SS RPM 2013

Så skete det! Jeg havde ikke selv set det komme, men skiftet er sket. Hele min famøse”rene” C-kiteserie er udskiftet til en mere moderne bridle kiteserie – stik imod mine egne forventninger.
Grunden til dette får du her:
Efter at have sejlet C-kites i diverse afskygninger, i form af Slinshot Fuel og Naish Torch siden 2007, har jeg nu skiftet mine kiteserie ud til en serie af typen Slingshot RPM 2013. Jeg havde ellers i tidernes morgen svoret til, at det eneste jeg skulle sejle var C-kites. “Rene” C-kites. C-kites opfyldte alle mine krav. Enkelthed, direkte feeling med kiten, slacket, osv….C-kitsene indeholdt bare alt det jeg havde brug for og det jeg værdsætter ved en kite.
2013 er så året hvor mit manifest manes til jorden. Mine videunderlige Naish Torch havde aftjent deres værnepligt, og det var tid til nye kites. Jeg var overbevist om, at en opdatering af Naish Torch’en var det der skulle til, men en demotur ændrede dette syn. Ikke første demotur men anden demotur.

Første demotur var ikke en udpræget succes. Overpoweret 8’er med forkert opsætning på kiten gjorde, at turen var et mindre mareridt. Samtidig gjorde en bar, låst af leashen i loop position efter en kikset blind landing, oplevelsen mindre god. Alt sammen fejl forårsaget af mig selv. Det overbeviste jeg i hvert fald mig selv om.

Med den overbevisning og erfaring i baghovedet fra første demotur, foretog jeg min anden demotur. Med det rigtige setup på kiten og sweetspot vind til en 9 kvm, oplevede jeg i den grad en kite som overbeviste mig om, at en bridle kite er lige så god, hvis ikke bedre, end de C-kites jeg tidligere havde sejlet.Setup’et var mere barpres og ikke-snoede bridles;) Perfekt til unhooked og den første ordentlige test af kiten kunne foretages.
Efter at have sejlet 2 timer med kiten var jeg som nyforelsket. Mit manifest holdt ikke vand – denne bridle kite opfylder i den grad mine krav:

Kiten er let at klargøre
Slacket er fint, dog anderledes end på C-kites men det er ren vanesag
Depoweren er let at håndtere
Vandstarten er simpel og fungere fint, da man bare hiver i en af styrelinerne og wupti – så er kiten i luften igen
C-kite feelingen er bibeholdt.

Kiten indeholder alt det jeg værdsatte ved en C-kite. Stik imod min intuition og forventninger til bridle kites.

For at sikre anden demotur ikke bare held, så blev 12 kvm testet i forgårs. Den blev testeti tyskerfyldt farvandi godt underpowerede forhold. Også denne gang fungerede kiten perfekt og levede i den grad op til forventningerne. Selvom det ikke var kitens sweetspot, fungerede den upåklageligt. Denne tur bekræftede mig blot i, at beslutningen om at sejle denne kite i år er den rigtige beslutning for mig.

Til andre som er fanatiske C-kite mennesker… prøv en bridle kite. De er ikke så slemme som de ser ud, og jeg frygtes helt til at sige:”C-kites er godt, RPM 2013 er bare bedre”.
Håber alle får en fantastisk sommersæson, og må vinden være med Jer. Ses på vandet – det er der det sker!
/Jens

Related Articles

Responses