Caribien, De Små Antiller

Forsinket postkort 4. – De små Antillerne med Athena 2 &S/Y Oda
Jeg havde sammen med Jesper, Emil, Nikolaj og Søren en returbillet til DK lige inden jul. Men et tilbud fra WestWind Bork Havn crewet om en sejltur i Caribien fik mig til at aflyse returbilletten og smutte derop i stedet.

Rejsen til St. Lucia fra Fortaleza var en smule bøvlet og krævede en overnatning i Belem Lufthavn plus en overnatning uden for en lille lufthavn i Amazonas… Men så var jeg i første omgang også fremme på Trinidad hvor jeg havde 3 dage alene inden jeg til sidst nåede til St. Lucia.
Den 20. december stod jeg ombord på Athena 2 (68 fods aluminium yacht) med Martin, Mette, Silas og Nya samt Jørgen og Maria. Martin havde sejlet båden over Atlanten hvor der havde været en del uvejr, så den var en smule medtaget da vi andre stod ombord 😉

I løbet af knap 3 uger sejlede vi ø for ø syd på til St. Vincent & Grenadinerne indtil vi nåede Tobago Cays. Området er super lækkert med turkis vand og bounty strande. Grenadinerne er en masse små øer der ligger tæt på hinanden og danner utallige lækre kitespots. Jeg var som knægt hernede for 10 år siden og så på imens min bror kitede rundt her(med 4 linet North Rhino). Pga. tekniske fejl er der ingen kitebilleder fra Grenadinerne denne vinter.

Retrobillede fra 2014

Stone Archen fra “Pirates Of The Caribbean”

Lokal rastamand og frugtsælger

Billede taget mod syd fra Canouan. Grenadinerne i horisonten, bl.a. Union Island hvor Jeremie Tronet holder til.

Juleaften bød på den vildeste regnstorm vi nogensinde har oplevet! Der var virkelig tale om et seriøst regnvejr, hvilket kostede menneskeliv på St. Lucia og St. Vincent. Dagen efter overhørte vi en besked til fiskerne på VHF’en om at de skulle holde øje med lig i vandet… Vi stødte heldigvis ikke på nogen!

Når øerne skylder i havet..

Vi havde udover kiteudstyret taget 2 oppustelige SUP’s med. På St. Lucia fandt vi 2 breaks der varierede fra 0,5m – 1,5m. I læ af øen var breakesne helt clean!

Øde bugt, øde break, clean break – paradis!

Mette på en af de gode!

Kaptjan Martin

St. Lucia og St. Vincent & Grenadinerne byder desuden på en fantastisk undervandsliv. Der er utallige koralrev, koralfisk i alle farver, blæksprutter, rokker, barracudaer osv..

Efter 3 ugers sejltur med Athena 2 tomlede jeg en norsk båd på St. Lucia som skulle til Antigua, hvilket var perfekt!
S/Y Oda crewet var 2 unge kitere + kaptajnen som også ville lære at kite samt hans bror. På vej nordpå til Antigua sejlede vi derfor bl.a. efter kitespots! Især Guadeloupe og Antigua bød på lækre spots!
Natsejlads

Fis og ballade ved Dominica

Inden afgang fra St. Lucia havde vi to dage med kitesurfing på øen, ved spottet Cas-en-Bas. Her var der 2-3 lokale kitere som var vildt imødekommende og glade for at dele deres spot med andre.
Cas-en-Bas

Følgeskab på vej til Antigua

Siden jeg for første gang så kitefilmen AutoFocus har Antigua været på ønskelisten over ”places to go”, og da KiteScoop for to vintre siden uploadede ”Island Time” har jeg været vild for at se øen selv!

Green Island, Antigua.

Roadtrippin Antigua

Solnedgang inden natsejlads

Related Articles

Responses