Første dag på bølgeslæde

Fredag d 1. November tog jeg den drastiske beslutning at købe en billig bølgeslæde hos Edge Boardshop. Min lillebror, der går i skole i Silkeborg kørte inden om Aarhus og tog boardet med nordpå til Aalborg.Lørdag var der ingen vind, derimod så udsigten for søndag temmelig sikker ud. Det sædvanlige nordjyske slæng, Mathias, Dion, Kjetil, Marc, Allan og jeg besluttede Lørdag aften, at mødes i Voerså Søndag morgen kl 7.30 til solopgang og surf resten af dagen. Søndag morgen/nat, alt efter humør, kl 5:55 ringede vækkeuret, og jeg var overraskende frisk. Jeg fik pakket det sidste grej og fundet madpakken frem, også var jeg klar til søndags surf. Allan trillede op foran lejligheden kl 6.40, vi fik pakket bilen, og trillede videre mod Voerså for at mødes med resten af slænget.Vejret var temmelig gråt og kedeligt da vi ankom omkring 7:30.

Slænget var nu ved at være samlet, og som tiden skred frem mens vi fik klædt om og rigget til kom solen mere frem.

Vinden lå og svingede omkring 13ms middel og 15ms i stød, der blev rigget lidt af hvert, 3 x 7er, 1 x 9er, 2 x 10er..Jeg fik hevet min ny indkøbte bølgeslæde ud af bilen, og fik givet den en omgang voks, også var jeg klar.

Vinden var fin hele dagen, men tog til tider en smule til, hvilket gjorde at dem med 10 og 9ere måtte ind og rigge lidt ned.F.eks. kom Dion ind med hans vildt overpowerede Flysurfer 10, der nærmest løftede ham fra jorden. Vi måtte derfor 5 mand stærk til at hjælpe med at lande det vilde bæst. Det kunne nok ha været klaret med lidt mindre folk, men ingen af os var/er vant til foils, udover Dion der har haft den i luften nogle gange.

Omkring 15 – 15:30 tiden, var vi kun 4 tilbage på vandet, og der begyndte så småt at regne. Vi trodsede regnen og surfede videre.Flere gange kom der nogle små sorte skyer, som gjorde at vi lige var ekstra opmærksomme på vinden, om den skulle tage yderlige til, da vi i forvejen var rigeligt poweret med vores 7’ere.Lige pludselig, ud af ingen ting, blev der helt gråt, og himmel og hav stod i et. Der regnede så kraftigt at det gjorde ondt, samtidig tog vinden temmelig kraftigt til, og vi var alle total owerpoweret med vores små kites, selvom vi var hurtige til at depowere dem. Vinden var utrolig ustabil så lige fra at der var normal træk i kiten, kunne mand næste sekund være ved at blive trukket ovenud af vandet. Heldigvis var vi alle 4 på det lave vand, men for lige at krydre situationen ekstra mistede Marc sit board, som havde direkte kurs mod stenmolen. Vi 3 andre var hurtige til at surfe ind, og fik hjælp af en der var ved at pakke sammen, til at tage vores kites ned ude på vandet. Det var lige spændende nok at gå op ad stenmolen med så kraftig vind. Vi løb Marc i møde for at få fat på hans board inden det ramte stenmolen, men inden vi nåede så langt, var vinden faldet tildet “forventede” 13-15ms, og Marc fik fat i sit board igen og kom sejlende i land.Ovenpå den oplevelse sad vi lige og sundede os lidt og blev enige om at pakke sammen for idag, da det var småt med energi efter 6-7 timers surf.Alt i alt var det en super dag, med en masse sjov på vandet og ikke mindst tørvejr det meste af dagen. Jeg fik sejlet nogle timer på min nye bølgeslæde, og når frustrationerne nåede et vis niveau, skiftede jeg til mit vanlige setup, TT+boots.Noget af tiden havde jeg mit GoPro i linerne, og det er der blevet lidt video ud af, som viser min første spæde skridt på bølgeslæden.{"video":"http://www.youtube.com/watch?v=uAlZvCfCSX0","width":"768","height":"432"}
Tak fordi du kiggede forbi!Smid endelig en kommentar d:-)

Related Articles

Responses