Fra Heckler & Koch til Panasonic med en kite

Surfer Arkiv

Kitesurfing har ændret manges liv og her er en kort beretning om hvordan det ændrede mit liv, mit job og livssyn. Det er en personlig fortælling, men jeg stadig ofte taget af følelsen af livets tilfældigheder og de muligheder der følger, hvis du går efter hvad der føles rigtigt og gør dig mest glad i livet 🙂
Jeg flyttede i 2009 fra Aalborg til København, for at blive uddannet politibetjent. Her fandt jeg et hus med to andre jyder i Brøndby Strand, der heldigvis lå tæt ved vandet. Jeg windsurfede den gang og havde allerede en forkærlighed for havet.I 2012 blev jeg færdiguddannet og var rigtig glad for mit arbejde. I fritiden havde prøvede jeg at windsurfe når det var muligt, og skubbede alt det store grej ned til vandet på en trillebørre. De indfødte tænkte hel sikkert sit om jyden 😉
Men også i 2012 tog tingene en drejning, da min far gav os et kursus i kitesurfing. Jeg blev som bidt af en gal kitesurfer og kunne fra den dag ikke få nok af det kick kitesurfing gav mig. Den frihed af at flyve, at være oppe mod elementerne, vandet, vinden, bølgerne, regnen, endda frosten til tider. Det tændte en gnist i mig!

Før kom jeg oftest ud, når jeg løb lange ture, men nu handlede næsten alt om vejrudsigter og hvornår jeg kunne få mit næste kite-fix. Min styrketræning blev rettet til efter bedst mulig udvikling på vandet og jeg så samtlige videoer om kitesurfing på nettet.Jeg købte et GoPro, optog alle mine sessions og lave små film fra dem. Den dag i dag er der ikke meget andet end affektionsværdi i dem for mig og nok ikke særlig spændende for alle andre 😉 Men senere skulle det vise at ændre mit liv endnu en gang.
I starten af 2013 flyttede jeg tilbage til Aalborg og mødte hurtigt en masse gode mennesker i kitemiljøet. Specielt mine nu tre bedste venner Kjetil, Mathias og Morten gjorde at et stort socialt aspekt også kom indover sporten. Nu kunne vi presse hinanden, hygge os utrolig meget og tage til Læsø Kitecamp.

December 2013 skulle jeg bruge en portion ferie og valgte en rejse alene til Marsa Alam, Egypten, der endte med at blive både en kitesurfing ferie, men lige dele personlig udvikling. Jeg boede som eneste på et B&B og næsten eneste vesterlænding i hele byen. På trods af høj hjertebanken når jeg gik rundt i byen og følelsen af at alle kiggede, da jeg gik gennem hvad der lignede en krigszone, var virkeligheden, at alle var flinke og det blot var så langt fra min danske comfort-zone i en halvfærdigbygget by.
Det kom der denne video ud af:

Sammen med Kjetil tog vi til Cape Town på Wave Camp 2014 hvor jeg igen oplevede, at sporten åbnede op for at se verden på en anden måde. Sporten gjorde, at jeg rejste andre steder hen, end jeg før ville have gjort. Det hele blev igen dokumenteret, da jeg synes det var sjovt at fange den her følelse som kitesurfing gav mig. Jeg ønskede at give det videre til andre, der måske ville få de samme gode oplevelser jeg havde fået.Det kom der denne video ud af: https://www.youtube.com/watch?v=8KUCRJ1x91I

Men det der startede for mig en ny karriere var da vi tog til Læsø Kitecamp i 2014. Min aftermovie herfra blev delt af IKSURFMAG hvilket gav langt flere afspilninger og reaktioner end jeg hidtil havde prøvet. Det tændte igen en gnist i mig: at lave video der engagerede mennesker, gav dem en fed oplevelse, gjorde dem glade enten ved mindet om et fedt event, eller som jeg selv gjorde en gang: så samtlige kitesurv videoer på nettet.

Det var denne video: https://www.youtube.com/watch?v=S5O_RS8ZuQQ
At lave noget som bragte glæde på denne måde lå ofte ret langt væk fra politijobbet. Godt nok gjorde man folk glade ved at løse problemer, forhindre forbrydelser/ulykker eller hjælpe dem, når det var sket. Men det var langt ofte indirekte og uden den payoff jeg kunne føle ved video.

I 2015 var jeg så hooked på at lave video, at jeg besluttede for at gøre noget seriøst ved det. Jeg tog orlov fra politet og tog på et 8½ måneds kursus på European Film College i Ebeltoft. Her fik jeg oppet alle mine video skills i sådan en grad, at jeg nu kunne producere meget andet end private hjemmevideoer.Lavede denne korte prodilvideo af Andreas Moeslund om at bruge kitesurfing til at koble af: {“video”: https://vimeo.com/152320274

Samtidig med at jeg kitesurfede som aldrig før og arbejdede ved politiet, klippede videoer af alt fra kitesurfing til lacrosse dokumentarer og små reklamer for f.eks. en campingplads. Det affødte, at jeg i 2016 blev kontaktet af Jeppe Rahbek fra Rahbek Media her i Aalborg. Han var selvstændig med sin enkeltmandsvirksomhed og havde et kontorfællesskab kaldet Mama I Made It (aka. MIMI), hvor han lavede både reklamevideoer og video fra sportsevents som f.eks. MTB.Jeppe mangelde en samarbejdspartner, vi lavede vores første reklame sammen med mig som freelance og det blev en success fra first get go.

Nu sidder jeg så netop i Rahbek Media på min 2. måned som hans første fastansatte og vi sprøjter video ud som aldrig før! Fra reklamevideoer til dokumentation af sportsevents. Vores mål er at leve udelukkende af adventure / action sports videoer ala de set fra Red Bull Media House.Om lidt løber min anden orlov ud og jeg skal beslutte mig for et stort valg i livet: politiet, som det eneste jeg er uddannet til, eller videomand, som er det jeg brænder for og kan tage i de retninger jeg håber kitesurfing har gjort.Her er en lille samsurium hvad vi laver nu: https://www.facebook.com/rahbekmedia9000/videos/1939570646365659/

Alt det her er noget jeg kan spore tilbage til en gnist der blev på et kursus med min far. Gnisten fra kitesurfing.Sporten som har ændret mit liv op til flere gange, givet mig nye, sundere værdier, vist mig mere af verden og nu et job med noget jeg brænder for på en helt ny måde.
Jeg ved i enten selv har mærket af suset af vores sport eller netop er på vej ind i sporten, hvis i sidder og læser dette. Jeg håber i også bruger sporten på den måde jeg gør, som en slags meditation og noget der giver livskvalitet 🙂

Tusind tak for at læse min beretning – jeg stopper ikke med at spytte videoer ud, så håber i vil følge med og det kan give jer et smil på læben :)Stay salty og hang loose folkens!

De bedste surf hilsner fra Marc 🙂

Related Articles

Responses