Så blev det sommer !

Årets varmeste dag i DK 2013, sol hele dagenfra morgen til aften-lørdag den 18/5.
Og så en dag med rigtig god vind hele formiddagen, og vind nok til at sejle resten af dagen 🙂

Der havde ikke været vind et par dage (udover i arbejdstiden), men lørdag sagde udsigten der var vind på næsen af Djursland – og det var starten af pinseferien med udsigt til INGEN vind resten af pinsen.
Besynderligt nok ingen der var med på at tage ud så det ud til (men det var der nu alligevel – bare ikke nogen på nettet)
Jeg (var så dum denne gang) at vente på 8 updaten af vejrudsigten, og den var forsinket 3 kvarter, øv.
Den viste det samme som fredag aften – vind omkring Gjerrild.
Jeg stak afsted – kørte lige forbi Åkrogen og Skæring på vejen ud, og kunne se man lige præcis kunne plane med raceboards eller andet letvindsgear,og nogle gange ikke muligt – så droppede den ide heldigvis.
Der var dog 15-20 kites ved Skæring ?Mon ikke det har været demo, for vinden var ikke at se….
Tog den lange vej til Gjerrild nu vejret var så godt, og kørte gennem Grenå og videre det sidste lille stykke.
Ved Gjerrild var der de flotteste lange bølger og sideshore, meeeen, vinden var godt nok til at sejle i, men ikke det vilde – sammenlignet med hvor meget flagene blafrede inde i landet og omkring Grenå.
Så valgte at chance den og tage tilbage til Grenå – kunne jo altid tage ud på letvindsgear og nyde sommervejret (28 grader var der nogle steder).
Ankommet til Polderrev, var der 4 ude, nogle med 10m2 på TT – og faktisk fine bølger.
Henrik og et par af de andre ude, havde været ved Fjellerup og checke først på dagen- og ingen vind der – men ved Grenå var der blammer, skønt skønt !
Jeg sejlede osse med en 10m2 først, og fik nogle dejlige bølger ned af kysten.Vinden tog dog af lige før middag, så de andre 4 stoppede der – havde vist været ret længe ude, og i hvert fald fået vinden da den maxede.
Henrik lavede grill bag en 10m2, og tak for Frankfurtere med brød og ristede løg og det hele – DET er klasse !
Over middag, nu alene,var vinden dykket og jeg skiftede til letvindsgear – i SÅ flot vejr er det vidunderligt.
Men så tog vinden sørme hurtigttil igen, og man kunne sejle på waveboard osse et stykke tid, men ellers et lille freeraceboard, og jeg riggede mit kitecam på her.
Sejlede til 16:30 og tak til Per Brøgger fordi han havde drillet medat jeg tog nok ud i shorts – og startede godt nok i shorty da der var 9m2 vind og en del bølger, men det blev hurtigt skiftet til shorts nu det var så varmt.
Stranden blev fyldt med badegæster, også i vandet der er ved at ha’ en okay temperatur nu – det er GODT nok gået hurtigt på det seneste.

Lidt sommerbilleder fra lørdagen c”,)

Klik på billeder for at se i stor

Om formiddagen ved Polderrev – nogle af de allerflotteste bølger at ride.Ikke store, men jeg elsker bare en clean bølge når den farve i solen, og en dejlig lang lørdag på vandet – især i betragtning af Århus var død.

Selv inde bag revlen var det sjovt nok at lege, og fin 9m2 vind.

Rigtigt sommervejr i dag.

Nogle steder havde havbunden en spøjs men varmfarve, hvilket ikke kan siges om mig der er vinterblegundtagen arme og ben der har fået surfsol!

På letvindsboard kunne man springe igennem i dag – skønt skønt når så varmt.

Og krydsede en tur op til Grenå Strand (molen) – og nød farverne i vandet.
Der ER bare noget fantastisk ved første gang i shorts i DK hvert år – ikke til at forklare, men først der sommervejret og sæsonen er startet rigtigt 🙂

16:30 og jeg stopper, bølgerne er forsvundet HELT men man kunne stadig sejle på letvindsgear.

Smed lige en GPS i lommen (det er fordelen ved shorts)inden jeg tog den sidste tur fra Polderrev til Grenå Strand og tilbage og sejle lidt freestyle:-)

Lidt agurketid de her dage mht blogs, så smider ovenstående “almindelige” billeder på, nu der ikke sker det store
Og vejret i Århus om aftenen blev om muligt endnu bedre – da stadig varmt og helt vindstille, så en perfekt sommeraften med optimalt grill vejr.
Een af de flotteste dage i 2013 hvad vejret angår – dagen lang.
c”,) Peter Frank

Related Articles

Responses