Week Of The Year !

Surfer Arkiv

Århus, en hel uge vejrudsigten havde sagt VARME og VIND fra øst !!!
Godt nok en arbejdsuge, men det var sommer for vildt også aftenerne, startende mandag den 17 august, og varede præcis en uge, sluttede søndag den 23/8.
Så blev det “almindeligt” vejr igen, dvs koldere, overskyet, regn, skiftende vejr med sol ind imellem kun 🙁
Men DEN uge var årets uge her vil jeg sige, 3 dage med bølgeboard, og alle dage med hydrofoil – og det bedste af det hele, vandet knap 20 grader og luften 25 hver eneste dag 🙂
Så en hel uge i shorts, ude hver dag, og med 7 eller 9m2 passende alle dage, har jeg aldrig prøvet før her.Søndag den 16/8 var det almindeligt shorty vejr, men IKKE de her +25 grader til shorts endnu, fik sejlet søndag to forskellige spots med 7 og 9m2 så fine forhold – men SÅ kom “det gode vejr” !
Tager kun billeder nogle dage, især når alene ude da så kan man dele alligevel – det er jo lige som målet når flere ude.Men denne gang har jeg nogle dagligt, da så usædvanligt vejr, så for ikke at spamme tager jeg nogle af kitecam og actioncam billederne fra hver dag, i een blog:

Klik på billeder for at se i stor

Mandag efter arbejde, ude BackYards og 7m2 vind.

Regnbuer kan man lave selv 🙂

Og dejlige lange buler nede forbi Triple X her mandag aften.

25 grader og bølger på hjemmebanen, lukus !

Nede mod Bellevue kom der nogen stejle sets konge til aerial off the lips.

Aftenens sidste bølge – fabelagtigt vejr.

Tirsdag efter arbejde, der havde været top bølger ved Fornæs (lige DEN dag ville man gerne have haft en fridag – men bølgerne kommer jo igen), og så HELT fladt efter arbejde, så kørte videre til Gjerrild Nordstrand, hvor vinden var til 9m2 og fint sideshore.

Ikke store, men dejlige sets der rullede ind.

Tog en 4km downwinder med en 9er her i solen.

Et dejligt spot, Ole Kjær og jeg har brugt som bølgespot før, oppe på “toppen” af Djursland.

Så mange dage med sol og varme og vind er ekceptionelt !

Går i land omme på fralandsvindsiden ved Emmedsbo – utroligt flot denne dag 🙂

Pakker gear sammen og går tilbage, skøn tur – og så på vej hjem her tirsdag aften ved Glesborg, flot solnedgang.Der havde været mange brandmænd derude på fralandsvindssiden, så var rimeligt brændt over hele kroppenefter at have trænet ducktacks, men skidt pyt.

Onsdag efter arbejde, ude med en 7m2 hjemme.

Dejligt at lege på wavefoilen.

En ny dejlig verden på hydrofoil, elsker det 😉

Om aftenen tog den af og skulle have en 9er på, og så ud igen.

Flot aften, og James eller Martin ude til højre foran havnen.

Og som ofte, det flotteste vand inde på revlerne, og skønt at lege rundt i de små bølger, som at ride på bølgeboard i store bølger bare endnu federe !

Torsdag, kørte rundt forbi Saksild Strand efter arbejde, ude ved 18 tiden, tog en 11m2 powerkite på.

Okay, det viste sig at der var MEGET mere vind end ventet, rimeligt sideshore, så skulle have haft to størrelse mindre på (en 9m2), men for sent nu synes jeg.

Svært at holde sig flyvende hele tiden.

Depoweret en lille meter – max muligt hvor den stadig kan styres okay, og så gik det.

Det var en dejlig aften, og ikke så mange mennesker tilbage her sent så fin plads på stranden nogle steder blandt badegæsterne..

Pragtfuldt spot

Stopper snart for i aften – “nedstigning” her.

P pladsen ved campingpladsen, solnedgang.

Alle 3 spisesteder/ishuse havde åbent selv her hen mod 22, sjældent at opleve – SÅ er det sommer – får en snack efter en lang arbejdsdag og aftensession, inden turen hjem mod Århus – har nogle kilo der skal indhentes så godt med junk food, det hjælper 😉

Skal tidligt på arbejde, må hellere komme hjemad – tak for i aften !

Fredag.
9m2 om aftenenen, hjemmebrændt (BackYards), et par toeside skud nu man har et actioncam i hånden – sjovt at prøve at lege lidt med vinklerne om ikke andet.

Sunny

Boardet er sjældent tørt, men ser nærmest ud som en gammeldags Coca-Cola reklame hvor man bliver tørstig af at se de flotte dråber.

Risskov i baggrunden, stadig sol mange timer endnu.

Så vender vi kajakken og sejler normal stance, “Home Sweet Home” hvor gået ud, i baggrunden.

Skifter stance, og samme billede som tidligere næsten !

Vand og sol i spil

Det flyvende tæppe, elsker det 🙂

Vender rundt med Århus og Risskov’en i baggrunden.

Og så er det ud igen (nej, ikke så meget bølgeridning denne aften, svært med kamera i hånden og ret fladt)

Så er kursen sat hjem mod aftensmaden 😉

Et sjovt billede idet en hund løber forbi da kommet ind – lidt surreal vinkel (og nej min mast er ikke skæv, men når man bevæger kameraet kan der komme vrid i billedet ind imellem)

Tak for i aften, sådan skulle man slutte enhver arbejdsuge inden maden !

Lørdag.
Til en 9er igen, eller en 11er på racevinge som her.

NØJ, endnu en eksotisk dag i høj middagssol, nu med siddetrapetz da jeg har haft et ømt ribben siden starten af ugen allerede (men det hjælper ikke når nederste ribben skulle jeg hilse og sige).

Århus bugten en skøn legeplads !

Men tangstriberne længere ude var ulidelige når man ramte dem – især henne foran Bellvue som det ses her, AAAAARGH træls, så ikke perfekt dag.

Til gengæld kunne man finde rimeligt “rent” vand nogle gange – her på race inde over revlerne 😉

Søndag, endnu en dag uden andre der ville/kunne samtidig, men tog op til Grenå Strand – flere biler og badegæster end jeg nogensinde har set før – det VAR også den sidste sommerdag ifølge udsigten (der passede), og søndag – så ikke noget at sige til det.
Kørte ned til Katholm siden rundt om hjørnet, og gik ud.
9er vind, men aftagende så bliver for lidt til bølgeboard, senere – jeg tager en downwinder i bølgerne til at starte med.Rasmus havde vist været ude tidligere ? Men kunne jeg desværre ikke nå at fange inden væk (hvis du kom ud ?)

Skifter til hydrofoil nu.

Dejlige bølger, og tangsuppemess et stykke ud halvt nede ved Katholm, men fint udenfor 2en revle.

Er krydset nogle kilometer op til molen ved Grenå, der er den fedeste swell fra den tidligere vind – rene og flotte og sejler downwind tilbage i dem, GUF !

Sikke en flot dag igen.

Efter mange dejlige timer i Grenå, var det hjemover sent eftermiddag – ugen var ved at være brugt jo.
Kørte direkte hjem til havet og ude søndag aften, fin vind til 9m2 hvor Garr og Blæsild osse kom ud mens jeg var ude, herligt lige at krydse.
Ude i våddragt (shorty) igen nu, vejret var IKKE 25 grader mere som det havde været nu 7 dage i streg, så en perfekt måde af slutte denne utrolige uge af på, og lukke og slukke for den rene sommer 🙂
Her lukker og slukker jeg om aftenen, og allerede om natten og næste morgen mandag stod det ned i stænger, og gjorde det næsten hele den efterfølgende (forløbne) uge, først i går fredag kom solen fuldt igennem igen.

Den vildeste uge jeg har oplevet, specielt så sent på året !
Tror sjællænderne har haft mindst lige så gode forhold, shortsvarme hele tiden, og fede bølger på Lolland-Falster som sjældent set 🙂
Det er lige som at være i Capetown om vinteren – det er så godt at når man kommer hjem gider man ikke sejle fordi det er dårligt vejr og koldt…
Varer godt nok ikke så længe, men jeg har ikke været ude her hele ugen efter, først fredag aften(selvom kun shorty og ikke 25 grader shortsvejr mere)da solen kom HELT igennem – fordi man bliver kræsen.
Sikke en uge, og ville dele billederne

@pf

Related Articles

Responses