Boracay – en rejseguide

Boracay

Der er mange, mange, mange, der spørger om Boracay ;)Og jeg har svaret næsten lige så mange gange…

Søgefunktionen på KS er desværre ikke særlig god for tiden. Alle de gamle indlæg figurerer tilsyneladende ikke på det nye forum. Derfor har jeg her forsøgt at samle noget info, så jeg slipper for at svare på samme spørgsmål flere gange.

Højreklik på links og åben i et nyt vindue/fane (kunne ikke lige overskue at indsætte og ændre åbning på dem alle).

Go’ fornøjelse 🙂

Jeg kan anbefale at bo på Banana Saging. Det er et guesthouse beliggende på Bulabog Beach (surfstranden), helt ud til stranden. Jeg synes, at det er det bedste sted af flere årsager:

•Bulabog har sin helt egen, ikke så turistede stemning. •Det ligger helt ud til stranden.•Det er billigt – der er månedspriser, og der er mulighed for at vælge mellem to typer værelser. •Værelse med bad, toilet og to senge koster ca. 1300kr. pr. måned. •Værelse med to senge, bad, toilet, varmt vand, aircon, TV koster ca. 3100kr. pr.måned.•Det er hyggeligt, bygget af bambus og noget, der minder om genbrugsmaterialer(det er noget gammelt bras, men hyggeligere end beton). •Der er er en lille restaurant tilknyttet helt nede ved stranden, som køres af Torben(dansker) og hans kæreste Emily – god mad og masser af hygge.•Det ligger på den smalle del af øen, hvor der er ca. 500 meter ned til hovedvejenog derfra ca. 300 meter ned til White Beach (turist/badestranden).

Deres email for booking er: philippines@theonlineholidays.comMen I skal være i god tid, for værelserne er eftertragtede – særligt af danske kitesurfere. For billetter:www.momondo.com & www.flyprice.dk & www.flybillet.dk & www.travelstart.dk & www.klm.dk KLM er typisk ret billige for alt under 1 måned, Cathay Pacific/British Airways kommer typisk derefter, men deres service stinker (særligt Heathrow lufthavn), og de giver ikke bonuspoint på de billigste økonomiklasser, selvom de ikke oplyser herom. Begge er inde i Manila, så man kan nå et indenrigsfly direkte videre og I slipper dermed for en overnatning i Manila.

Lufthansa plejer at være mit foretrukne, da det giver bonuspoint til Staralliance (incl. SAS) En rejse til Fili giver en rejse i norden – helt til Svalbard, hvis man vil det. Ulemperne ved Lufthansa er, at man er nødt til at tage en overnatning i Manila – det er nu meget hyggeligt – og man har ikke sin egen fjernsynsskærm i flyet (det ændres jo nok på et tidspunkt).

For overnatning i Manila anbefales Malete Pensionne. Det ligger i bydelen Malate, som er den hyggeligste del af byen – også der hvor der bor en del fattige, tigger etc., men absolut den mest farverige del med lidt caféer og en StarBucks 🙂 www.mpensionne.com/ph Lad være med at tage de billigste værelser -de ligger lige ud til vejen, hvor der er en del larm.

Er man ikke til backpackerstilen (det er altså ikke med dyr på værelset etc.), så kan jeg anbefale kæden www.citygardenhotels.com – særligt City Garden Hotel i Makati er lækkert.De to andre i Malate er lidt mere skrabede, men stadig gode, og så ligger de i det hyggelige område og tæt på havnen. Føler man sig generelt utryg i asiatiske storbyer, så skal man nok vælge Makati. Det er tæt på flere store shoppingcentre og de dyrere restauranter. (En lille fodnote: De terrorangreb, der har været i Manila har været i Makati – også i storcentre, så må man selv kalkulere tryghedsfaktoren;))

I skal booke fly til Manila – og hjemmefra forsøge at booke indenrigsflyvning ogsåwww.asianspirit.com & www.flyseair.com Det er Fililand det her, så man kan ikke forvente, at det kan lade sig gøre at booke hjemmefra. Hvis ikke, så forsøg at få nogle på Boracay (hvis I kender nogle) til at købe billetter for jer med et kodenr., de så sender til jer. Ellers må I satse – har endnu ikke hørt om nogen, der ikke kom med samme dag. I tager bare ud i indenrigslufthavnen. Udenfor lufthavnen ligger både et Asian Spirit & SEAir kontor. Spørg begge steder om hurtigst mulige afgang, før I booker.

Fra Manila udenrigslufthavn booker I en taxi udenfor ved en stander, hvor I skal sige, hvor I skal hen (I skal til indenrigslufthavnen med fly til Caticlan – Boracay), så får I en seddel med en fast pris og sted på. I venter derefter på en ledig vogn og giver sedlen til chaufføren. Dette er en sikkerhedsforanstaltning. det er lidt dyrere, men tilgengæld er det sikkert.

Inderigsflyene har et maks. kg. antal på 10 kg. Man betaler for resten – det er ca. 4-5 kr. pr. kg., så fortvivl ikke. I må ikke have nogen form for væske med i fly indenrigs eller hjem fra Manila i udenrigsflyene! Heller ikke i plastposer! Ikke engang kontaktlinser! (Jeg har fået linser med, fordi jeg forsøgte at forklare, at jeg havde brug for dem og er blind uden, men så skulle stewardessen bringe dem ombord for mig – fordi så er det meget sikrere…Øhhh – måske man også kan gøre dette med babymad etc., men sig det ved check in)

Når I lander i Caticlan ca. 50 min. senere (Caticlan er øen ved siden af Boracay – der er ikke fly på Boracay) skal I:•Med tricycle til Caticlan havn ca. 30 pesos. Køb billet ved stander og giv chauffør.•I havnen betaler I havneskat, turistskat, økoskat, og sikkert en masse andre ting efterhånden, ved flere forskellige skranker. (I skal betale en masse småbeløb hele vejen – stol blot på dem – de prøver ikke at snyde, selvom det virker for tåbeligt).•Så ombord på båden, hvor I skal aflevere billetter, hvis I ikke allerede har gjort det.•Fra havnen på Boracay med tricycle til Banana Saging ca. 100 pesos pr. tricycle (I kan godt være på én).

Det var vist det – ring eller skriv gerne, hvis I har spørgsmål 🙂 Men vær søde at læse dette igennem først – og så er der oz noget, der hedder Google 😉 Fantastisk opfindelse… You Google it Boooy! Du kan se lidt her www.boracayhouse.com & www.qcamp.dk/Filippinerne.htm

Du kan se hoteller mm. her www.boracayisland.org & www.boracayonline.com & www.boracay.com

Go’ tur – måske vi ses 🙂

Sus

Related Articles

Responses