Sensommerweekend

Jeg havde ikke så meget tid denne weekend som normalt, men lidt surf blev det til, og har samlet lidt billeder fra en dejlig weekend i og omkring Århus.
Ikke mere snak – skriver ifm billederne

Klik på billeder for at se i stor

Lørdag den 4/10 om formiddagen BackYards, 20 graders varme og sol og masser af vind, tog ud med7m2 selvom overpoweret og en 5er passede bedre, menden faldt lidt så ok senere på dagen.Der var virkelig dejlige bølger – helt onshore så man kunne godt glemme at ride bølger på bølgeboard – men på hydrofoil var det fantastisk !Sikke et sommervejr det var – og søde Lone var osse på vandet derude, sammen med en masse andre 😉

Selv hvor man kunne bunde, på vej ud, var der bølger man lige skulle passere – og de blev noget større længere ude.

Nøj der kom dejlige swells ind, selvom kun 8-9m/s måske, men meget mere vind længere ude der pressede sets ind:-)

Og solen her lørdag gør det heller ikke dårligere.

Det er et helt nyt ballgame at sejle i bølger på hydrofoil, og VILDT spændende og sjovt !

Især når der kom SÅ store og tunge bølger som her, der lukkede godt og clean imellem dem – forstår godt der var 2 surfridere ude ved Psycho Reef lidt længere henne denne dag – EPIC !

Toeside på racefoil og bølgefoil – DET var udfordrende og fantastisk.

Totalt clean indenfor sets, og som sagt udfordrende at carve backside og toeside og forsøge ikkeat kikse – for det gør nass enten fysisk eller på pengepungen hvis man rammer bunden 😉

Det at carve rundt ned af forsiden af en bølge – og lade den løfte dig så du bare kan la’ kiten hænge helt uden træk og glide/svæve/flyve helt frit ned af den, er VIDUNDERLIGT !Og bare det at lege i dem, og lære dem at kende (læs: lære en hydrofoil at kende der ændrer karakter hurtigere end du kan sige “Ib”, når bølger), er skønt – SIKKE nogle dejlige bølger.

Det var indtil ved 14 tiden BackYards i de fedeste bølger.
Så var det frokost, og derefter stak jeg næsen mod Saksild Strand hvor man kunne ride bølger, da skrå sideshore og mest vind der.
Også 7er vind der, men nu til bølgeboard (hvilket vil sige 11m/s mod 7-8m/s hvis hydrofoil).
Kim og Lars var ude (som de eneste ? Hvor var alle bølgekitere henne ?), og jeg krydsede op til campingpladsen og gik ind.
Fandt en bænk oppe i klitterne mellem bådene, og satte mit CL fast der – og tændte mit kitecam (der nærmest altid er med, for det generer jo ingen).
SÅ det jul igen (og nogen har sat julestjernen skævt på), i hvert fald en sjov kombo af træ og sol mens jeg hopper tilbage til baren 🙂

Bølgerne var mindre end hjemme i Århus, men da vindretningen var rigtig, kunne man ride bølger 🙂

En time eller to senere forsvandt bølgerne pludseligt (ja, selvfølgelig fordi det blev mere højvande, samtidig medvinden der pumpede bølger ind sydpå faldt der, selvom denikke tog af her og fint til 7m2)- i hvert fald upwind og hvor man gik ud – men nede (ja oppe nordpå) ved badebroerne kom de flotteste sets ind, aaaaah det var guf guf.

Havde een af mine højeste aerials denne aften

Solen stod lavt, og mørkt når man kom helt ind under land – men i brændingen gav det et gyldent skær man selv kunne se når man red de gode bølger der c”,)

Inde og jibe – man “skal” jo lige røre altid ha haa, men her er der ikke sol inde, da kort før solnedgang nu.

Krydser tilbage igen, og nyder den flotte sol lørdag aften, inden turen går hjemover, efter en dejlig dag – selvom ikke så meget tid som vanligt, men det lykkedes at få nogle timeralligevel.

Så blev det søndagden5/10- jeg havde aftaler lørdag aften og søndag formiddag, men kom endelig ud søndag ved 11 tiden.
Sørme om ikke det var ny “Århus” rekord med hydrofoilere ude 🙂
Her er Torben Veis yderst, og Thomo der øver toeside inderst – 2 cool dudes i modlyset

James har suveræn go’ fart, og nyder det max (da han ikke kunne noget i går)

Lidt senere kommer Martin ud osse.

I det flotte vejr i dag – jeg var ude med 7m2 det meste af tiden på racefoilen, og 9m2 senere, men 11m2 virkede osse fint.
Hydrofoils har så sygeligt stort et vindområde så man tror det er løgn – man kunne faktisk klare sig med en 9m2 til alt fra 5m/s til 10 hvis man ville (kan man ikke på andre boards)

5 Hydrofoil kitesurfere samme dag, det er rekord her for os “begynder” foilere i Århus, meeeen, bare vent derovre på djævleøen, i får spanking når vi har fat i det !Rigger af ved 16 tiden, efter 4 timer, så okay at komme lidt ud – flot dag og bedre hydrofoilvejr findes ikke.

Tak for en helt fantastisk weekend, og lykkedes at få tid på vandet ind imellem “alt det andet”.
Her solnedgangenset fra Saksild Norsminde,godt nok fra lørdag aften på vej hjem fra Saksild, men det ER da flot.

Hydrofoil er det nye sort, DET er helt sikkert – ikke kun til ræs, men osse i bølger og til spring (James lavede det vildeste høje spring da vinden var helt nede), og til at få en “feel” der er endnu bedre end når man rider bølger, både I bølger, men osseselv uden bølger.Og samtidig er det stadig sjovt at ride bølger på bølgeboard, bare noget helt andet- vi ses på vandet !
c”,) Peter Frank

Related Articles

Responses