Review af 2014 Naish Park

Naish Park er en af de mest efterspurgte kites på markedet, og efter vores mening en af de bedste allround kites der findes. Nautic ansatte og teamriders har testet kiten i alle forhold fra første test til importørmøde på Maui, Hawaii, faldt vand i Danmark til kæmper bølger i Cape Town.Vi har samlet de forskellige feedback vi har fået, så du som kunde kan nyde godt af den ekspertise vi har adgang til.

Kiten (der er tredje generation) fortsætter sin enkle opbygning, og er således stadig en 3 strut kite med med et SLE (Supported Leading Egde) bridle system. Dog er dette bridle system nu blevet et statisk bridle system, hvilket vil sige at der ikke er pulleys (hjul) i bridlesystemet i den nye version. Det har givet kiten nogle helt åbenbare fordele. Dels er det vægtbesparende at undgå pulleys men det betyder også at følelsen med kiten er blevet langt mere direkte. Derudover har det også givet kiten langt mere stabilitet, hurtigere styreevne og mere pop og low end.

De 3 struts er blevet tyndere, så også her er der tænkt på lettere vægt. Strutsne sidder fast til hovedblæren med Naish´s patenteret octopus system. Det er det mest elegante one-pump-system i og med at der ikke er nogle slanger der stikker ud alle vegne. Det hele er integreret og i den nye udgave er det blevet endnu nemmere at få adgang til, hvis man skulle få brug for at skille det ad.

Den nye 2014 Naish Park har også udvidet sit anvendelses område betydeligt. Fra at være en mere wakestyle inspireret kite, vil alle fra bølgesurfere til freestylere også have stor glæde at kiten. Den leverer masser af power når du loader den op, og er en sand boosting machine med masser af hangtime. Går du for handlepass giver den et fint slack til at du kan nå at “passe” baren. Hvis du taber kiten i vandet, starter kiten nemt ved blot at hive i den ene side af baren.

Den helt store forbedring ligger hos dem der tager kiten med ud i bølgerne. Den her kite er en drøm! Den drifter og drifter og drifter og drifter. I mellemtiden kan du koncentrere dig om bølgerne. Kiten drejer i et noget mere piviot turn end de forige modeller, og hvis man looper den, er der kommet lidt mere pull i upstroket så den ikke har tendens til at backstalle. Sejler du strapless vil du få stor gavn er den øgede “dump depower” der er kommet, så du ikke bliver trukket af boardet når du skal lande dine airs.
Aloha,
Team Nautic

Konklusion fra vores team: Naish Park 2014 er i denne 3. udgave den bedste all-round kite til dato. En kæmpe forbedring er det statiske bridle system og de lynhurtige drejeegenskaber. Kiten er klippe stabil i selv de værste vindstød, og takket være den øget deepower og mere pivot turning er kiten også en drøm for bølgesejleren.
I butikken bliver vi ofte spurgt om hvordan Park er i forhold til de andre Naish kites? Og ganske kort, befinder Park sig imellem Torch og Ride. Selve vingtippen er bred og firkantet hvilket giver den masser af input og styreevne som Torch, men Park har samtidig noget bedre vandstart og vindområde ligesom Ride. Der er også mange der er i tvivl om de skal vælge Park eller Ride? Og her er svaret hovedsageligt hvilken stil man er til. Hvis man er til unhooked tricks og også gerne vil sejle lidt bølger og freeride er Park det rigtige valg. Hvis man lægger mere vægt på at have en simpel kite der gør det nemt at komme i gang med kitesurfing, vandstarter automatisk og er nem at rigge til, bør man overvej Naish Ride.

Related Articles

Responses