Back Mobe instruktionsvideo!

Surfer Arkiv

En mobe tager ca 1½ til 2 sekunder at fuldføre. Det er to fulde baglæns rotationer, hvoraf der er et pass på den sidste hvor man skifter baren fra bagerste til forreste hånd bag ryggen. Den korrekte trick definition er: “backroll med frontside 360” og for det meste passes baren inden landingen, i kiteverdenen kaldes tricket hvor baren først passes efter oftest “back to wrapped” imens wakeboardere vil holde fast i at det er en backmobe uanset.

Da tricket tager meget kort tid, men stadig indeholder to rotationen som endda kommer meget off-axis, er timing key til at få dette trick i bogen.

At lære Back Mobe er altså en nød som kan være forfærdeligt svært at knække, og når man så endelig tror man har har knækket den – så kan man nemt miste tricket igen. Det er et trick der aldrig blive kedeligt, for det kræver bare en ufattelig timing – og derfor er det et trick som også er helt standard når pro´erne sejler freestyle i PKRA touren.

Personligt gik jeg igang med de første spæde forsøg på mobes tilbage i 2004, efter mange nedture og nok 500 styrt satte jeg mine første clean mobes i 2009 i en ratio på ca 1:25 – siden gik det ned igen ned ad bakke, og det blev kun til et par til en håndfuld mobes per sæson i gennemsnit, hvilket er vanvittigt frustrerende. I år føler jeg dog at jeg har knækket det inderste af skalle på dette “møg trick” og nu kan jeg sætte ca hver 2. eller 3. og for et par uger siden satte jeg 6 mobes på får minutter og ca. 4 stks. i træk imens min soloshot stod og skød nede ved min lokale strand i Skæring. Dette samet et par klip fra Klitmøller som Jakob Appel tog ude på revet har givet mig muligheden for at lave en lille instruktionsvideo, den håber jeg I vil se så I også kan kaste jer ud i dette trick og forhåbentlig undgå nogle af de problemer jeg har haft.
Det er vigtigt at skære konsekvent op i afsættet, men man skal IKKE lægge kroppen for fladt ud efter afsættet – det er et af de problemer jeg har døjet mest med. Jeg gjorde det meget overpoweret og med virkelig lav kite og kunne sagtens få fat i baren, men landingerne var umuligt. Nu har jeg lært at blive langt mere inverteret og altså sætte af imens boardet førest godt opad, det gør tricket langt mere udramatisk og man behøver slet ikke at lave så voldsomme bevægelser for at “falde ind i baren” i den sidste del af tricket.

Så husk at holde kiten godt lavt så den ikke lave dumme løft, hold hænderne midt på baren så kiten ikke lave unoder under tricket, skær hårdt op imens du kigger dig over forreste skulder (under hele tricket) , få benene godt opad, roter 1½ omgang og roter derefter ind i baren slip med forreste hånd og grib igen med forreste bag ryggen, roter den sidste halve omgang ud, spot din landing og sejle glad og lidt rundtosset videre 🙂

https://vimeo.com/50714419

@alsbirk

Related Articles

Responses