Anders og Thomo på Tobago

Vi har nu haft et par dejlige dage på Tobago og Anders og jeg nu ved at komme helt i Island mode, livet er forsimplet hernede og kogt ind til afslapning, paradissurf, kammeratsnak, god mad, dykning, hyggesnak med Anders far Bjarne og sejlads.

Frokost med Bjarne på Hotel Conrados terasse med udsigt over revet og bugten
Efter en ellers behagelig rejse, hvor det mest spændende element var min evne til at tabe både pas og boardingpas ud af baglommen i London 45 minutter inden afgang, nåede vi med højere magters hjælp frem mandag over middag lokal tid til den lille venlige og smukke ø i det sydlige Karibien.

Første dag kunne vi fint have nået på vandet og der var vind til små kites, men vigtigere var det at få sagt hej til Bjarne, som førte juledag ankom til Øen i sin 31 fods selvbåd efter at have krydset atlanten. Efter at have tjekket ind på Conrado Beach hotel og fået vores suveræne rum med balkon lige i vandkanten og tilhørende suprem udsigt, kom vi ombord på båden og fik en rom. Herefter tøffede vi i dingy´en op til Pigeon Point langs stranden en lille kilometer for at tjekke kitespottet ud.

Spottet er i sig selv utrolig lækkert, en naturpark med palmer der svejer ud over den hvide sandstrand, et par hyggelige barer, en enkelt surfshop og glade mennesker. Et ydre barriere koralrev med gode breaks ved højvande og fladt vand inde til freestyle ved lavvande. 28 grader varmt vand og passatvind der giver mange vindage om året hernede. Mest imponerende er hvor uncrowded spottet er. Vi har indtil nu højest kunne tælle 5-6 kitere på vandet samt et par windsurfere og i går sejlede vi solen ned helt alene. Så spottet er nærmest øde når man krydser lidt op til revet.

Efter de første to dage har vi nu helt luret hvornår vi skal ride de lækre bølger der bryder på revet, for det kræver high tide overhovedet at komme over med finnerne på revet der ligger ca. 1km ude fra spottet. Bølgerne bryder rigtig lækkert som revbølger jo gør – med perfekt sideshore styrbords forhold. Lige nu har vi noget 9 sekunders passatswell og det giver moderat powrede 2-3 m bølger som rejser sig flot og holder sig stejle til 3-4 gode sving nærmest hver gang. Vi har surfet dem lidt passivt indtil nu da man blæser forbi spottet og videre til Venezuela når man fucker op. Derudover er der kun 30-40 cm vand og skarpe koraller nede foran, så spottet kræver en hvis rutine. Ikke mindst fordi vinden pga. wake fra Mount Irwine sagtens kan droppe til 4-5 m/s i et minuts penge – og så er det svært at komme igennem breaket.

Ellers er der fede fladtvandsspots langs revet. Det myldrer med havdyr og på første session mødte vi en Stingray og et par havskildpadder. Fantastisk 🙂

Ellers er det bare skønt at surfe og slappe af med en af sine aller bedste kammerater, det er ganske enkelt hygge fra morgen til aften i perfekte rammer og med dejlig surf. Stedet her er virkelig skønt og vi skylder begge vores søde kvinder hjemme tak for at have ladet os slippe afsted til mini-paradis sammen imens de passer på vores dejlige unger hjemme.

Om et par dage tager vi på tur i sejlbåden mod Charlotteville et par dage, jeg glæder mig helt enormt til at komme på sejltur op langs Tobagos smukke vestkyst.

I må hygge jer derhjemme….lige et til billede bare fordi farverne er bedre hér end hjemme 🙂

mvh Thomas Alsbirk og Anders Mark

Related Articles

Responses