Stævnerapport Kitetour

Lørdag den 9 maj var første mulige stævnedato i årets Kitetour kalender, og i modsætning til tidligere år, havde vi vind fra første dag. Op til dagen lød vejrudsigten på S/Ø vind, et sted mellem 8 og 12 m/s, og bygevejr. Derfor blev Kerteminde valgt som det bedste spot på dagen. Fra stævnets start blæste det godt og folk sejlede generelt med kitestørrelser mellem 7 og 9.

Til stævnet blev der sejlet på 3 baner, en til B rækken, en til A og Q-rækken og en til Cabrinha Kiterace. Altså fyldte banerne en stor del af Kerteminde nordstrand.

Forholdene bød på forholdsvist store chops/bølger og vind til små kites, altså udfordrene, trods det blev der lavet rigtigt mange flotte tricks, men også en del styrt.

Trods det hårde vejr, kiggede en del af lokalbefolkningen ned til nordstranden, for at se nærmere på kitetouren.

Mens der blev sejlet freestyle på de to baner tættest på marinaen, blev der for første gang i kiteourens historie sejlet Cabrinha kiterace til samme event. Et tiltag som gjorde at deltagerfeltet på dagen var bredere, og det samlede stævne større. På racebanen blev der i 3. spændende heat afviklet kapsejlads på twintip boards. En klasse hvor alle kan være med, hvilket var et godt bevis da en af feltets deltagere kun havde sejlet siden oktober 2014.. (thumbs up!)

Nedenfor ses vinderne fra Cabrinha Kiterace på podiet:
1: Torben Laugesen
2: Kent Ellegaard
3:Claus Westrup

Omkring middag blev pigernes eliminationer sejlet færdige, i de udfordrende forhold. Man kunne tydeligt set at pigerne havde trænet hårdt vinteren over, under varmere himmelstrøg.

I Q rækken blev resultatet:

1: Therese Taabel
2: Anna Sauermilch (stand-in Ida)
3: Nanna Larsen

Da vinden desværre droppede ved Kerteminde hen mod eftermiddagen, og der stadigvæk manglede at blive sejlet heats i både A og B rækken, skulle der træffes en beslutning. Valget stod mellem at rykke stævnet til korshavn, og forsøge at sejle færdig samme dag, eller at vente til søndag med de sidste sejladser. Efter grundige kig på vejrprognoserne, blev det annonceret at man ville fortsætte ved Korshavn på Fynshoved. Korshavn bød i modsætning til Kerteminde på pandekage fladt vand, som skabte perfekte forhold til de afsluttende heats.

Da vinden heldigvis ankom omtrent samtidigt med de resterende deltagere, blev det tekniske niveau hævet en del. Nedenfor ses stævnets yngste deltager Isak på 12 år, som imponerede alle med hans allerede nu flotte tricks, det blev til en 4 plads i B-rækken for en stolt Isak.

I A-rækken blev der også leveret flotte og tekniske tricks.

Vinden var med os, og de sidste sejladser blev afviklet. I B-rækken blev resultatet:
1: Jeppe Guldbæk
2: Oliver Hansen
3: Christoffer Hansen

I A-rækken blev resultatet:
1: Nikolaj Holmlund
2: Timo Sander
3: Kristian Højlund

Alt i alt en fornem start på dette års Kitetour, hvor alle sejladser blev afviklet på tour kalenderens første dag. Næste stævne bliver på Als d. 6 juni, husk at sæt kryds i kalenderen.

Tv2 fyn med til stævnet og det kom der dette indslag ud af: http://www.tv2fyn.dk/arkiv/2015/5/9?video_id=81888&autoplay
Se den fulde resultatliste på nedenstående link:
http://kitetour.dk/rangliste-2015/
Kitetouren siger tak for et flot stævne, tillykke til vinderne, og på gensyn på Als.

Related Articles

Responses