Billeder Naish Park 2014

Endelig blev det min tid til at få nye kites. For os som elsker kitesurfing, er efteråret hvor det nye grej begynder at komme i små ordre altid en tid man ser frem til med forventning og glæde.
September er på flere måde surfernes jul, masser af vind, masser af varme, og masser af nyt gear, lige fra windsurf til surf og selvf vigtigst af alt kitesurf. Det er nu mit 15 år på Naish kitesurf grej, og siden 2002 som Team sejler. De sidste 3 år med Park som min primære kite til alt, hvor jeg tidligere har været glad for Torch siden 2005, så er det nemheden, den rette blanding mellem performance og ukompliceret kite, der kan tumle-loope-booste-unhooke-powerdumpe-reagerer i bølger og ellers bare passe sig selv uden at udstille mine svagheder mere end højst nødvendigt.

Kitens opbygning i 2014, er uændret siden 2011. 3 struts C kite shape, med SLE, der styres af 4 liners kontrol bar, med forliner helt ned til bommen..
Baren har de samme funktioner som vi har set de sidste 2 år, dog har Molle fået lov at ændre hele bommen, på nær endestykkerne. De er stadig justerbare i bredden, og med line elastikker. Selve justeringen af baglinerne forgår inde under floaters.

Swivlen er som vi kender den fra 2013, med den gule safetyline gående til den ene forline, så der er reel flag af kiten når man udløser CL. Swivel funktionen virker når det er rent for salt/sand, ellers skal det have hjælp. (drejes med hånden.)

CL er også som vi kender det, 360 graders betjent, kan udløses med luffer om vinteren, selvcentrerende top der drejer CL så den altid sidder lige når man skal hooke ind efter unhookt tricks. Denne model er vist med under bommen trim, kan også fås med over bommen trim. (Se det selv online.)
Det nye center hul i carbon bommen er virkeligt lækkert lavet, og bommen har asymmetrisk grib.

Det mest spændende for mig ved kiten har været den megen snak om den direkte bridle. Det er lykkes at skabe kiten uden et eneste hjul, som giver en meget tættere feeling med kiten, det som alle de gamle kitesurfere kender som C kite feel. Det er denne del som skulle være så vanskelig at lave på kitesne med bridle(SLE), ja faktisk tage længere tid at teste sig frem til, end at teste selve kiteprofilen. Dette er nok også en medvirkenden årsag til man ikke rigtigt ser SLE kites uden hjul, da det simpelthen tager lang tid at opnå det ønskede resultat, og her er Naish park nemmere at gå til efter 3 år hvor man må formode designerne har skudt sig ind på “hvordan hver enkelt str skal flyve”, og kan bruge mere tid på bridle, end på at ændre kitens design. Måske vi kan få Molle til at give sit besyv med om dette.

Justeringsmulighederne på kiten er få, der mulighed for at trimme baglinernes længde under floaters på bommen, og det er muligt at skifte barpres på kitens styre pigtails. Har ikke selv set nogen som helst grund til at ændre noget, ellers noget jeg gerne-tit gør.

Kiten er bygget op omkring den dacron ramme som udgør hele strukturen i kiten, altså hele hovedblæren, og de 3 struts. Al duen imellem er T9600 Teijin, ved ikke lige hvilke gram, men det virker stærkere/tungere end på Racekites.

Naish`s velkendte interne onepumpsystem
I alle enderne af struts, er der lagt bendler ind så liner ikke kan få fat i kiten når den tumler i bølgerne, Naish kører ligeledes videre med deres “netstrømper”, kaldet anti-sticktion vindue, det betyder intet når der er masser af vind, men i de nedre vindområder er det fandeme en hjælp. De fleste kender når kiten står på tippen i minimum vind og har svært ved at “tømme tippen for vand”, komme fri af vandet. Her de fleste begyndere hiver for hårdt, og kiten backstaaler nemt for dem.

Det var hvad det kunne blive til i denne uge med nye kites, de havde lovet så meget vind, men det blev så lidt, men derfor skal grej fetichismerne jo ikke snydes for det nye gear.
Alle billeder er taget med Iphone 4, ikke ligefremt det vildeste kamera, men håber da det giver et indblik i gearet så man enten kan NEJ tak, eller, det skal lige lures af IRL.

Best wind Lars Dam
Team sejler hos Nautic som forhandler Naish.

Related Articles

Responses