Lille Carl

Bagsidevejr på Djursland – så bliver det ikke flottere

Som de fleste nok ved, er bagsidevejr når en front har passeret, og vinden går i NordVest.
Der kommer altid fremragende skyfrit vejr – og skete også denne weekend den 15-16 marts, lige efter “Carl” havde været forbi.
En stille uge med (alt for) flot vejr og varme først på ugen, så vi var sultne allesammen, og lørdag stod den på Carl vind tidligt, der skulle tage af – så vi var mange både wind og kitesurfere der ville ud.

Bønnerup duede ikke da vinden var helt omme i NV, så blev Gjerrild henne til venstre ved den lille rundkørsel.
Jeg ELSKER bare Djursland, at køre igennem på kryds og tværs (og der er kun få km længere end til Øer) – kan ikke få nok, så tog en stribe billeder med mobiltelefonen og kamera på vejen.
Så en lille fortælling om lørdag og søndag på Djursland kommer her

Klik på billeder for at se i stor

Midt på Djursland i det flotteste vejr, her ved Ramten Skov, Pete Speeds hjemby 🙂

Det er ikke grønt forår endnu, men ufatteligt flot at se “vinter” træerne mod den blå himmel.

Ankommet lidt efter 10, og der var bølger overalt – og startede ud med en 5m2.

Den tog hurtigt af, og så blev det en 7er.
Krydsede lidt op, og ind for at hilse på windsurferne der var gået ud der – og satte kitecam til samtidig.
Mødte Sara Sommer på vej ind 😉

Der var forbavsende meget strøm lørdag desværre – har aldrig oplevet at være SÅ poweret, og ikke kunne gå højde – det gjorde det ikke bedre, når vinden så også var faldende…. 🙁
Ikke perfekte forhold, idet vinden skiftede for hurtigt, og bølgerne var rodet op i starten – men stadig helt okay når der nu VAR sol og vind og bølger.

Som skrevet mange gange før, så er Gjerrild nok det flotteste sted at kitesurfe, både pga solen der står imod een, og fordi der nærmest altid er skyfrit da NV vind (bagsidevejr) som sagt 😉

Der havde desværre været for meget vind fredag nat/lørdag morgen, hvilket ødelægger bølgerne, så det var noget rod… Øv.
Vinden drejede mere sideshore, og en anelse offshore upwind – og folk tog hjem.
Men nu kom de helt flotte swells rullende ind – og som det ses her kunne man ride bølgerne forbi “vertical” pga den fede vindretning – så een af de skønnest floatere fik jeg f.eks her.

Klokken er hen mod 16, og vind til 7m2 selvom tynd helt inde under land – men de flotteste sets nu.

Dette billede er godt nok fra tidligere på dagen, hvor mindre – men af og til kunne man fange nogen der pillede lidt DTL.

Der kom nogle EPIC store sets til sidst, efter kitecam var løbet ud, så har jeg ikke – men her ser man en forsmag på hvor flotte og store de var !

Lyset når solen står MOD bølgerne er utroligt – her i en heldig aerial off the lip:-)

Tog turen downwind ned til Betinavej, hvor jeg gik ind, og gik tilbage i det skønne vejr, mæt og glad efter sådan en optur til sidst, hvor de store swells vi havde drømt om (som slet ikke var der tidligere) – ENDELIG kom.
Ærgerligt at være alene, men forsøger at dele oplevelsen med førnævnte billeder, selvom der ingen var fra de store til sidst, men skidt pyt.
En herlig lørdag, selvom ikke heeeelt i øjet forhold som vi havde håbet på….

————————————————————————–

Så blev det søndag – det halve af DK var nok oppe kl 6 for at se Kevin og formel 1 jo.
Det PIS regnede her i det nordlige Århus, så jeg skulle IKKE på vandet i dag tænkte jeg…

Sørme om ikke det klarede op et par timer senere – og VUPTI var energien der igen, afsted afsted 930 mod Gjerrild igen, efter jeg lige havde checket på facebook at andre også ville ud.

Vejret var lige så flot, og endnu varmere end gårsdagen

Samme vej ha haa – men ikke blevet mindre skøn siden i går 😉

Den tætte skov ved den hyggelige genvej fra Bønnerup (Hemmed) til Gjerrild

Vi går ud “ligefrem” denne gang – lørdag var stranden nærmest helt væk, og vi sejlede alligevel til læ hvor bølgerne er et par gange større, så fik lov til at parkere ved skovhuggernes plads.
Brian og Peer og Lars og jeg er ude.
Med sådan et vejr var der ingen vej udenom – det blev våddragter og ikke tørdragter i dag, for selv en våd våddragt var behagelig nok at tage på i den varme sol.

Der er vind til 6-7m2, og en MEGA bred dejlig strand.

Der rigges 6 og 7m2, og “Upwind” er der ikke de store bølger, kun 1 til 1½ meters penge nok.

Men downwind, nede ved Troldhøjen og Gjerrild Klint (knaldhytten på toppen) var der ekstremt flotte sets i stimer langt ude, ses tydeligt.

Og lige 100 meter øst for hvor vi gik ud, var der de dejligste bølger med stor afstand – YES 🙂
Bare det at der er “swell”, betyder at der vil være konge forhold de rigtige steder.

Peer og Lars og jeg langt ude – her kunne man møde store sets, jeg er på vej ind på et her.De løber altid lidt med vinden, men når de rammer land bliver det “sideshore” yihaaa !

Nøj hvor var det godt der nede.

Den tungeste break der findes på Djursland, kun Agger overgår den mange gange i størrelse selvfølgelig – men følelsen kan være lige så “Woooow” og ophidsende, da man af og til finder sig selv kastet af på 5cm vand – men omvendt findes der ikke noget bedre end stejle bølger der lukker – YEAH;-)

Nede mellem det sidste hvide hus, og knaldhytten, skete der mirakler ude på revlerne – jeg vil kalde det spot for “Troldhøjen” fremover, da den ligger lige ud for lidt inde på land.
Stor afstand, rene bølger, stod stejlt og længe langt ude fra – LYKKE !
Jeg kender kun to andre der har “fundet” ud af det spot kan virke eminent, nemlig Kim (fra Silkeborg) og Peter Emil – men det kræver også en del erfaring at lure den selvfølgelig, især hvis man ikke er klar på at sejle et par kilometer downwind – så lærer man aldrig noget…
Men FLOT var det, og har kun set Fornæs på ganske særlige dage, være lige så godt eller bedre, for år tilbage.
Søndagen var på alle måder meget bedre end lørdag, men stabil vind og gode forhold, indtil der pludselig blev slukket for bølgerne.

Vidunderligt – og det var SÅ komprimeret og kun lige præcis der det virkede – duede ikke hverken upwind eller downwind for Troldhøjen.

Så drejede vinden mod VNV, og tog lidt af.
Men her i dag søndag var der ingen strøm, så kunne fedtplane højde og sejle hjem igen (ja der var nu kun 1 til 1½km så ikke slemt, men enhver ved det tager lang tid når man synes man rammer land det samme sted hver gang man kommer ind).
Tilbage igen – der er stadig lidt vind og Peer gik ud og kunne fint gå højde med en 7m2, men der var NADA nul og niks bølger – tror ikke jeg har set et spot være så fladt nogensinde før – ses vel tydeligt på billedet her, IKKE en rynke nu !
Peer krydsede op til “TT” spottet vestpå, hvor man kunne se noget der lignede bølger, men det var håbløse ankle snappers kun…
Svært at se at der stadig er vind til 7 til 9m2 her, men det er der, bare ingen bølger – og så kan det hele jo ligesom være ligemeget, ikk’ ?

———————————————————————

Lasse kom i samme øjeblik vi stoppede (ved 13 tiden), og lignede en stor skuffelse da han så det var fladt og halvdødt og vi stoppede 🙁

Peer og Lars og Brian kørte hjem – men når nu man var i våddragten, skulle Lasse da lige have en chance, og vi kørte til Emmedsbo for at se – det var jo på vejen hjem alligevel nærmest.
Hmmm, det så ud til der INGEN vind var, men bølger var der !
Jeg skulle ikke risikere noget – og tog en 9er, mens Lasse der er noget tungere end mig, tog en 8er.
SØRME om ikke der var fuld power !
Hvilket vil sige jeg skulle ha’ haft en 7er, men skidt pyt, kites i dag KAN jo sejles en størrelse overpoweret (i hvert fald hvis rigtige bølgekites med max vindområdei stedet for low end).

Solen stod klart, og vandet var turkisgrønt, bølgerne var lange og stejle og VIRKELIG gode nede ved Emmedsbo (1½km downwind).
1½m og enkelte sets knap hovedhøjde – DET var guf, når man lige kom fra totalt fladt vand (måske ikke fladt – men uden bølger der bryder).
Vi var lidt i ekstase over det, og gav den fuld gas lidt over en times tid.
Så tog vinden til, og vi krydsede hjem og stoppede – man kunne sejle med 5m2 nu, og det begyndte at blive skyet – så vi bestemte os for vi ville slutte “på toppen”.
Tak for en fantastisk surprise go’ session Lasse !

Ikke mega bølger, men okay store bølger overalt dernede og på den fede måde som nærmest kun findes der.

Aaaaaah 🙂

Inde mellem revlerne er der næsten helt fladt – konge for TT’ere at lege i, og herligt at krydse i.
Nu kan man ikke se det her i modlyset – men de der har oplevet det, ved hvor betagende flot det er når solen skinner og havbunden er lysegrøn og turkis over det hele der.

Emmedsbo revlen, stedet hvor swells former sig langt ude og ruller ind.

Et sidste cutback på een af de helt fede kitesurf bølgeweekender set længe, med 7m2 begge dage 😉

En lokal stoppede op i bilen, og spurgte Bo (der kom lige da vi stoppede), om der var noget de kunne gøre for os ?
Manglede vi et sted at klæde om, noget at skylle grej i osv osv – de lokale er åbenbart “betaget” af os, og det er nok ikke ligefrem skidt for turismen at folk har noget at kigge på heller.
Herligt at høre en positiv respons 🙂

Ses i bølgerne snart igen håber jeg

c”,) Peter Frank

Related Articles

Responses