Første FPV kitefilm fra oven, lækkerier fra Skæring i solnedgang

Efter at have rodet i rigtig lang tid med FPV (First Person View) lykkedes det mig i går aftes ifbm. en dejlig aftensession hvor vi fik 6-7 lækre m/s i solnedgangen at få filmet lidt fra min “fugl” som er en fastvinget fjernstyret flyver på 180 cm.
Med i legen var ingen ringere end den gamle champ Peter Schramm (en kitesurfer i en klasse for sig hvis nogen ikke kender ham) som også selv nørder med FPV med sin quad, men desværre var der ikke mere vind end til at sejle frem og tilbage i denne omgang.
Flyveren er udstyret med en Go Pro 3 black, som har video out aktiveret og sender signalet ned til min skærm i bilen via et 5.8 gHz setup således at jeg styre flyet præcist via ungernes DVD afspiller på bagsædet af bilen og se præcis hvad jeg filmer (ud over at skærmen er elendig med med VGA opløsning)
I flyveren er der ligeledes monteret en 3 akset stabilisering som kan kompensere for vindstød osv, samtidig er flyveren højvinget og jeg kan dreje den temmelig fladt ved at styre krængeror og sideror modsat.
Bedst af alt er at den har en minimum hastighed på ca 30 km/t hvilket vil sige at den kan hænge helt stille i vinden når det blæser fra 7 m/s.
Det blev kun lige til en ultra kort tur og jeg skal have sikret min go pro mod styrt da den er for dyr at smide i dyppen, problemet er at man ikke kan have den i kassen når man har video-out ledningerne sat i.
Næste skridt er at have 2-3 kameraer med op, jeg har fået en switch så jeg kan skifte mellem cams via fjernbetjeningen. Næste skridt igen er at have en co-pilot som styrer kameraet med en anden sender mens kaptajnen klarer ruten 🙂
Det er ultra nørdet og ultra fedt og endelig ser det ud til at der er seriøst potentiale for noget god kitefilm fra oven – samtidig er det rigtig rigtig skægt.
More to come, tjek lige hvordan Peter meget rutineret afslutter flyvningen iøvrigt!!

mvh Thomo2000

NB!! SE LIGE VIDEOEN I 1080P
den er skamkomprimeret og autocroppet, der er ikke kælet for noget som helst ,det er rent testing 1-2-3 – men synes alligevel det er så fedt at jeg vil dele med jer 🙂

{"video":"http://youtu.be/2qWA8pnagek","width":"900","height":"450"}

Related Articles

Responses