7 år kitesurfer og lille historisk tilbageblik

Surfer Arkiv

Kristian fik først rigtigt knækket koden til at flyve kontrolleret med en kite sidste år da han var 6 år. Han har nok hvert år siden han var omkring 2 år haft en kite i hånden, og har også kunne flyve lidt med den, men gangene har været få, da vi kun har fløjet når han har haft lyst.Det som rigtigt gav ham blod på tanden var efter vi en dag havde taget min 12ér, og lagde os ud og bodydragede. Det jeg gjorde var at ligge mig UnHooked med ham foran mig, hvor vi begge to holdte i baren. så måtte han bestemme hvad side vi skulle trække til, og så var der eller bare derud af.. Derefter kunne han rigtigt flyve med kiten, og begyndte at se det sjove i det.

Så gælder det bare om at finde på så mange sjove ting som muligt, herunder leger vi med en gammel klapvogn som vi fandt da vi var i sommerhus.

Før denne video havde Kristian fået knækket teknikken til at flyve med en best trainer med 3m2. Det har krævet nogle flere kræfter for at kunne styre den, når den trækker.. Han synes det var sjovt at blive trukket af den, og var så småt begyndt at hoppe lidt med den. Jeg havde fået lavet et lille board til ham med smal stance, og han var meget opsat på at få det testet. Derfor røg vi uden at ligge de store planer ned til vandet, hvor han blev sat på en SUP, og så måtte vi se hvad der så skete.. Det blev til 3-5 min surfe, og så ville han gerne bade. Men han havde en god oplevelse og synes det var sjovt..Jeg havde før vi kastede os ud i at lære ham at kite, besluttet mig for, at det ikke ville blive som at undervise en voksen. Jeg ville hver gange tage udgangspunkt i hvad han har lyst til. Så vil han bade er det bare det vi gøre. Vil han lege med board, så gør vi det..Med ham har det virket, så mit råd til andre må være at følge hvad barnet har lyst til, og så sørger for at det foregår sikkert.. Der skal virekligt tænkes ud af boksen og det skal altid være sjovt…

Herunder leger vi med trainer kite og flyver med rigtigt kite på land..
{"video":"https://www.youtube.com/watch?v=2tAFZl1c1E4","width":"800","height":"600"}
Dagen efter var han mega klar på at komme ud igen.. Jeg havde tænkt vi skulle ud og bodydragge lidt, men han blev ved med at slæbe rundt med sit board.. Derfor blev planene ændret, og boardet kom under fødderne..
{"video":"https://www.youtube.com/watch?v=7dLSu23fRPw","width":"800","height":"600"}

Efterfølgende har vi været ude, der drillede det lidt med boardet og vi endte med at bodydragge lidt. Det synes han var mega sjovt, så nu er han klar på det.. skal lige siges at vi også har bodydragget med trainerkite, det er gået fint, men tror han har synes det var lidt kedeligt.

Imorgen skal vi forhåbentligt ud og teste en Solo 4,5 fra Liquid Force, meget spændende og se hvordan den kite fungere.. Indtil nu har vi brugt, 1,5 trainer, 3m2 trainer, 5m2 C kite ( LF Nirvarna) 7m2 HIFIX ( LF)

Related Articles

Responses