Guadeloupe i Fransk Karibien

Surfer Arkiv


En af de øer der får de bedste bølger i Karibiens varme hav, er Guadeloupe. Ud over Puerto Rico, går Guadeloupe for at have nogle af de bedste bølger og flest forskellige spots. Men det var nu ikke kun derfor at jeg med familien vaglte at rejse derned et par uger denne vinter. Flybilletterne med Air France (CPH-PARIS-GUADELOUPE) var yderst fornuftigt prissat (3500kr t/r incl bagage+boardbag, mad ombord osv) og ruten overkommelig (14 timer hver vej).
Når storfamilien er på tur, er der egentlig nok at slæbe på, men til trods havde jeg fået pakket små 100kg surfgrej også. De 2x23kg x 5 personer + lidt til babyen er svære at administrere for en som mig. Det var dog kun min LF WOW 9er og mit 5´1″ Xboard Cosmo som jeg reelt brugte dernede 🙂 Flere dage burde jeg have haft 6,5´eren på, men det var for bøvlet at sejle ind og rigge ned.

Selvom Guadeloupe byder på en masse fede spots, aner jeg intet om dem. Jeg sejlede nemlig kun foran vores lejlighed ved “Crystal Beach” i St. Francois, mest når lille Alva sov til middag. Der var vind hver dag, skiftende fra side-on til side-off over de to uger. Og bølgerne svingede imellem skulderhøje til double overhead på de store dage. Den gale halse (styrbord) blev opvejet af 27 grader varmt vand og inden crowds. Jeg var helt alene altid, heldigt for mit lille break kunne ikke bære ret mange folk.

Den første dag forsøgte jeg mig længere nede på revet og det endte traditionen tro med at jeg sejlede op på revet og fik lavet hul i både board, ben og fødder. Klog af skade sejlede jeg resten af tiden nede i kanalen imellem revene. Sketchy launch men 200m uden koraller der stak op var nok til lidt sjov i de mere rodede bølger.

Filmen er lavet over 3 af mine ca. 10 sessions dernede. Soloshot 3´eren failiede max, den filmede jeg med et par gange, men den ramte mig simpelt hen ikke. Og så hoppede den i vinden som en syg høne. Så som altid var det go pro gag-mount og line-mount der fungerede bedst. Bedøm evt selv :-p
Kan varmt anbefale Guadeloupe, de billige flybilletter gør stedet attraktivt og det er to lækre øer, men priserne er som i EU eller værre og billeje det samme. Der sker ikke så meget, men klimaet er fabelagtigt og atmosfæren er ren “Frankrig i Karibien”. Jeg synes det er mere eksotisk at være eks. i den Dominikanske Republik osv, men omvendt er det når man rejser med små børn også lækkert at være i “EU” hvor alt fungerer og føles sikkert.
SES på vandet.

@alsbirk

PS. Martin Jensen har også turet på Guadeloupe ugen inden vi kom, han kender de andre spots bedre end mig fordi han har surfet der 😀 Jeg har kun kigget, men det var egentlig fordi mit eget lille google-earth spot fungerede optimalt for mig. Elsker at kunne gå 100m fra lejligheden ned til spottet.

WordPress databasefejl: [Too many words in a FTS phrase or proximity search]
SELECT DISTINCT wp_posts.ID FROM wp_posts WHERE 1=1 AND MATCH (post_title,post_content) AGAINST ('Guadeloupe i Fransk Karibien https://youtu.be/fCe637XArqw En af de øer der får de bedste bølger i Karibiens varme hav, er Guadeloupe. Ud over Puerto Rico, går Guadeloupe for at have nogle af de bedste bølger og flest forskellige spots. Men det var nu ikke kun derfor at jeg med familien vaglte at rejse derned et par uger denne vinter. Flybilletterne med Air France (CPH-PARIS-GUADELOUPE) var yderst fornuftigt prissat (3500kr t/r incl bagage+boardbag, mad ombord osv) og ruten overkommelig (14 timer hver vej). Når storfamilien er på tur, er der egentlig nok at slæbe på, men til trods havde jeg fået pakket små 100kg surfgrej også. De 2x23kg x 5 personer + lidt til babyen er svære at administrere for en som mig. Det var dog kun min LF WOW 9er og mit 5´1\" Xboard Cosmo som jeg reelt brugte dernede :-) Flere dage burde jeg have haft 6,5´eren på, men det var for bøvlet at sejle ind og rigge ned. Selvom Guadeloupe byder på en masse fede spots, aner jeg intet om dem. Jeg sejlede nemlig kun foran vores lejlighed ved \"Crystal Beach\" i St. Francois, mest når lille Alva sov til middag. Der var vind hver dag, skiftende fra side-on til side-off over de to uger. Og bølgerne svingede imellem skulderhøje til double overhead på de store dage. Den gale halse (styrbord) blev opvejet af 27 grader varmt vand og inden crowds. Jeg var helt alene altid, heldigt for mit lille break kunne ikke bære ret mange folk. Den første dag forsøgte jeg mig længere nede på revet og det endte traditionen tro med at jeg sejlede op på revet og fik lavet hul i både board, ben og fødder. Klog af skade sejlede jeg resten af tiden nede i kanalen imellem revene. Sketchy launch men 200m uden koraller der stak op var nok til lidt sjov i de mere rodede bølger. Filmen er lavet over 3 af mine ca. 10 sessions dernede. Soloshot 3´eren failiede max, den filmede jeg med et par gange, men den ramte mig simpelt hen ikke. Og så hoppede den i vinden som en syg høne. Så som altid var det go pro gag-mount og line-mount der fungerede bedst. Bedøm evt selv :-p Kan varmt anbefale Guadeloupe, de billige flybilletter gør stedet attraktivt og det er to lækre øer, men priserne er som i EU eller værre og billeje det samme. Der sker ikke så meget, men klimaet er fabelagtigt og atmosfæren er ren \"Frankrig i Karibien\". Jeg synes det er mere eksotisk at være eks. i den Dominikanske Republik osv, men omvendt er det når man rejser med små børn også lækkert at være i \"EU\" hvor alt fungerer og føles sikkert. SES på vandet. @alsbirk PS. Martin Jensen har også turet på Guadeloupe ugen inden vi kom, han kender de andre spots bedre end mig fordi han har surfet der :-D Jeg har kun kigget, men det var egentlig fordi mit eget lille google-earth spot fungerede optimalt for mig. Elsker at kunne gå 100m fra lejligheden ned&hellip;') AND wp_posts.post_date < '2024-06-15 07:19:03' AND wp_posts.post_status = 'publish' AND wp_posts.ID != 1759 AND wp_posts.post_type IN ('post') LIMIT 0, 2

Responses