En smag af Danmark

De fleste rejseblogs på dette site handler om rejser til eksotiske sites langt fra danmark. Det er dejligt at læse, og man kan drømme sig væk fra dagligdagen.
Men mange gange glemmer vi desværre hvor utroligt lækkert vi har det lige udenfor vores egen dør – «naboens græs er grønnere» er sikkert et udtryk som passer godt ind her.

Mange af jer ved allerede at jeg er dansk/norsk, bosat i norge, og har det meste af mit surf her. Men jeg er heldig, for jeg har kun 6 timer i bil til det som som jeg betragter som det fedeste surfland i verdenen – nemlig danmark.

Sidste week-end tog jeg turen til mit kære gamle land sammen med min norske kammerat John Arne. Jeg har en tendens til at prale lidt af hvor fint danmark er (og norge er når jeg er i danmark), så jeg
måtte jo næsten tage John A. med til en af de mange fantastiske spots vi har, og mit valg fladt på Albuen på Lolland.

Vi kørte hjemmefra efter arbejde, så det var ikke før ved midnat at vi kom til Albuen Camping – men Karina («campingmutter») havde tændt lyset og ladet nøglen stå i døren til os.
Efter at vi havde pakket ud og og gjort os klar til morgendagens surf, tog vi et par forfriskninger og gik ned til Albuen bare for at få lidt frisk luft. Der var stjerneklart og månen lyste den store lagune op.
Jeg er helt sikker på at John A. var mega overrasket over synet som mødte ham.

Det skulle da heler ikke skuffe da vi om morgenen ankom lagunen igen, og denne gang med alt vores udstyr. Vinden lå på ca 7-8 ms fra ØNØ så det var de store kites som kom i brug.
Jeg er helt sikker på at jeg hørte flere glædes hyl fra John A i det han sejler over det grunde, flade vand med den hvide sandbund.
For min egen del skulle jeg på vandet for første gang i næsten 3 måneder. Har haft en langvarig lunge betændelse, og formen var ikke helt top – men føø.. hvor har jeg savnet at være på vandet.

Man mærker hurdigt hvordan energien kommer tilbage når man er på et fantastisk sted som Albuen.
For min egen del måtte jeg stoppe og tage nogen regelmæssige pauser. Jeg kunne så bruge pauserne til at filme lidt med min drone.
John A havde imidlertid ikke lyst til at holde pause. Det var først da solen begyndte at gå ned at han kom ind. Da var han også totalt smadret. Han havde virkelig givet den gas hele dagen. Det er morsomt at se når en voksen mand opfører sig som et lille barn som har været ude og lege med sit yndlingslegetøj hele dagen – fedt.
{"video":"https://vimeo.com/106844176","width":"768","height":"432"}

For os nordmænd er danmark et fantastisk rejseland. Der er kort vej til alting, Maden og drikkevarene er helt i verdensklasse, og danskere er utroligt søde og imødekommende over for os nordmænd.

Den første aften ville jeg lave lidt dansk traditions mad til John A, så valget faldt på stægt flæsk med persillesovs. Det tror jeg faldt i smag – for vi fik spist næsten 2 kg flæsk og 1,5 kg kartofler…

Dagen efter var forventningerne store. Da vi vågnet kunne vi høre at vinden suste i træerne og vi fik hurdigt pakket vores grej. Men desværre faldt vinden, og vi fik nogen ventetimer på stranden i stedet.
Men vi besluttede os for at få det bedste ud af det, og brugte dagen på at fotografere i det fantastiske sommervejr.

Lørdag så vi ar vindvarslet var rigtig tyndt, så vi besluttede os for at pakke sammen og tage turen tilbage til norge. Men selvfølgelig ikke uden et stop indenom Kiteturen på Farø.

Kitetouren havde desværre heller ikke noget vind på denne dejlige lørdag, men jeg mødte en masse gamle venner – så vi fik en super nice dag på Farø.

Danmark er et fantastisk land – og jeg har gennem tiderne haft mange venner med på tur til DK. De allerfleste er blevet «danmarks frelste» som vi siger her.
Flere turer bliver det også til senere i år. Denne week-end skulle jeg have været på Læsø kitecamp – men måtte desværre stå over på grund af arbejde – men den kommer stærkt igen til næste år.
Tak for en dejlig tur til Danmark

Ps vi lavede to film – en hver med næsten de samme klip.
John A´s har fået stor opmærksomhed fra bla Kiteworld Magasine – LINK

Related Articles

Responses