Så lykkedes det endelig

At få nogle billeder af de vidunderlige nærmest”hemmelige” bølger ved Emmedsbo !
Godt nok kun halvstort i dag – men de sidste gange hvor det har været konge stort af og til, lykkedes det aldrig at få nogle billeder af det 🙁
Det gjorde det så denne tirsdag aften, den 30/4 og den sidste forårsdag af April måned.
Og det lykkedes at være flereude, ogsåmeget sjovere.
Vi var 7-8 der tog ud til Emmedsbo om eftermiddagen/aftenen, idet vinden skulle være fin fra Vest, måske VNV,så perfekt til Emmedsbo.
Kasper Villsen var osse ude på surfboard, sådan !
Det flotteste vejr med sol, og vind til rundt 7m2 hvilket også er perfekt der – mindre vind og der er mindre bølger – mere vind og de bliver ødelagt og man skal hen og sejle i skod vind ved Bønnerup.
Så har nogle kitecam billeder – som sagt en “lille” dag, men utroligt så meget større de så var specielt efter kl19 henne ved Emmedsbo plantage mellembadebroen og det store træ midt i skoven- langt ude på det MEGET specielle bølgespot, hvor de bare dukker op tæt og ud af ingenting, men VIRKELIG flotte næsten perfekte bølger ind imellem.
Det er meget få personer der har oplevet de bølger, for man skal jo lige kunne finde dem – og det er lidt en kunst og held, for de “er” der ikke bare over det hele, de virkelig storealtså – men sådan er det jo med næsten alle bølger, spændende at se om man kanopspore dem – og om de overhovedet ER der på en given dag.
Klik på billeder for at se i stor

Vi er ankommet hele flokken sent tirsdag eftermiddag – det er lavvandet og her ved at gøre klar til launch snart, ude på revlen.

Ikke bare lidt lavvandet – men vildt lavvandet, så den flotteste brede strand den anden vej også !

Vinden næsten sideshore, lige tilpas.
Bølgerne en 1½ meters penge hvor man går ud (der er de altid noget mindre), men virkelig dejlige.
Pernille der er på vejtil at rigge af her, da der var for meget vind til 7eren efterhånden, fik også redet nogle bølger for første gang, og havde det skønt derude.

Sådan var de småbølger – ikke så ringe.

Og der var tyngde i nogle af dem – DET er guf !

Nede ved Emmedsbo, er det bare pragtfuldt – selv her inde på revlen hvor ikke så store, er de bare SÅ stejle og en helt andenkaliber, som en god drøm.

Sent om aftenen krydsede jeg op til molen, og der var okay clean bølger ind imellem (som altid), men slet ikke samme “kant” og kvalitet og størrelse som nede ved Emmedsbo – og så er vinden jo håbløs bag molen, sammenlignet med stabil og renvind ved Emmedsbo.
Så skyndte mig tilbage igen – her lige på vej ned mod Plantagen igen – dejligtmed lyset fraden varme aftensol.

Så lykkedes det som sagt endelig at få billeder af “outer reef” swell ved selve Emmedsbo breaket, STORT og CLEAN, sammenlignet med den ellers moderate bølgestørrelse i dag.

Ren lykke at kaste sig ud i facen på dem – og sikke en farve i solen…

De pillede ofte så man kunne få 5-7 cutbacks på den samme, her ses tydeligt hvordan skulderen begynder at løbe, endda selvom den allerede er dejligt stejl hvor jeg rider ned af den – altid godt at kigge ind på bølgen når SÅ flot, og derfor jeg sejler backside mere end normalt i dag.
Bølger over hovedhøjde, det er ikke til at fatte !

Og de klare grønneglasvægge.

Den ene store rene bølge efter den anden,seriøst stortfra 19-19:30 ift tidligere.

De mellemste bølger havde gode forsider osse.

Helt fladt foran, med en dejlig kant til aerials.

Var godt nok alene den sidstetimes tid- men med så gode forhold var det okay.

Afstanden mellem bølgerne er ikke nær som ved vestkysten, nej, helt anderledes tæt.
Men kvaliteten og måden de står og bryder på, fås ikke megetbedre !
Her er det sent og solen på vej ned, og jeg er krydset tilbage til udgangspunktet hvor bølgerne er mindre – men da zoomet mere ud her fornemmer man stadig at de er “helt okay” vil jeg sige, og pragtfuldt at trække det sidste ud af dagen, inden solensstråler går helt til ro;-)

Stopper nu kl 21, og rigger af ude på revlen- med en flot solnedgang, og man kunne køre hjem fyldt med både adrenalinkick og sjælefred på een og samme tid – fantastisk 🙂

Lasse var den eneste der sejlede ned og oplevede en lille smule af Emmedsbo’s drømme bølger, da de andre blev hvor vi gik ud og det var mere moderat (alle i dag var der for første gang så forståeligt men ikke lige ved hvor det spiller max endnu)- men stadigsupergodt og tror alle havde envirkelig god dag
Kilometervis af plads, sandbund, ren vind, og pragtfulde bølger meget ofte (dogikke altid) – det er nok ligefremdet bedste sted jeg kender at sejle i bølger på østkysten, slår ofte Fornæs, nårEmmedsbo virkerc”,)

c”,) Peter Frank

Related Articles

Responses