Fuerteventura surfcamp 2013

Kunne du tænke dig at komme en uge til den spanske surfperle Fuerteventura på surfcamp? Så grib chancen og bliv kystlivredder ved TrygFonden Kystlivredning!
Natten til søndag d. 27. januar skar 40 kystlivreddere sig gennem de danske snemasser, for at mødes i Københavns lufthavn og flyve mod varmere himmelstrøg. Destination var den spanske ferieø Fuerteventura, hvor både kitesurfere og paddlesurfere fra hele verden, hvert år kommer for at smage Atlanterhavets bølger, der brækker over stenrevene ved vulkanøen og nyde de spanske passatvinde, som næsten blæser året rundt.
Formålet med denne tur var paddlesurf. Og i forhold til det, var vi super heldige med vejret. Sol, vindstille, skulderhøjde bølger og flere dage med helt rene sets, med perioder på ca. 15 sekunder mellem dem. På denne tid af året er vandet ca. 18-20 grader og luften 20-25 grader. Fuerteventura betyder ”stærk vind” – og dette vil du kunne nikke genkendende til når du besøger Fuerteventura. Med sin placering midt i Atlanterhavet, er der sjældent vindstille på Fuerteventura, og øen er meget påvirket af nordøstlige passatvinde. Disse vindforhold kombineret med surfspots hele øen rundt, gør øen meget atraktiv for bl.a. kitesurfere.
Vi blev delt ind på tre hold, efter niveau, som surfede på forskellige tidspunkter eller forskellige spots, så vi ikke alle skulle ligge oveni hinanden. Folk var selvfølgelig på forskellige niveauer, men instruktørerne ved Quiksilver Surf School var super gode til at differentiere undervisningen, så alle fik noget ud af det. Nogle spots, fx Cotillo, der er et beachbreak, var gode til at øve pop-ups med massere af ture i white-water, mens andre spots henvendte sig til de lidt mere erfarende, med gode muligheder for at fx øve bottom turns i både left- og righthanders. Vi surfede mest på nordkysten ved Caletta/”Boneyards” og Rocky Points. Vi skulle heller ikke tænke på at slæbe boards med derned, da surfskolen stillede det hele til rådighed. Foamboards, NSP-boards, almindelige shortboards eller Fish’s, vi kunne bare vælge!
Når ikke der stod surf på programmet, blev der spillet beachvolley, snorklet eller taget en løbetur i det kuperede landskab. Hver aften mødtes vi på surfskolen og så billeder, gennemgik film, der var blevet optaget med GoPro’s i løbet af dagen eller fik lidt ”surf-education”. Det fungerede super godt og var med til at pointere, hvad man skulle have fokus på ved morgendagens surf.
Det er femte år i træk at TrygFonden Kystlivredning,afholder Surfcamp på Fuerteventura i samarbejde med den lokale surfskole, Quiksilver Surf School. Målet for turen var selvfølgelig masser af surf, socialt samvær udenfor livreddersæsonen, men også at høste erfaring med at læse vind og bølger. Samtidigt får man trænet sin padleteknik og på den måde bliver turen en super træningslejr for sommerens livreddersæson herhjemme.
Dette er kun et eksempel på oplevelser du får mulighed for, med et job som kystlivredder ved TrygFonden Kystlivredning. Så hvis du kunne tænke dig at komme med på en af vores fremtidige turer, så tag chancen og søg jobbet!
Aloha!

Mathias Kyhnau, kystlivredder, TrygFonden Kystlivredning

Related Articles

Responses