Testet Naish Pivot 2015

Når Naish kommer med en ny kite, er det altid spændende hvad som er i vente.2005 kom den Torch freestyle kite som er de sidste 2 års vinder af KingOfTheAir, og 2011 var året hvor deres mest sælgende freeride/freestyle kite PARK kom. Så når der ligger i ovnen til en lille ny, bliver det som regl en længere årrække vi skal have glæde af dem.
Denne gang er det en Freeride/wave kite. Naish Pivot.

Det er en type kite jeg har set frem til, da den er bygget til lige den type surf som jeg bruger næsten alt min tid på. Strapless wave surfing, strapless bumpAndJump, og en ordentlig gang Boost, gamledags høje hop på en TT når tiden er til det.

Naish har lavet en meget let flyvende kite, dens barpress er i den lette ende. Den elsker at bliver kastet rundt, og det træk som er i kiten når du indleder et kiteloop, er det samme træk hele vejen igennem kiteloopet. Den accelerer ikke og opbygger fart og kraft når den loopes, og dette gør den utroligt god i bølgerne DTL, nem at lande hop med strapless, og skulle du få lyst til at lave kiteloops på en TT, er de tilgængelige og nemme at styre for selv mindre øvede kitere.

De 3 struts, og opbygningen med det letteste onepump system på markedet gør man føler kiten meget letflyvende, selvom den har masser af Dacron i rammenog gummi patces overalt.

Lækker onepump inflate/deflate valve. Nem og hurtig at bruge.

Dette er en kite som bølgesejleren skal teste, glæden ved en meget stabil kite der ikke falder ud af vinduet så nemt som de mere hidsige freestylekites, den hurtige styring uden brug af kræfter, sindsygt lækker feeling som fortæller en virkelig brugbar historie, gør den meget aktuel for os der nyder surfing i bølger.
Vandstart er meget let, næsten på niveau med Ride, klart hurtigere end Torch og Park.
Bommens vandring er der hvor kiten virkelig skiller sig ud, der ligger enormt meget “powerdump” i bommens vandring, det gør kiten meget egnet for mig at sejle overpowret, og mindre øvede der prøver den føler sig hurtigt tryg ved den, og presser sig selv mere når de på kort vandring kan slukke MEGET for al trækket.

Dette gør faktisk også at kiten under 10m2 kan vælges med 3 m2 imellem str, uden at opleve det er som man har et hul i sin serie. Normalt vil jeg aldrig anbefale folk at have mere end 2 m2 imellem str under 10 m2, men med Pivot er det faktisk ok. (Er dog selv på 5-7-9-12)

Bommen har jeg testet i 20m. Se her: (Kiten er kommet, bommen kommer først i september!)
{"video":"http://youtu.be/-AZf7mU2PIk","width":"768","height":"432"}
Jeg kan med god samvittighed siger jeg bliver en klart bedre kitesurfere med Pivot, det er en fornøjelse at flyve en kite som virkelig gør det nemmere at blive bedre til det man gerne vil, og er en medspiller, og ikke en modspiller man kæmper mod for at lære det man gerne vil. Dejligt at sejle stærkere, og hoppe højere, og kunne hurtigere manøvrer sig derhen hvor man vil på bølgen.

Der er demo kites Hos Nautic CPH på Blegdamsvej i 7-9m2, og i Thy hos Jan Alstrup i 6-8m2. Jeg giver altid gerne en tur hvis vi mødes på stranden, bare sig til. Er du bølgerytter, SKAL du giver dig selv en tur med Naish Pivot…. Den kan altså noget!
Lars Dam. Team sejler for Nautic Danmark.

Related Articles

Responses