EM Dobbelt op

Emmedsbo, osse kaldet “EM”, en weekend med to dage i bølgerne og en ny spændende udfordring søndag, der ga’ en del tæsk, men osse guld oplevelser.
Det er lidt agurketid herinde nu, åbenbart ikke så mange ude ?
Men okay, det ER også de to-tre koldeste uger nu overhovedet, vandet bliver ikke koldere end her midt i og slut februar hvor det nu er 2 grader kun, først der omkring marts vender temperaturen.
Til gengæld var luften 5 grader både her lørdag den 7/2-2015 og søndag, så UD skulle vi !
Lørdag var der forudsagt vind fra VNV, men heldigvis kom den næsten ikke over vest, så EM virkede perfekt.
Vi var en 10 stykker ude i løbet af dagen, og da jeg gik ud ved 12 tiden var der lige i øjet til 5m2 (og de havde forudsagt tiltagende)
Klik på billeder for at se i stor
Starter omvendt denne gang – sporet fra lørdagen, var oppe ved molen også, og der var faktisk okay bølger helt inde under land i hjørnet, 150m fra molen – ja der hvor jeg begynder at ride dem som man kan se.
At det sker så langt ude, er fordi det var så lavvandet at man kunne gå tørskoet ud på launch revlen da vi kom – vildt, og nu ved man præcist hvor stenene er hvis man kunne finde på at surfe indenfor den 🙂

Der hvor man går ud er der nærmest ingen bølger, præcis som man ved det – og så er der okay bølger oppe mod molen der hvor “toget” ruller diagonalt ind fra hjørnet.
Men når man blot kommer ned mod EM revet, her foran de hvide huse, så bliver de større og renere – wonderful !!!

Ren vind, stejle bølger, sandbund – DET er aerial lykke !

En brudt bølge, men flad og clean foran så altid skønt at lave power bottom turns – CARVING IS LIFE !!!

Solen var fremme lidt af tiden, selvom osse skyer – og “toppen” af en bølge kan OSSE snittes faktisk – yihaaa !

Så måske dagens største sets, der kom nede på EM revet – helt fantastisk så store de kan blive der, og det virkede bare i dag c”,)

Sejler næsten til det er mørkt, og her en sidste bølge på vej tilbage igen, dejligt vejr, dejligt selskab (Ebbe var osse på vandet, men kom dog aldrig ned til bølgerne, men fik lidt oppe ved molen).

Vinden tog lidt af i stedet for til, så man kunne sejle 6 eller 7 en overgang, men en 5er var fin alt i alt
Så er det slut, jeg sætter den “Fede 5er” i krogen og tager lige et sidste billede inden det er nedrigning c”,)

Søndag, vinden skulle være i NordVest, og masser af den om formiddagen.
Sigtede mod Gjerrild Nordstrand, men den var en anelse fra ifølge Lars der havde været ude at kigge.
Så måtte den være VNV i dag jo, og tog direkte op til EM (længe leve facebook – det sparer masser af kilometer).
Der var samme størrelse bølger som lørdag, pga vindretningen og det havde blæst 5m2 hele natten – men der var ikke så meget vind.
Tog ud med 7m2 på Hydrofoil, har drømt om at ride bølger “igen” på den !
Med den vandtemperatur måtte jeg ha’ en hætte på – ikke nødvendigt på andre boards, men på en hydrofoil i bølger får man så mange tæsk og “head first” vaskere at det var nødvendigt.
Blå himmel fra morgenstunden og til 15.

På vej ud gennem bølgerne skal man nogen gange lige passe lidt på, selvom man blot går/boarddragger ud – her kiksede jeg lige timingen og mit board flyver lidt rundt da bølgen siger “Ha, SÅ ka’ du lære det ka du !!!!” (og jeg ligger under bølgen)

Udenfor, nemt og behageligt der, nærmest fladt selvom ikke fladt.
Bølgerne havde jeg håbet var HELT rene, når vinden var taget af efter der var pumpet swell ind – men som det kan ses på billederne inde fra bølgerne, var det modsatte tilfældet, mega choppede ofte, fordi vinden var drejet fra Vest mod næsten NordVest…
Det fede er så, at det er hamrende ligegyldigt på en hydrofoil, og jeg ville ind og se hvad der var muligt (i dårlig vinterform, men kun een måde at lære det på jo…)

Sejler downwind, og ind ved EM revet, store bølger AAAAAAH hvor fedt at ride på en hydrofoil – det er bølgelykke i 2en potens.

Her et forsøg i mindre bølge på et bottom turn – cutback, ser squ da meget godt ud, ikk’ ?

Og kunne lige så godt være et normalt bølgeboard her, handdrag og det hele !

Men ak nej, det er et mega kiks jo, og dem havde jeg mange af denne søndag…

Som det ses her, boardet HELT under vand, hamrer ind i bølgen (undlader det sidste billede hvor jeg flyver hen over/i den)

OP på hesten igen (igen), og finder en skøn stejl forside.

Men det lykkedes efterhånden okay mange gange, her et bottom turn

YIHAAAAA – så et cutback der virker hvor er det bare FEDT FEDT FEDT – ubeskriveligt (og nok ikke mange der har prøvet, hvis overhovedet nogen ? ).Det har intet med et bølgeboard cutback at gøre – med spray, men det glid og harmoni og power man får fra bølgen – de giver så meget energi, er vildt !

Så har jeg fanget een af de helt store bølger, hovedhøjde, oppe på toppen

Kikser dog og får den ikke trykket nok nedaf – så får vingen ud af vandet, og falder lodret et kort stykke ned foran bølgen ha haa – og ender med et mega plask – spændende og udfordrende og skønt selvom lidt øm i dag 😉

Vinden tog af, og jeg hoppede ud med en 9m2 efter 14, og den var perfekt – stadig pæne bølger tilbage i solen

Til sidst døde vinden, måske 4-5m/s og kiten kunne ikke holde sig i luften da den tog helt af – men på en hydrofoil kan man stadig krydse tilbage bare man holder sin speed, vildt sjovt og nemt, helt modsat hvad man er vant til på bølgespots når vinden dør.Men kunne ikke ride bølger mere, da det kræver man kan holde sit træk efter bottom turn, og det er for svært i så lidt vind.Man kan hvis man sejler perfekt – gør jeg ikke.
Nu blev det nærmest vindstille da jeg kom ind, og her ved 15 tiden kom skyerne også, så tid at stoppe.

Virkelig spændende at sejle i bølger med en hydrofoil, og fantastiske muligheder idet Lars helt droppede at gå ud da han var der lidt før mig, og jeg var perfekt poweret selv med en 7er der, og kan jo rigge op mange gange før for lidt.
En konge dag på bølgeboard nede på EM revet om lørdagen osse – tak for en skøn weekend.

c”,) Peter Frank

Related Articles

Responses