Big Saturday 13/10-2012 !

Hvad skal man lave en lørdag morgen i regnvejr ?
De fleste ville nok synes vi var skøre – men når udsigten siger hammervind og bølger på Djursland, der dør senere, skal man tidligt op og på vandet – enestående chance man ikke oplever ret oftec”,)
Så kørte afsted lidt efter 7 i dag lørdag, uden en opdateret vejrudsigt endnu men satser man ikke får man for lidt, mod Gjerrild Nordstrand.

Fredag aften var der forudsagt vind, og masser af den, fra Øst.Den skulle tage af meget tidligere ved Grenå/Fornæs, og desuden være alt for lige på der – så blev fravalgt selvom de største bølger der, men man kan ikke få det hele altid.
Ankom til Gjerrild lige efter 8 – solen var stået op et kvarter før, men det var ikke til at vide, for lyset var det samme (eller rettere mangel på det), da det som udsigten sagde regnede pænt.

VILDT – der var bølger som i en drøm i dag deroppe, og styrbord – sjældent da man mange gange er en doven sløs og går ud i Århus når østenvind, da sideshore og lidt at ride hjemme – men når det nu var lørdag var det med at benytte chancen !
Lars var også på vej kort efter vidste jeg, og der kom flere (vidste vi fra facebook gruppen Jylland – hvor surfes der ?)
Hoppede på vandet, og fik et par kitecam billeder af de ekstraordinære forhold – aldrig set så gode deroppe nogensinde.
Lars kom en halv time efter, og vi blev 10 i alt (Lars, Mike, Bjarke, og ???, Kim, Peer, Brian og jeg og 2 windsurfere).
(Klik på billeder for at se i større)

Rigger en 5m2 – de er så søde, ikke meget større end et board.
Den var nu rigeligt stor de næste 7 timer i streg.

Der var to linelængders afstand mellem settene derude nu, når de store kom – og bølgerne over et par meter når størst – helt vildt !
Stor forside – YEAH !

De var ikke bare store og rene – de var EKSTREMT store ind imellem, her een af mamutterne

Senere, da inde et par minutter, var der sørme en “Luffi” der synes det var liiiige hårdt nok at svømme rundt ude i de bølger – så den tog et break, og var ligeglad med man kiggede på den – søøøød.
Der var virkelig mange nysgerrige sæler derude i vandet osse, der stak hovederne op og kiggede nysgerrigt “hvad er i for nogen ?”

Så her 14:30 tog bølgerne af, og vinden begyndte at føles som om den ville falde snart – men selv her hvor de var fadet helt væk, kan man se hvor rent der er imellem dem.Her godt nok hvor retningen ikke var optimal – men det var den på begge sider til gengæld.

Selv her til sidst kom der sets ind, og selvom de var blevet “små” nu – så var de alligevel sådan her, så en go’ hovedhøjde er ikk’ så ring’ endda.

Tilbage til udgangspunktet 7 timer senere og pakker sammen (de andre dog taget hjem noget før), efter konstant vind til 5m2, utroligt.
Selv Lars var ude med en 5er hele tiden mens han var ude – er vist aldrig sket før.
Slut på en helt fantastisk Big Saturday – og selv kiten var tør da det var holdt op med at regne den sidste time !

****************************************************************************************************************************************

Okay – har gemt 3 ekstra billeder (de 3 bedste) fra tidligt på dagen, til sidst 🙂
Var så heldig at jeg fangede dagens største bølger helt oppe ved det hvide hus næsten – og fangede måske den ALLERstørste med kameraet – det sker næsten aldrig når man endelig havner i så fantastisk en situation

****************************************************************************************************************************************

Her er dagens største – en bølge på +3 meter, FEEEEEEEEDT !!!

Den havde bare et mega drop ned af forsiden efter cutbacks, og så ren og perfekt – vidunderligt 🙂

Her kan man snakke om “unreal” forhold man næsten ikke kan forestille sig der – lige før man kommer til at tænke på “Point Break og 100 års stormen” – fantastisk oplevelse i dag !

Salamis er nuser – jeg har vist fået gjort mig til gode venner med den 😉
Den stikker dog til havs igen noget senere heldigvis, så fejler ikke noget men hvilte sig bare.

Før de andre kom var jeg også seljet et smut hen til venstre ved Stavnshoved/Emmedsbo.
Bølgerne var kun halvt så store der (men 1 til 1½ meter er ok), dog HELT sideshore vind, og man kunne få 8-10 cutbacks på skulderen der pillede DTL henover revlen der – det var for suverænt.
Henne til højre – helt ude ved Knudshoved, var bølgerne store dog ikke helt så lange og rene – men bare få hundrede meter inde fra hjørnet, ved Troldhøjen, var de konge igen.
Men fra det Hvide Hus og hen til det klassiske bølgespot vi kender når NV vind, var de helt uforlignelige i dag, ind imellem vindchop’en selvfølgelig.

Der kom en håndfuld kitesurfere fra Læsø, da jeg var færdig kl 15.
Ikke så meget vind, da den droppede hurtigt og drejede nordover lige før 15 – men med store kites kunne de sejle – godt at se.
SÅ var det hjem og få morgenmad – sent eftermiddag, efter de mest utrolige store lange rene regnvejrs bølgeforhold.
Det var selvfølgelig choppet og lidt rod ind imellem de store sets pga vindstyrken, meeeen, gjorde ikke noget da stadig stejle og gode.
På et tidspunkt havde jeg video på/fra mit kitecam – når man spiller det bagefter kan man høre regnen på kiten – det lyder ligefremhyggeligt
Tak for en af de allerstørste oplevelser i dag, bogstaveligt talt.

c”,) Peter Frank

Related Articles

Responses