber dagen aldrig ender!

Man kunne ride HELT vertikalt op og ned i de fantastiske forhold – GULD

20:30 og det er slut – en flot solnedgang.

Og da kite er pakket sammen, og på vej tilbage til bilen – er man jo ganske enkelt “lykkelig” og nyder hvert et indtryk fra vores pragtfulde flotte natur – tak for en oplevelse af de sjældne med de bedste forhold set længe, nogen steder.

GPS sporet – ikke meget at komme efter ved Bønnerup (molen).
Det var “okay”, men som det plejer at være – store ok bølger men ikke stejle og clean som ved Emmedsbo, og vinden hakket i stykker af møllerne, hvor det er clean vind ved Emmedsbo.
Vinden var til 6-7m2 først, og faldt så til 7,5m2 – og netop der blev det så perfekt som aldrig set før (lige efter 20), men så tog den til igen uden at bølgerne blev dårligere heldigvis, så stoppede “på toppen” så at sige.
Det virkede max mellem det hvide hus og det store træ i dag, som de få der kender spottet ved hvad betyder.

Jeg kan næppe komme ud 4-5 dage efter,så kunne ikke drømme om ret meget mere end sådanne forhold en fredag efter arbejde – livet er herligt når det sker – håber dog på selskab næste gang og forstår ikke at ingen ville ud i dag når så gode bølger, og forudsagt fra tidligt torsdag allerede…
Det kommer nok, vi ses derude til måske bare halvt så gode bølger, som vil være som en go’ drøm stadigvæk

c”,) Peter Frank

Related Articles

Responses