Vesterhavet

Har nogle gange fantastiske bølger – FEEEDT – her er det Christian Helledie der giver den max power på en seriøstflot hul bølge !
Men hov – det er faktisk en hverdagsmorgen en lille halv time hjemmefra (Århus/Risskov) på Djursland.
Christian (der var i nordjylland) og jeg havde aftalt dagen inden, at flexe ogtage tidligt ud, da Glatved man typisk oplever virke mindre end een gang om året måske lige kunne virke – ekstremt sjældent jo.
Kørte lidt før 6 onsdag, bølgerne var der virkede bare IKKE overhovedet, så jeg sonderede kysten da tidligt afsted- men 7:30 vendte jeg tilbage og nu var Brian og en windsurfer lige kommet osse.
Nu var det netopbegyndt at virke, Christian ankom efter turen nordfra og vi skyndte os ud med 7m2.
Spillede max i nogle timer og fadede en anelse ved 10 tiden så man kunne være på arbejde inden middag – perfekt !
15 stykker ude, for alle gamle bølgerotter havde osse flex’et og kom een efter een, nu der var 3-4 timer med lidt bølger.

Klik på billeder for at se i stor
Pete Speed var på pletten, og her krydset lidt op og ud og fisker efter et bølgeset.

Det kommer kort efter, et mindre et (dvs knap hovedhøjde) og herlig morgensol.

Og lige efter fanger han guldet – et set han rider en halv til en lille kilometer ned – YIHAAAA !
Læg mærke til den sorte Kadett – rygtet siger det var den sidste TT sejler der forsøgte sig på dette spot – IKKE for sarte sjæle da man rider bølgerne ind over stenene ikke TÆT på land, men nærmest ind over land på de inderste, så man skal vende inden bølgen suger væk da man ellers står på stenbunden – og man kikser IKKE en jibe sådan et sted (eller får bare lidt skrammer, skidt pyt jo).
Omvendt er det spottet der kan slå Fornæs i bølgekvalitet – selvom det virker uhyggeligt sjældent.
Læg mærke til afstanden mellem bølgerne – helt ufatteligt og mere end linelængden, og godt over hovedhøjde da det maxede hen mod kl 9.

Også mindre bølger imellem, men helt fladt og ok afstand stadig.
At vinden så var en anelse offshore hvor man gik ud, så den var næsten perfekt sideshore på bølgerne der rullede langs kysten, der drejede konvekst – er SÅ perfekt ved det spot jo.

Hjelm i baggrunden.

Helledie har fanget endnu et stort dejligt set og er her en lille kilometer nede nu, hvor de var ENDNU større ind imellem – og han giver den gas på dem dernede – med den flotteste baggrund tænkelig – Djursland er vidunderlig 🙂

Selv de mindre bølger var herlige i dag,når man lige fandt den rigtige c”,)

Lige foran bilerne – typiske bølger og Christians tænder løber i vand lige nu.

Og laver den fedeste Aerial – dem fik vi mange af i dag, både tæt inde på land og langt ude på de større sets, da de curlede hult og rent ofte.

Tobias hvor vi går ud – han har fundet en fed stor bølge – YEAH !Og på James der sejler udaf kan man se at vindretningen er lige i øjet.

Ved 10 tiden begyndte de at fade ud igen – og Ray tog ud og SUP’e til sidst mens der var en anelse tilbage.

Vinden tog ikke af, men bølgerne gjorde – så der var lige 2 timer det maxede, og måske 4 timer det var okay ialt – så var det slut igen.
Endnu en drømmedag af de sjældne, selvomen minimumsdag (altsåbølger endelover hovedhøjdemen virker ikke før)- oplever man som sagt kun een gang om året cirka, på dette spot.
Skyldes jo at bølgerne dør altid før vinden, og kommer efter vinden – så der var lige små 2 timer i midten der blev Prime Time, selvom 7m2 vind hele tiden fra tidlig morgen til lidt før middag.

Et par kitecam billeder – her kommer der de flotteste linier ind, tidligt.

Og mega sets osse som her – i forgrunden kan man se sprayet fra Christian på en bølge lige foran mig – det er det fedeste ved at ride bølger, at være ude med vennerne og kunne se dem fange en bølge perfekt – der er INTET der slår det.
Og at så selv få en DTL på megabølgen her kort efter og samtidig – så bliver det ikke bedre !

Ramte selv nogle vægge som jeg sjældent har set så gode nogen steder i hele DK vil jeg påstå – de fleste tror ikke på det ved jeg godt, med mindre de har været her denne dag på det rigtige tidspunkt og det rigtige sted en halv kilometer nede når de største sets rullede ind, som her 8:30.

Klar på arbejde igen ved 11 tiden – men sådan en morgen VIL man bare ikke misse – her Christian der slutter af med en konge aerial.

Ikke een af de største dage nej, men stadig godt over hovedhøjde da max – og de pillede bare dernedaf og helt fladt imellem dem – hvad mere kan man forlange ?
Nåe jo – sol og varme !
Men det var der sørme osse i dag.
De lokale var på pletten – kort og godt.
Tak for en dejlig og virkelig sjælden morgen/formiddag med vennerne

c”,) Peter Frank

Related Articles

Responses