Stævnerapport Kitetour Farø – Cabrinha Kite race

Lørdag D. 20 september skulle den sidste afdeling af Kitetouren sejles. Traditionerne tro blev stævnet afholdt på Farø for 6. gang, med efterfølgende fællesspisning samt kåring af vindere på Dr. Emils Laboratorium i Marielyst. Denne gang var der forsøgt at få så stor en del af den danske kitescene samlet, da eventet blev afholdt i samarbejde med Cabrinha Kiterace. Desværre var vindudsigterne 0-2 m/s op til stævnet, så udsigten for sejlads var begrænset.

Til trods for den manglende vind, var der endnu engang et rigtigt flot setup på Farø, med alt fra pølsevogn, fodtennis, loppemarked, demo og musik fra Red Bull bilen.
På dagen var vinden for svag til at afholde et freestyle stævne, og ligeledes for race, som ellers kan sejle i lettere vind. En enkelt forsøgte sig på foil + 18m2 drage, men måtte give op.

Grundet den manglende vind, var alle kræfter sat ind på et underholdende alternativ til sejlads. Hele 3 vandscootere troppede op, imens SUP og en kicker blev båret i vandet.

På land var der rigtigt godt gang i stævnet, da både en efterskole og lokale interesserede havde fundet vej til Farø.

Ved skippermødet blev dagens program præsenteret, 3 konkurrencer. Kickerkonkurrencen som gik ud på at lave de mest halsbrækkende/tekniske tricks på hoppet, trukket af en vandscooter var naturligvis en af de 3. Som noget nyt blev der stablet en foil konkurrence på benene, hvor vinderen var den person som kunne sejle længst svævende på en hydrofoil, efter en vandscooter. Sidste konkurrence blev med inspiration fra stævnet i blåvand, en “hvem kan være flest på en SUP trukket af vandscooter” konkurrence. Ud over dette kunne nysgerrige sjæle få lov til at prøve wakeboarding, efter en vandscooter.

Michael “Santa” fra Liquid Force Kiteboarding modtog samtidigt et velfortjent bifald for hans store arbejde som sponsor på dette års Kitetour.
Herefter blev der sat gang i de 3 vandscootere, hvor især kickeren blev testet. Mange blev udfordret men bidrog til underholdningen ved at prøve at gå større og vildere hele tiden.

Som det ses af billedet, var det ikke hver gang at det gik lige godt.

Nikolaj Holmlund forsøger sig her med en lidt alternativ form for opvarming, inden det blev hans tur.

På land sørgede Oure Højskole for at interesserede kunne prøve en trainerkite, eller udfordre i et spil fodtennis når vinden var for tynd.

Lasse Sønnichsen overtog mikrofonen og tjansen som kommentator samt dommer, til dagens konkurrencer.

På vandet blev der væltet mere end der blev landet, dog ses Nick Jacobsen i en 540, et teknisk højdepunkt.

Kicker setuppet viste sig at være en stor succes, ikke mindst for publikum.

Nedenfor ses Tobias Mulvad som gang på gang forsøgte sig på et spektakulært forlæns flip.

Dagens vinder på kickeren blev Nicolai Tobiesen Sander, en lokal kending blandt “Farø Crewet”

Herefter satte folk kursen mod Marielyst.

Efter en underholdende dag på Farø fortsatte vi Dr. Emils Laboratorium hvor endnu en sponsor blev hædret, her ses Carsten Bødker, fra North Kiteboarding.
I foil konkurrencen blev vinderen Nick Jacobsen for længste sejlads.

Tobias Mulvad modtog prisen som dagens fighter.

Sidste præmie fra dagen blev bedste styrt, som Claus Lindholm på fornemste vis gjorde sig fortjent til.

Som optakt til stævnet havde Sony sat et “Sony Actioncam” på højkant til den person, som kunne producere den bedste film ud fra et på forhånd bestemt materiale.
Til stor glæde for Rasmus KK løb han med sejren, og hermed også pligten til efterfølgende at få lavet en masse flotte surffilm.

Tiden var nu kommet til at få hædret årets bedste kitesurfere. Det er i år blevet til 2 gældende stævner, det første på Fyn og det sidste på Amager.
I B-rækken blev stillingen
1: Mads Skov Hansen
2: Jonas Louw-Reimer
3: Ryszard Hansen
Desværre valgte hverken Mads eller Ryszard at møde op på dagen, og Jonas måtte altså finde vej til podiet alene.

I Q-rækken blev resultatet:
1: Stine Juhl
2: Emely Petersen
3: Nanna Larsen

I A-rækken blev resultatet:
1: Nikolaj Holmlund
2: Nick Jacobsen
3: Rasmus Riber

Lørdag aften blev det vedtaget, at de folk som havde tid, mulighed og overskud til at deltage et lille hygge stævne søndag, kunne møde op på Farø, da vinden så udemærket ud søndag. Her blev deltaget i Bedste Railey, Bedste Newschool trick, Bedste Oldschool trick samt bedste Crash.
I railey konkurrencen blev sejren delt mellem Nanna Larsen og Rasmus KK, mens Lasse Nakskov vandt oldschool. Jesper Fjord vandt bedste newschool trick, og til slut blev Lasse Sønnichsen kåret som den der styrtede hårdest.

Kitetouren siger tak for endnu et godt år, hvor blandt andet pointsystemet i A-rækken er blevet ændret, Kitetourens setup er blevet endnu større og tilslutningen har været god.
I løbet af de kommende dage følger en film af Victor Beckmann.

Kitetours sponsore 2014 er: Kellmann Skilte, Hvidbjerg Camping, Liquid force, Vaavud,North, Kirkeløkke, Mystic, RentAboard, Oure, Kitesurferen.dk,Quiksilver, Snickers, Sony, Aloha Camp, Kitefix, solex, tingdal, corran og kiteboardingExercises.com
0 false 18 pt 18 pt 0 0 false false false

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:”Table Normal”; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:””; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:”Times New Roman”; mso-ascii-font-family:Cambria; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:”Times New Roman”; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Cambria; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Related Articles

Responses