Snydt…

Søndag blev vist fladt vand desværre, så det ud til at skulleendemed.
For kursen var sat mod Gjerrild, da vinden skulle være nord måske endda lige dreje end tand over mod NNV af.
Men ankommet til Gjerrild søndag formiddag den 26/5-2013 var vinden nærmest HELT lige på – aaaaargh ubrugeligt !
Der var til gengæld høj sol og hammervind, så bedre end ingenting (næsten) og der var da nogle twintippere på vej ud.
Grenå ville normalt være stedet i den vindretning, og svage bølgevind (7-9m2 kun), men da den skulle dreje lidt over nord senere ifølge udsigten var Grenå et no-go desværre,derfor Gjerrild ville være det næst dårligste spot og altid godt bare at komme på vandet hvis vinden var bare lidt fra siden – men nej…
Valgte derforat vende kareten med det samme, og køre til Fornæs – der kunne man altid sejle i nærmest fladt vand, men i det mindste med vind fra siden så det ville være sjovt, og selvom den drejede iNNV ville der ikke være fralandsvind.
Vinden var kun til 7-8m2, og lokalt omkring Djursland, og skulle tage af om eftermiddagen, så Fornæs ville nokvære fladt som et strygebræt, men skidt pyt.
Især fordi der overraskende nok VAR lidt bølger der ved 10-11 tiden, og Bo og Schramm kom kort efter osse – og vi gik ud sammen med windsurferne.
Jeg krydsede dog 1km op til Sølyst – for der vidste jeg bølgerne brød og var meget bedre når halvfladt.

Så snydt først fordi vinden var omme i 20 grader så nærmest lige på Gjerrild 🙁
Så fordi det der burde være en næsten fladtvandssession endte med dejlige bølger- så snydt på den fedeste måde man kan drømme om !

Klik på billeder for at se i stor
Her er jeg krydset 1½ km op til Sølyst, hvor der er et sted med et rev der giver flotte bølger, selv når fladt andre steder.Det virker faktisk både i Nord og SydØstenvind – prøvet flere gange før.
Tænder kitecam’et og man kan ligefrem se de store gode bølger helt tæt på land bagved.
Altid fyldt med “turister” og søndags beskuere der, fordi bølgerne og vandet er så flot der.

Og hvilke bølger der var der, hovedhøjde og pragtfulde ogflot kalkstensbund med farve- selvom tæt på land, men det gør ikke spor.

Størrelsen fejlede ikke noget, som det ses her hvor en floater kikser og densluger mig helt – vildt meget vand i bølgerne der oppe ved Sølyst.

Jeg synes det tager liiiidt lang tid at gå højde med en 7er så skifter til 9 da jeg vil ned til fyret snart(der så var lige i den store ende – en 8m2 havde passet).
Et “Vue” ned over de andre der er ude – der kommer flere og flere til – og nu begynder bølgerne seriøst at bygge på revene også som det ses..

Ikke store, men op til hovedhøjde og skønt når man havde regnet med “ingenting”.

Virkelig sets der rullede ind – så også små bølger imellemsom her, men Schramm giver den gas.

Power bottom turn c”,)

Og efter en tur op og ned af bølgen får den en aerial 360 som afslutning når bølgen klapper – SEJT !

Helt utroligt godt vejr hele søndagen, med stabil vind til 8m2.
Peter laver en flot væg her.

Afstanden mellem bølgerne fås ikke bedre, så det var NETOP fordi der rullede uforstyrrede sets ind (da ingen vindretningsændringer ude i Kattegat) der ikke var ødelagt af vinden, at det blev så godt stik mod al sund fornuft og erfaring.

Og pænt mange ude på sådan en dag – her er halvdelen måske, men masser af plads stadigvæk da 7 forskellige gode breaks at sejle ved, indenfor et par kilometer kun.

Jeg hopper ud igen – på det klassiske point break spot bag det sydligste rev, er bølgerne som sagt ikke over hovedhøjde, men hvor VAR de lange og rene og rullede bare næstenhele vejen ned til fyret når man valgte det rigtige.

Her en kilometer længere nede, lige foran fyret – var bølgerne dobbelt så store som ved revet – VILDT fedt, selvom ikke heeelt så lange her.

Her så top spottet over alle – lige efter sandrevlen ved antennemasten – BÅDE lange og store bølger, og helt klart stedet der spillede – især ligeover middag var bølgerne max’et.

Helt helt eminente bølger der når de kom – YIHAAAA !

Om eftermiddagen tog bølgerne langsomt af – så der blev længere og længere imellem snapsene, men man kunne stadig sejle 8er og ride bølger (hvis man fandt dem)kl 16, bare tæt på at være HELT fladt nu, så jeg stoppede lidt efter 16, sammen med de3 sidsteandre der var ude til sent.
Vinden fortsatte og der var stadig masser af vindefter 16 – man skulle bare vente LÆNGE for et set, og efter en lang dag var man dejlig mæt af solskin og alle vennerne ude og lange rene bølger
Har aldrig nogensinde oplevet bølger af den trods altok mellemstørrelse i så lidt vind – netop der – for det er KUN når der er stor swell at de bryder fordi det er østkystens dybeste sted med mest tilløbi hele Danmark (og derfor osse de største bølger overhovedet når det blæser ordentligt)

Tak for en fænomonal overraskende god søndag 🙂
c”,) Peter Frank

Related Articles

Responses