Big Wednesday

Surfer Arkiv

Den største bølgedag jeg har oplevet her – ja faktisk et par dage i streg !!!
Tirsdag efter arbejde, nåede ud lige før 17 allerede, og kun Brian og jeg ude – dog kom Jonas og Thomas ned til os senere, de var gået ud ved fyret, vi ved fiskerhytternes pointbreak.
Vidunderligt store bølger der, men vinden var lidt huggende og blev for stor til 5m2 til sidst – men skøn aften alligevel.
I går onsdag havde der været vind fra samme retning ØSØ til SØ, og samme styrke, 14-18m/s, nu 2 dage i streg – hvilket giver eminent store bølger, større end set før.
Jeg var lige ved at være så idiotisk, at tage ud ved Tangkrogen, fordi jeg havde sent fri og ville ha’ noget tid på vandet, “let” – MEN, heldigvis fik Thomas N og A overtalt mig til at gå efter guldet ved Fornæs, når der nu kan være år imellem de forhold.
Tak – det er den største dag jeg har oplevet, Søren Kynde og jeg tog afsted selvom begge sent fri, jeg kører næsten fra Skanderborg – men var der trods alt lige efter 17 hvor vi gik ud fra fiskerhusene i stedet for pointbreaket.Vi kunne se bølgerne bryde fra pointbreaket og hele vejen ned forbi fiskerhusene, og de var renere og længere end i går, hvor de allerede var noget af det flotteste set.
TAK siger man bare, bølgerne var knap 3m i middel ifølge DMI, og de største knap 5 meter, og vinden næsten sideshore (ikke helt, men så havde bølgerne nok været lidt mindre).
Det bedste var at tørvejr ret tyndt skylag så lyst selvom sent, og varmt – og vinden var stabil og ikke ret meget nu, så en 5 måske 6m2 til de tunge var sweetspot og ikke i overpoweret ende – AAAAAH !
Mange år imellem de maxer SÅ flot, selvom mange virkelig gode dage i år tæt på – har fanget nogle bølger med kitecam selvom sent

Klik på billeder for at se i stor

Største bølger nogensinde – for fedt !!!

Her nede foran fiskerhusene – også virkeligt store og løb hele vejen når man fangede de rigtige sets:-)

Utroligt at opleve bølger større og bedre end selv mange dage vestpå, masser af vand i dem – YIHAAAAA det er skønt !

I dag var de clean og lange, hvor de i går var næsten eller lige så store men ikke helt så perfekte, og vinden træls tirsdag.Men at se Jonas ramme en curl der lukkede helt perfekt, mens jeg var på vej ud lige foran, tirsdag godt nok – DET er noget af det bedste man kan opleve – og derfor man aldrig skal sejle alene !!!

Hoppede lige ind kort, efter tre kvarter – MEGET bedre at launche og gå ud/ind, især i bare tæer, her nord for fiskerhusene.
Tirsdag var strømmen latterlig, 3-4km/t downwind mod nord – hvilket er meget når et waveboard typisk sejler 7km/t vmg upwind, så halveres det lige 🙁
Men her onsdag var strømmen stærkest over middag og hen mod 15, men derefter tog den af og det var vildt nemt at gå højde da vi kom efter 17, præcis som DMI’s kort havde forudsagt – een af grundene til jeg tog af sted, ud over Thomas Nørgaard og Alsbirk der fik mig overtalt (selvom de ikke var ude selv der, tak, det er venner af hjertet)

Og så var det ud igen – KONGE forhold ganske enkelt, Scramm, Møller, Martin, Kynde, Dennis, Dalhoff, Allman og flere – hele kernen var ude – vidunderligt, især at opleve her sent hvordan de brød bedre og bedre langt nede forbi fiskerhytterne også – juhu siger man bare.
Kæææææft hvor var de store store !

Endnu en drøm af et bølgesæt så langt ned øjet rækker, begynder at ride dem down the line nu – livet er herligt 🙂

Klokken nærmer sig 7 aften, Søren og jeg stopper, og Michael går ind nede ved os – for man KAN jo ikke stoppe med at krydse op, spild af tid – men tager endnu een, og endnu een og endnu… en bølge igen og igen – så umuligt at sejle hjem “upwind” – og godt at se Michael har fundet kernen og sjælen i det hele, bølgeboard c”,)

Hvorfor var de så ekstremt gode ?
Jo, fordi vinden havde blæst så lang tid fra samme retning, mellem 110 og 130 grader 2-3 dage i streg, det giver de maksimale bølger, og der var osse en del af den de her to dage, tirsdag-onsdag den 6 og 7e Oktober.

Bølgerne ?
Jo, 6 sekunders bølgeperiode i snit (hvilket måske ikke er noget at snakke om for vestkysten, men for østkysten er det ekstremt sjældent guld)
Og så op til 5 meters bølger de største – vi fik dem to dage i streg da ude tirsdag og onsdag eftermiddag/aften, og nogle var så heldige at være ude onsdag tidligere på dagen – den holdt jo max hele dagen !

Tak siger man bare, selvom ord er ikke nok . nu kan vinteren bare komme an, vi har set nirvana

@pf

Related Articles

Responses