Sommervejr i Århus

Med mega narrefissevind (skuffejernsvind må det heddefor de fleste piger…)
Det var til gengæld vildt godt vejr i Århus, både lørdag og søndag.
Vandet er knap 20 grader, og luften 20-25 begge dage.

Haren skade i foden (og et trykket ribben), så er lidt forsigtig – men ville lidt ud her i weekenden og finde grænserne.Det blev så med siddetrapetz – men det er mega fedt og mange fordele ved det.
Over middag, lørdag den 24/8, var der virkelig meget vind fra ØSØ, måleren sagde 8-10m/s og det føltes af endnu mere BackYards i bagbord, så var først på vej til at rigge en 9m2, men kunne mærke det rykkede så vildt at jeg tog en 7er med på stranden osse.Valgte det sikre, at tage en 9m2, da de ikke havde forudsagt nær så meget vind, og det VAR jo sommervarmt.Så kunne man i det mindste let krydse tilbage igen – for der var ganske udemærkede bølger fra Triple X og ned, da vinden jo var lidt skrå onshore.
Undrede mig over at alle TT sejlerne (der var nok en 15 stykker ude), sejlede, og GIK tilbage på stranden uden undtagelse nærmest, og sejlede så igen, og gik:-(
Ud med en 9m2, og der var fuld blammer på vinden – herligt !
Så kunne ride bølger og havde det konge, men kunne IKKE gå højde – umuligt.
Vind der føles som 7m2, men selv med en 12m2 ville det være svært – har aldrig nogensinde set SÅ voldsom narrefissevind før !

Nå, bølgerne blev bedre og bedre jo længere man kom ned mod Psycho, så skidt pyt man ikke kunne komme tilbage igen – ekstremt flot vejr og endnu vildere farver i solen denne weekend 🙂

Såfik lidt kitecam billeder jeg godt vll dele.

Klik på billeder for at se i stor
På vej ud lørdag !

Vi får ikke varmere vand i DK, og når der så er vind samtidig, og lidt bølger – aaaaah !

Lidt ude, over en revle – utrolig bund/farvespil.

Det er vidunderligt at lege/ride i små bølger, især når man ikke har været meget ude.

Og med tropiske farver KAN man kun være glad jo.

Vinden blev svagere og svagere efter Bellevue (som ventet), men stadig fine bølger at ride, så fortsatte længere ned.
Hmmm, nu var det sidste chance inden stensætningen – men satsede og sejlede længere ud i håb om at kunne gå en anelse højde.
NIX – vinden var stærkere længere ude jovist, men også svagere foran Risskoven – så endte med jeg mistede højde og endte nede lige foran Den Permanente.Det var IKKE stedet jeg havde lyst til at gå ind, da badegæster over det hele, og der var træer helt ud til togsporene og en høj stensætning 500 meter nord for Badeanstalten 🙁
Nå – svært at holde kiten i luften, kunne ikke plane – men hoppede i baljen og lavede bodydrag i vandet (med board under armen).
Tog lidt tid – men lykkedes at krydse op til det eneste sted man kunne gå rimeligt i land, jubiii !
Kunne selvfølgelig bare have smidt kiten i vandet og samlet det hele op “et sted” – men hader våde kites, og filtrede liner – og man ville stadig skulle op over sten der kan ødelægge hvadsomhelst jo…

At lave “superman” bodydrager ikke KUN for at fange sit board – det kan bruges til at komme ud hvis stik pålandsvind og svag ved land, eller hvis store sten og dybt, eller som her – for at komme op og fri af ubehagelige forhindringer der gør man ikke kan gå i land – heldigt !

Dejligt at komme ind til noget der ligner en strand igen – kiten pakkes sammen og jeg går ind til Stationsgade og går tilbage mod startstedet 4km oppe 😉

Efter en km var der et stoppested, og ikke længe til en bus var på vej, skønt !!!(foden kunne ikke holde til at gå – bedre at kite)

Tilbage med bussen til BackYards igen – rigger op igen for selvom vinden er tynd nu (den faldt kraftigt og alle var gået ind), så havde jeg da et freeraceboard der ville virke til en 10m2 her.

Det er den vindretning og sol(retning) der gav de ekstra flotte farver og billeder denne weekend.

Freerace er skønt – max fart, går masser af højde, og man kan lave freestyle og springe -guf !

På vej op mod Åkrogen en tur – altid sjovt med lidt at springe forbi 🙂

Sørme om ikke vinden kom seriøstigen ved 18 tiden – og jeg kunne skifte til lille waveboard igen – og nu holde højde, så sammen med een mere der kom ud da vinden kom, fik vi brugt vinden op indtil lidt før 20, yeah !

Bølgerne ikke så store helt her oppe – men stadig lige flot vand og vinden rigtig go nu !!!!!Tak for en først lidt speciel lørdag, men alligevel fabelhaft go’ synes jeg.

Søndag var der ikke forudsagt vind overhovedet, i Århus…
Men der VAR go’ vind, om formiddagen – og en håndfuld eller to ude, så gik ud med 9m2 igen ogtog en downwind tur i bølgerne.

Endnu mindre bølger her søndag, men lidt downwind kom der faktisk flotte forsider osse – der var vist ingen grund til at ha’ shorty på i dag, da det blev lige så varmt – men var dernede ret tidligt hvor temperaturen ikke var max’et, så tog en dragt på for at være sikker på varmen uanset hvad.

Elsker at lege i selv de mindste inde over revlerne – for vinden var nærmest ren sideshore BackYards i dag – og hellere sideshore små bølger, end skrå onshore store bølger, tak !

At vinden snød så ekstremt, skyldtes tre ting:
Vandet og luften var varm, så ikke meget træk i den.Den kom fra Øst, ind over Djursland – og bliver derfor til “Ostevind” som jeg kalder det (stabil vind uden træk da mikrohuller i den).Endelig, pga retningen, skiftede vindenlidt retning i bælter, og styrke (men var ikke stødende).
Ovennævnte betød, at selvom vinden lå stabilt mellem 8 og 11m/s på vindmålere, så var der ikke helt så meget træk i den.Og selv når man havde masser af power, gik man dårlig højde.
Et spøjst fænomen – men dog kendt, blot sjældent at opleve så ekstremt som denne weekend, især lørdag over middag.
Teknikken at gå højde når bælter hvor den skifter retning, er IKKE at sejle for langt ud, men vende ofte (gerne stagvende, endnu bedre) og tage korte ben – så kan man gå højde, og det virkede.

Alt i alt en pragtfuld weekend med fantastisk sommervejr – og man kunne jo bare tage 10m2 eller mere på, så var der rigeligt med vind til at gå højde 🙂

c”,) Peter Frank

Related Articles

Responses